Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011 20:10

Πανθηραϊκός Α.Ο - Α.Μ.Ε.Σ Νηρέας "Pre-Game"

pan8iraikos_nireas_2008_baraz

To Σάββατο και ώρα 17:00 ο Πανθηραϊκός υποδέχεται τον Νηρέα για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α΄κατηγορίας Κυκλάδων.

Ο γηπεδούχος Πανθηραϊκός που προπορεύεται στον βαθμολογικό πίνακα με 9 βαθμούς, προέρχεται από το νικηφόρο ντέρμπι απέναντι στη Θύελλα Καμαρίου με σκορ 0-1. Από την άλλη ο Νηρέας έχει 0 βαθμούς, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική έχασε από τον Α.Ο Πάγου με σκορ 1-2. Ωστόσο ο Νηρέας έχει έναν αγώνα λιγότερο, αφού εκρεμμεί το ματς με τον Παμμηλιακό για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, αφού και οι δύο ομάδες χρειάζονται τους βαθμούς. Ο Πανθηραϊκός χρειάζεται τη νίκη προκειμένου να διατηρηθεί στην κορυφή, ενώ ο Νηρέας έχει ανάγκη από τους βαθμούς, ώστε να μη βρεθεί στη συνέχεια του πρωταθλήματος σε δύσκολη θέση.

Οι αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού έχουν σημειωθεί σπουδαίες στιγμές στα παιχνίδια αυτά.

pan8iraikos_nireas_2010

Αποκορύφωμα όλων των αναμετρήσεων αποτελεί ο τελικός του πρωταθλήματος Κυκλάδων που διεξήχθη στη Μύκονο, στις 18 Μαΐου 2008, με έπαθλο την άνοδο στη Δ' εθνική κατηγορία. Το παιχνίδι διεξήχθη υπό την παρακολούθηση 600 περίπου φιλάθλων, 300 από κάθε μεριά που ταξίδεψαν στη Μύκονο για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη αναμέτρηση. Το παιχνίδι ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, με τον Πανθηραϊκό να κυριαρχεί σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και να χάνει σημαντικές ευκαιρίες έχοντας παράλληλα 2 δοκάρια, προκαλώντας μάλιστα την έκπληξη, αφού ο Νηρέας εκείνη τη σεζόν ήταν πολύ καλός και στα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος είχε επικρατήσει της Σαντορινιάς ομάδας με σκορ 3-1 εντός και εκτός έδρας. Ο τελικός ωστόσο ήταν εντελώς διαφορετικός, με τον Πανθηραϊκό να ανοίγει το σκορ στο 60΄ με σουτ του Χριστιανού Γιώργου. Ο Νηρέας ισοφάρισε λίγο πριν τη λήξη με βολέ στην κίνηση του Κρίστο Νίνο. Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ο Πανθηραϊκός ευτύχησε να προηγηθεί και πάλι μόλις στο 3ο λεπτό του έξτρα χρόνου με κοντινή προβολή του Λυγνού Βαγγέλη, ο οποίος λίγο αργότερα έχασε σημαντική ευκαιρία για το 1-3. Πέντε λεπτά πριν τη λήξη της παράτασης ο Νηρέας ισοφαρίζει και πάλι με κεφαλιά του Δουλγεράκη. Τελικά το 3-2 για το Νηρέα έκανε ο Βάρσαμος λίγο πριν το τέλος, σε μια πολυσυζητημένη φάση, στην οποία ο επόπτης υπέδειξε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή μετά την κεφαλιά. Η φάση αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής των ανθρώπων του Πανθηραϊκού, οι οποίοι είχαν έντονα παράπονα από τη διαιτησία και κατά την κανονική διάρκεια του παιχνιδιού. Έτσι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την αναμέτρηση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς το διαιτητικό τρίο. Έτσι η ομάδα του Νηρέα πανηγύρισε το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Δ' εθνική κατηγορία, όπου και έμεινε για έναν χρόνο, την αγωνιστική περίοδο 2009-2010.

Με το Νηρέα να έχει επιστρέψει στην Α΄ κυκλάδων οι δύο ομάδες έρχονται ξανά αντιμέτωπες τον Οκτώβριο του 2010 για το θεσμό του Κυπέλλου. Το πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν διεξαγόταν σε 3 ομίλους με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε διαφορετικούς, οπότε δεν είχαμε αγώνες πρωταθλήματος ανάμεσά τους. Το μοναδικό μεταξύ τους ματς διεξάγεται λοιπόν για τον προημιτελικό του Κυπέλλου στην Πάρο. Το αξιοσημείωτο στην αναμέτρηση αυτή ήταν το ότι ο αγώνας διήρκησε δύο ημέρες. Και αυτό γιατί ενώ είχε ξεκινήσει κανονικά η αναμέτρηση το βράδυ Free Image Hosting at www.ImageShack.usτου Σαββάτου 21/11/09, στο 33ο λεπτό λόγω βλάβης στο ηλεκτροδοτικό σύστημα του γηπέδου Παροικιάς δεν ήταν κατάλληλος ο φωτισμός. Έτσι ο αγώνας συνεχίστηκε το πρωί της άλλης μέρας, με τον Πανθηραϊκό να επικρατεί τελικά χάρη σε κεφαλιά του Παναγιωτίδη στο 7ο λεπτό της παράτασης. Να σημειωθεί ότι η ομάδα της Σαντορίνης είχε μείνει με 9 ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολών του Κολιούση και του Μηνδρινού.

Την περσινή ποδοσφαιρική περίοδο, με το πρωτάθλημα να διεξάγεται σε έναν όμιλο, ήταν αναμενόμενο Πανθηραϊκός και Νηρέας να διασταυρώνονταν δύο φορές σε αγώνες πρωταθλήματος.  Πρώτο ματς την Κυριακή 31 Οκτωβρίου με γηπεδούχο τον Πανθηραϊκό. Η ομάδα της Σαντορίνης μπαίνει στο ματς πολύ δυνατά και δημιουργεί πολλές καλές στιγμές, σε αντίθεση με το Νηρέα που είχε σημαντικές απουσίες και κατάφερε να πραγματοποιήσει μόλις μια τελική προσπάθεια. Έτσι η ομάδα του Φουστέρη επικρατεί με σκορ 5-0, χάρη σε τέρματα των Δαμίγιου(2), Μηνδρινού, Κελίδη και Παναγιωτίδη.

nireas_pan8iraikos_026

Η ρεβάνς ήρθε στις 13 Μαρτίου του 2011 στο γήπεδο Παροικιάς Πάρου. Το παιχνίδι αρχικά ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα χωρίς όμως να καταφέρνουν κάτι αξιόλογο. Τελικά εκείνος που ευτύχησε να προηγηθεί ήταν ο Πανθηραϊκός μετά από προσπάθεια του Πέκα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο, ένα μαγικό τρίλεπτο φωτιάς από τον Πανθηραϊκό ήταν αρκετό ώστε να φτάσει το σκορ στο 0-4, με τέρματα των Μαρίνη(62' και 64') και Βλαβιανού (65').

Όπως ωστόσο έχουμε ξαναγράψει, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και η προϊστορία δεν καθορίζει κανένα αποτέλεσμα. Επομένως αύριο το απόγευμα αναμένουμε να παρακολουθήσουμε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Τη διαιτητική τριάδα της αναμέτρησης συμπληρώνουν οι: ΖΑΡΑΝΗΣ-ΑΡΜΑΚΟΛΑΣ-ΑΝΤΙΜΙΣΑΡΗΣ.

 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares