Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014 17:02

Στον αέρα η προετοιμασία

ΠΑΣ Νάξου και Πανναξιακός (κατά χρονική σειρά) ξεκινούν από σήμερα προετοιμασία ενόψει της νέας χρονιάς αλλά το πρόβλημα είναι η απουσία γνώσης για το που θα προπονηθούν - Στις 25 Αυγούστου ξεκινάει το Φιλώτι, αρχές Σεπτεμβρίου Αστέρας και Αγερσανί - Ο Βαγγέλης Γαλάνης, η πρώτη μεταγραφή του Πανναξιακού για τη νέα χρονιά ΠΑΣ Νάξου και Πανναξιακός (κατά χρονική σειρά) ξεκινούν από σήμερα προετοιμασία ενόψει της νέας χρονιάς αλλά το πρόβλημα είναι η απουσία γνώσης για το που θα προπονηθούν - Στις 25 Αυγούστου ξεκινάει το Φιλώτι, αρχές Σεπτεμβρίου Αστέρας και Αγερσανί - Ο Βαγγέλης Γαλάνης, η πρώτη μεταγραφή του Πανναξιακού για τη νέα χρονιά

Οι εορτές του Δεκαπενταύγουστου ολοκληρώνονται σιγά σιγά και με τη τουριστική περίοδο να φτάνει στο τέλος της αρχίζουν οι περισσότερες ομάδες την έναρξη προετοιμασίας τους ενόψει της αγωνιστικής περιόδου που όπως έγινε γνωστό θα ξεκινήσει τελευταία εβδομάδα Σεπτεμβρίου.

Σε όλες τις Κυκλάδες, οι ομάδες πιάνουν δουλειά και ήδη στη Σαντορίνη η ομάδα του Πανθηραϊκού (το μεγάλο φαβορί - στα χαρτιά - για την κατάκτηση του τροπαίου) ξεκίνησε με εργομετρικά την περασμένη εβδομάδα. Οι περισσότερες όμως ομάδες σε Νάξο, Πάρο, Σύρο και Σαντορίνη ξεκινούν τη προετοιμασία αυτή την εβδομάδα και στη Νάξο, Πανναξιακός και ΠΑΣ Νάξου βάζουν και επίσημα τη βούλα στην προετοιμασία τους. Η αρχή (χρονικά) θα γίνει από τον ΠΑΣ Νάξου καθώς σήμερα στις 7 το πρωί ξεκίνησαν από τη παραλία του Αγίου Γεωργίου και υπό τις οδηγίες του Πέτρου Σιδερή (προπονητής σε θέματα φυσικής κατάστασης) οι παίκτες του ΠΑΣ τη προσπάθεια για να εμφανιστούν έτοιμοι ενόψει της νέας χρονιάς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει από αύριο διπλές προπονήσεις (πρωί στον Άγιο Γεώργιο και απόγευμα σε γήπεδο) αλλά το ερώτημα είναι σε ποιο γήπεδο και τι ώρα; Ανάλογο πρόβλημα ως προς το «σε ποιο γήπεδο» αντιμετωπίζει και ο Πανναξιακός που σήμερα το απόγευμα (17:30) θα κάνει την πρώτη του συγκέντρωση στα γραφεία του συλλόγου στο ΔΑΚ Νάξου όπου και θα έχουμε τις σχετικές ανακοινώσεις όσον αφορά τις ώρες προετοιμασίες.

Αιτήσεις

Τι γίνεται με τις άλλες τρεις ομάδες του νησιού; Ο ΑΜΣ Φιλωτίου έχει ανακοινώσει ότι την προσεχή Δευτέρα 25 Αυγούστου θα κάνει τη πρώτη προπόνηση στο γήπεδο του Αγίου Αρσενίου και μετά θα πάει στο στίβο του ΔΑΚ Νάξου για θέματα φυσικής κατάστασης ενώ αρχές Σεπτεμβρίου (και λόγω ότι διαθέτουν τους περισσότερους αθλητές που έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις) θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους τόσο ο Αστέρας Τραγαίας όσο και το Αγερσανί Νάξου. Αυτό όμως που ..εντυπωσιάζει σε συζητήσεις που είχαμε με παράγοντες τόσο του ΠΑΣ όσο και του Φιλωτίου ήταν το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε σε ποιο γήπεδο θα κάνουν προετοιμασία όσον αφορά τη τακτική για τη νέα χρονιά. Και εδώ το πρόβλημα έχει να κάνει με την λειτουργία του συντονιστικού οργάνου με τον Βαγγέλη Βουτσίνο (τον άνθρωπο που έτρεξε αυτά τα τρία χρόνια τα θέματα ποδοσφαίρου και Αθλητισμού στο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ) να απαντάει σε όσους τον ενόχλησαν ότι η απόφαση ανήκει στη νέα Δημοτική Αρχή, όπως έχει προκύψει από τις εκλογές και αυτή θα πάρει την ευθύνη για τις ώρες λειτουργίας των γηπέδων όσον αφορά τον καταμερισμό στις πέντε ομάδες. Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί λόγω του υποβιβασμού του Πανναξιακού και πλέον όλες σχεδόν οι ομάδες θέλουν να προπονούνται στο ΔΑΚ. Δυστυχώς έως τώρα δεν έχει βρεθεί η μέση λύση μέσα από συζητήσεις των ενδιαφερόμενων πλευρών και έτσι όπως αναφέρει ο κανονισμός λειτουργίας των γηπέδων οι ομάδες θα πρέπει να προχωρήσουν (έστω και με σημαντική καθυστέρηση) σε γραπτή αίτηση προς το ΝΟΠΠΑΠΠΑ και στη συνέχεια οι αιτήσεις αυτές θα αξιολογηθούν από την αρμόδια Επιτροπή Αθλητισμού που θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ τις προτάσεις της και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Βόλεϊ

Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτές οι κινήσεις θα έπρεπε να γίνουν εδώ και αρκετές εβδομάδες και δεν μπορούμε να φτάνουμε στα μέσα Αυγούστου, με τις ομάδες να είναι έτοιμες για την έναρξη της προετοιμασίας τους και να παίζουν το .Παπά που θα προπονηθούν. Και βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το θέμα της αδειοδότησης των αγωνιστικών χώρων ώστε να αποφύγουμε την ντροπιαστική για όλους μας εδώ στη Νάξο απόφαση της ΕΠΣ Κυκλάδων που θα αναγκάζει τις ομάδες του νησιού να αγωνιστούν στη Πάρο (!!!) Και για να ολοκληρώσουμε το θέμα των υποδομών και των γηπέδων να τονίσουμε ότι στις 18 Οκτωβρίου ξεκινάει το πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ γυναικών, στα μέσα Νοεμβρίου ο Πανναξιακός έχει ευρωπαϊκή αναμέτρηση για πρώτη φορά στην ιστορία του, έχουν ζητηθεί θέματα βελτίωσης των εγκαταστάσεων στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ ώστε να πραγματοποιηθεί στη Νάξο ο ιδιαίτερα τιμητικός για το νησί και την ομάδα αγώνας αλλά έως τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Η σχεδόν τίποτα καθότι κάποια πράγματα μπορεί να γίνονται εντός .γραφείων (θέματα γραφειοκρατίας) και να μην φαίνονται προς τα έξω. Όπως κι εάν έχει όμως, η άμμος στην κλεψύδρα αδειάζει επικίνδυνα πλέον.

Μεταγραφές

Και περνάμε στις μεταγραφές, όπου οι ομάδες έχουν ξεκινήσει τη προσπάθεια ενίσχυσης αλλά οι περισσότερες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη καθότι περιμένουν οι διοικούντες τα δελτία μεταβολών από την Σύρο. Οι φήμες αναφέρουν ότι το Φιλώτι έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ιάκωβο Σταματίου (πρώην παίκτες του Πανναξιακού και του ΑΟ Σύρου), έναν επιθετικό από τον ΠΑΣ Νάξου και με έναν τερματοφύλακα εκτός . νησιού και ο ΠΑΣ Νάξου έχει έρθει σε συμφωνία με τον Κώστα Βαγενά από το Αγερσανί. Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζουν οι περιπτώσεις αθλητών που ήταν δανεικοί (πχ Κρητικός, Παπανικολάου) από τον Πανναξιακό σε άλλες ομάδες και τώρα έχουν κληθεί να επιστρέψουν στην βασική τους ομάδα. Από εκεί και πέρα, είχαμε την Τετάρτη το βράδυ την ανακοίνωση από πλευράς Πανναξιακού της πρώτης φετινής μεταγραφής του για τη νέα σεζόν. Ο λόγος για τον Ναξιακής καταγωγής 25χρονο Βαγγέλη Γαλάνη που λέγω επαγγελματικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο νησί της καταγωγής του. Αγωνίζεται στις θέσεις αριστερού και κεντρικού αμυντικού και έχει πλούσιο βιογραφικό με παρουσία σε  Α.Ο. Καβάλας, Απόλλων Καλαμαριάς, Α.Ο. Θήβας, Εθνικό Πειραιώς, Α.Ο. Χανίων και Ηλυσιακό ενώ έχει αγωνιστεί και με τα χρώματα της Εθνικής ομάδων Νέων. Στις πρώτες του δε δηλώσεις εμφανίστηκε χαρούμενος που θα αγωνιστεί στην ομάδα του νησιού από το οποίο κατάγεται και υποσχέθηκε ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για την πραγματοποίηση των στόχων της ομάδας  και την διάκρισή της στο φετινό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Κυκλάδων. Επίσης, ανακοινώθηκε και η επιστροφή των Κυριακού Πολυκρέτη (25 ετών, αμυντικός) και Μανώλη Επταήμερου (23 ετών, επιθετικός), οι οποίοι είχαν δοθεί με την μορφή δανεισμού στον Αστέρα Τραγαίας και επιστρέφουν στον Πανναξιακό προκειμένου να συμμετέχουν στην προσπάθεια αναγέννησης του ιστορικότερου Ναξιώτικου σωματείου.

Πηγη: Εφημεριδα Κυκλαδικη

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares