Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011 10:49

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ-ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ

synantisi_paiktwn-paragontwn-enwsi-parou

Πραγματοποιήθηκε χτες, στην αίθουσα «ΝΗΡΕΑΣ», στην Νάουσα, συνάντηση μεταξύ παραγόντων των τεσσάρων αθλητικών σωματείων της Πάρου και μερίδας παικτών απ’ όλες τις ομάδες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα αντιπροσωπείας παικτών των τεσσάρων ομάδων προς τους παράγοντες.

Ένωση από φέτος

Μοναδικό θέμα της συνάντησης αυτής ήταν η συνένωση των τριών συλλόγων της Α’ Κατηγορίας, να γίνει από φέτος. Η αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών ζήτησαν από τους συλλόγους τους, έστω την ύστατη στιγμή, να κάτσουν πάλι και να τα «βρουν» έτσι ώστε να συμμετέχει και ο ΑΟ Πάρου μαζί με τον Νηρέα και Μαρπησσαϊκό.

Ακούστε κι εμάς

Οι ποδοσφαιριστές απευθυνόμενοι στους παράγοντες είπαν τα εξής: «Κάνοντας μια ανασκόπηση των γεγονότων που διαδραματίζονται στο Παριανό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε καταρχήν μια σημαντική αύξηση στην συμμετοχή νέων αθλητών- απόρροια της  εξαιρετικής δουλειάς των ακαδημιών ,μια διαρκώς αυξανόμενη ενασχόληση με το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι-που οφείλεται εν μέρει και στην ανάπτυξη της αθλητικογραφίας στο νησί και γενικότερα στο Κυκλαδικό χώρο, καθώς και έναν υπολογισμό εξόδων που αγγίζει το 1,5 εκατ. Ευρώ  την τελευταία δεκαετία, που σημαίνει ότι υφίστανται οικονομική στήριξη στα σωματεία.

synantisi-papadakis-arkoulis-kortianos

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω ,κάποιος  θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η Πάρος διαθέτει μια ομάδα τουλάχιστον στην Γ’ εθνική, άποψη που ενισχύεται και από την ύπαρξη αξιόλογων γηπεδικών εγκαταστάσεων. Αντιθέτως όμως , αγωνιστικά το νησί έχει να επιδείξει  μία μόλις συμμετοχή στην Δ’ εθνική ,δύο δεύτερες κ δύο τριτες θέσεις στο κυκλαδικό πρωτάθλημα, ενώ έχει κατακτηθεί και 1 φορά το κυκλαδικό κύπελλο στο επίπεδο των ανδρών-παρόλο που οι ομάδες πρωταγωνιστούν σε όλα τα επίπεδα των νέων. Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι και το γεγονός ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές πετυχαίνουν μεταγραφές σε ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών, ενισχύοντας την άποψη ότι ΤΑΛΕΝΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Τί φταίει λοιπόν και η Πάρος αντί να πρωταγωνιστεί στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο αρκείται σε ρόλο κομπάρσου;

Η απάντηση συναντάται στο γεγονός της ύπαρξης 4 ομάδων στο νησί που δρουν μάλιστα ανταγωνιστικά μεταξύ τους και έχει ως συνέπεια να μοιράζονται οι ποδοσφαιριστές και να δαπανούνται πολλαπλάσια έξοδα σε κάθε περίοδο χωρίς κανένα απολύτως αντίκρισμα, ενώ παράλληλα καλλιεργείται ένα κλίμα φανατισμού και εγχώριας  αντιπαράθεσης χωρίς καμία ουσιώδης αιτία. Το αποτέλεσμα είναι να κυλούν οι αγωνιστικές περίοδοι δίχως ουσία, να σπαταλούνται τεράστια ποσά χωρίς αντίκρισμα και οι ποδοσφαιριστές αλλά και αρκετοί παράγοντες να απομακρύνονται από το χώρο μη έχοντας κίνητρό.

Η λύση στο αδιέξοδο που διαιωνίζεται είναι μόνο η συγχώνευση των σωματείων και η δημιουργία ενός νέου ποδοσφαιρικού πυρήνα με σκοπό να επαναφέρει σε ποδοσφαιριστές και παράγοντες το κίνητρο να αγωνιστούν ενωμένοι για κάτι ουσιώδες. Παρακολουθώντας τις πρόσφατες εξελίξεις, δυστυχώς ως θεατές , γίνεται κατανοητό πως όλα τα σωματεία υποστηρίζουν την ιδέα της συνένωσης και απομένουν μόνο τα διαδικαστικά για την υλοποίησή της, χωρίς καμία καθυστέρηση. Από την παρούσα στιγμή. Δεν αντέχεται άλλη ματαίωση και μάλιστα χωρίς να συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος.

Καλούμε λοιπόν σήμερα όλους εσάς που ασχολείστε υπεύθυνα και αφιλοκερδώς με το άθλημα, να δώσετε τα χέρια και να βγάλετε το Παριανό ποδόσφαιρο από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει από την στιγμή της ύπαρξής του. Όλοι οι ποδοσφαιριστές δηλώνουμε την επιθυμία να αγωνιστούμε με μοναδικό σκοπό την αξιοπρεπή εκπροσώπηση του νησιού μας απελευθερωμένοι από ίντριγκες του παρελθόντος που ουδέποτε μας άγγιζαν.»

Συμπέρασμα…

Δυστυχώς αποδείχτηκε για άλλη μια φορά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ότι η ουσία χάθηκε ή χάνετε στις λεπτομέρειες. Ίσως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν οι συναντήσεις να γίνονταν μαζί με τους παίκτες. Αλλά και οι ίδιοι οι παράγοντες (ξανά τονίζω, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) να πίστευαν, πραγματικά στην ένωση.

Πρόταση Νηρέα…

Ο Νηρέα επανέλαβε για άλλη μια φορά την πρότασή του προς τους διοικούντες του ΑΟ ΠΑΡΟΥ, δηλαδή, να κατέβει η ομάδα Ανδρών και Νέων ως Νηρέας αλλά να υπάρχει ένα άτυπο συμβούλιο από 3 μέλη και των τριών..

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares