Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011 13:12

"Pre – Game-Προϊστορία" Θύελλα Καμαρίου - Πανθηραϊκός‏…

thiella-panthiraikos_1-4

Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν για την Α΄ κατηγορία Κυκλάδων  θα παρακολουθήσουμε αύριο Κυριακή 20/11 και ώρα 12:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Καμαρίου. Πρόκειται φυσικά για το κλασικό πλέον «θηραϊκό ντέρμπι» μεταξύ της Θύελλας Καμαρίου και του Πανθηραϊκού.

Οι δύο ομάδες προπορεύονται έως τώρα στον βαθμολογικό πίνακα καθώς μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, έχοντας κερδίσει από 6 βαθμούς. Βέβαια βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος, είναι νωρίς δηλαδή για να πούμε ότι ο νικητής του παιχνιδιού θα έχει πλέον βαθμολογικό αβαντάζ. Σίγουρα όμως μια νίκη σε τέτοιο ματς θα προσδώσει ψυχολογικό πλεονέκτημα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η ιστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες ξεκινά χρόνια πριν. Αμφότερες έχουν ως έτος ίδρυσης το 1970. Επομένως μεταξύ των δύο ομάδων έχουν διεξαχθεί πάρα πολλές αναμετρήσεις. Εδώ ωστόσο θα αναφερθούμε στα μεταξύ τους παιχνίδια  την τελευταία τριετία, από τότε δηλαδή που η Θύελλα Καμαρίου αποφάσισε να κάνει την επανεμφάνισή της στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων.

panthiaraikos-thiella_2-2

Η προϊστορία των τελευταίων αναμετρήσεων:

{div float:left}{/div}Στις 19 Οκτωβρίου του 2009 ο Πανθηραϊκός υποδέχεται τη Θύελλα για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας Κυκλάδων, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2009-2010. Πρόκεται για το πρώτο «ντέρμπι» μεταξύ των δύο ομάδων έπειτα από αρκετά χρόνια, αφού εκείνη τη σεζόν η ομάδα του Καμαρίου πήρε και πάλι μέρος στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Κ. Η Θύελλα ξεκινά πολύ δυνατά αυτήν την αναμέτρηση και από πολύ νωρίς βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 0-2, με τέρματα του Αργυρού Γ. και Λυγνού Β. Η απάντηση του Πανθηραϊκού έρχεται στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με πλασέ του Κελίδη που μειώνει σε 1-2. Το δεύτερο ημίχρονο είναι εντελώς διαφορετικό, με τον Πανθηραϊκό να πιέζει διαρκώς για να φτάσει στην ισοφάριση, με «σωρεία» χαμένων ευκαιριών. Τον γόρδιο δεσμό έλυσε τελικά ο Ταρτάνης, λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Έτσι το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων έληξε ισόπαλο με σκορ 2-2.

  • {div float:right}{/div}Η ρεβάνς του δεύτερου γύρου πραγματοποιείται στις 16 Ιανουαρίου του 2010, με τον Φουστέρη Γιάννη να πραγματοποιεί το «ντεμπούτο» του στον πάγκο του Πανθηραϊκού. Αρκετά νωρίς στο παιχνίδι, ο Πανθηραϊκός παίρνει προβάδισμα στο σκορ με σουτ του Μηνδρινού Ηλία έξω από την περιοχή. Το 0-1 είναι και το σκορ του ημιχρόνου. Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Θύελλα φτάνει στην ισοφάριση με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Πάγια. Η χαρά ωστόσο των Καμαριανών δεν κρατάει πολύ αφού με τη σέντρα, ο Πανθηραϊκός ανακτά ξανά το προβάδισμα με αυτογκόλ του Πάγια μετά από κτύπημα φάουλ του Τζουραμάνη. Στη συνέχεια με τέρματα του Μηνδρινού και του Πέκα ο Πανθηραϊκός ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-4. Τα γκολ της αναμέτρησης μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ. Το τέλος της σεζόν αυτής βρίσκει τη Θύελλα Καμαρίου και τον Πανθηραϊκό στην 3η και 4η θέση της βαθμολογίας αντίστοιχα. Οι ομάδες οδηγήθηκαν σε αγώνες μπαράζ, όπου η Θύελλα δεν τα κατάφερε και υποβιβάσθηκε στη Β' κατηγορία Κυκλάδων, ενώ ο Πανθηραϊκός διατηρήθηκε στην Α΄ κατηγορία του πρωταθλήματος.
  • Με τις δύο ομάδες να «απέχουν» μια κατηγορία, ήταν προφανές πως τη σεζόν 2010-2011 δεν θα είχαμε το γνωστό ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων. Ωστόσο η κληρωτίδα τα έφερε έτσι, ώστε Θύελλα Καμαρίου και Πανθηραϊκός να αναμετρηθούν στον προημιτελικό του Κυπέλλου Κυκλάδων. Στο πρώτο ημίχρονο του εν λόγω παιχνιδιού, οι δύο ομάδες αποδίδουν νευρικό ποδόσφαιρο, χωρίς να δημιουργούν αξιόλογες στιγμές. Το παιχνίδι κρίνεται ουσιαστικά από τη φάση του 46ου λεπτού, καθώς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, σε μια στιγμή αδράνεια ο Ζώτος απομακρύνει την μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή. Ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλογίζει πέναλτι και δείχνει την κόκκινη κάρτα στον κεντρικό αμυντικό της Θύελλας. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο τερματοφύλακας των «μπλε» Λυγνός Λευτέρης, ο οποίος και ευστοχεί. Τελικά το παιχνίδι έληξε με σκορ 0-2 αφού στις καθυστερήσεις ο Μηνδρινός με προσπάθεια από κοντά στέλνει την μπάλα στα δίκτυα. Έτσι η ομάδα του Πανθηραϊκού πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό του Κυπέλλου, όπου και γνώρισε την ήττα - αποκλεισμό από τον Πανναξιακό. Το τέλος της σεζόν βρήκε την Θύελλα Καμαρίου να πανηγυρίζει την άνοδο της στην Α' κατηγορία, τη στιγμή που ο Πανθηραϊκός έχανε στο τελευταίο παιχνίδι το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Δ΄Εθνική από τον Πανναξιακό.
  • Και φτάνουμε στη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο, με τις 2 ομάδες να αγωνίζονται πλέον στην ίδια κατηγορία. Ωστόσο, ο κυριακάτικος αγώνας δεν θα είναι ο πρώτος για τις δύο ομάδες, αφού όπως και πέρυσι, διασταυρώθηκαν στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου. Αυτή τη φορά ωστόσο η Θύελλα ήταν αυτή που χαμογέλασε αφού με επιβλητική εμφάνιση και τελικό σκορ 0-4 πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό. Μόλις στο 10' ο Πανθηραϊκός μένει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Ξαγοράρη Τάσου. Με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Δαμίγου η Θύελλα κάνει το 0-1. Το 0-2 γίνεται λίγο αργότερα με τέρμα του Αρβανίτη, ενώ το 0-3 που ήταν και σκορ ημιχρόνου, γίνεται έπειτα από αυτογκολ του Κελίδη. Το τελικό 0-4 σημειώνει ο Αργυρός με πλασέ μέσα από την περιοχή. Στιγμές από αυτή την αναμέτρηση μπορείται να παρακολουθήσετε εδώ. Στον ημιτελικό η ομάδα του Καμαρίου αν και πάλεψε ηττήθηκε τελικά από τον Πανναξιακό με 3-1, στην παράταση.

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν παρελθόν, καθώς καμία αναμέτρηση δεν καθορίζεται από την προϊστορία. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός και όλα κρίνονται εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Όπως είδαμε και στις χθεσινές δηλώσεις, οι άνθρωποι και των δύο ομάδων υποστήριξαν ότι ο αγώνας Κυπέλλου αποτελεί πια παρελθόν, καθώς και ότι κύριος παράγοντας για την νίκη θα είναι το πάθος, η συγκέντρωση και φυσικά η τύχη που πάντοτε είναι απαραίτητη.

Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στα μέχρι τώρα αποτελέσματα των δύο ομάδων τη φετινή περίοδο, και να ξεκινήσουμε από την τυπικά γηπεδούχο Θύελλα Καμαρίου.

panthir-thiella_0-4

Θύελλα Καμαρίου:

Κύπελλο:

Λάβα Εμπορείου- Θύελλα Καμαρίου: 0-8 Α' φάση κυπέλλου Κυκλάδων

Πανθηραϊκός Α.Ο -Θύελλα Καμαρίου: 0-4 Γ' Φάση κυπέλλου Κυκλάδων

Πανναξιακός - Θύελλα Καμαρίου: 3-1 παράταση (1-1 κ.α) Ημιτελικός Κυπέλλου Κυκλάδων.

Πρωτάθλημα:

Θύελλα Καμαρίου-Παμμηλιακός: 1-0

Πάγος Σύρου - Θύελλα Καμαρίου: 1-2

Πανθηραϊκός Α.Ο:

Κύπελλο:

Α.Ο Καρτεράδου - Πανθηραϊκός Α.Ο: 0-10 Α΄ φάση κυπέλλου Κυκλάδων

Α.Ο Πύργου - Πανθηραϊκός Α.Ο: 2-4 Β΄ φάση κυπέλλου Κυκλάδων

Πανθηραϊκός Α.Ο - Θύελλα Καμαρίου : 0-4 Γ΄ φάση κυπέλλου Κυκλάδων

Πρωτάθλημα:

Πανθηραϊκός Α.Ο - Α.Μ.Σ Φιλωτίου : 6-2

Άνω Μερά Μυκόνου - Πανθηραϊκός Α.Ο : 1-5

Από άποψη ρόστερ τώρα, η Θύελλα Καμαρίου αναμένεται να παραταχθεί χωρίς σημαντικές απουσίες. Από την πλευρά του Πανθηραϊκού, θα απουσιάσουν σίγουρα οι τραυματίες Ταρτάνης και Μαρίνι, καθώς επίσης οι Κελίδης Σ. και Μυλωνάς Σ. οι οποίοι δεν βρίσκονται στο νησί.

thiella-panthiraikos_0-2

 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares