Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 20:37

Ο Αγώνας που δεν έληξε ποτέ…

PANTHIRAIKOS-THIELLA YPOGRAFES

Πολλοί περιμένουν από κάποιον μια κουβέντα, μια πενιά….. έστω βρε αδερφέ μου ένα κείμενο οπουδήποτε, ο κόσμος ενδιαφέρεται για το πολυδιαφημισμένο ντέρμπι της Σαντορίνης, αλλά δυστυχώς μετά την άδοξη λήξη του αποδεικνύετε «πατάτα που καίει».

Εμάς εδώ όμως στο sportcyclades.gr τα χέρια μας έχουν συνηθίσει στην αίσθηση που William Hill Sports δημιουργούν τα καυτά θέματα. Έτσι λοιπόν θα θέλαμε με ένα περιεκτικό άρθρο να πάρουμε θέση για το θέμα και να ενημερώσουμε όσους δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες καθώς και αυτούς που νομίζουν ότι γνωρίζουν ή γνωρίζουν μεν αλλά επιλεκτικά δε!!!

Εδώ λοιπόν θα πρέπει να ειπωθεί και η άλλη άποψη, η άποψη που για περίεργους λόγους δεν διατυπώνεται από κανένα. Έτσι λοιπόν θα προσπαθήσω να προσεγγίσω με προσωπικά βιώματα και απόψεις το όλο θέμα.

Ακούσαμε !!!!

«Ο διαιτητής πυροδότησε το κλίμα και έχασε το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, μάλιστα αξιολογήθηκε από μερικούς, ως ικανός μόνο για επόπτης και από κάποιους άλλους ως ακατάλληλος για τον χώρο» Επίσης «κάποιοι από τους διαιτητές ξενύχτησαν και δεν ήρθαν στο γήπεδο ή δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους».

Και συλλογιστήκαμε!!!

Μα είναι δυνατόν;;;; Να είδε κάποιος το παιχνίδι, ο οποίος έχει την παραμικρή «επαφή» με τον χώρο του ποδοσφαίρου και να υποστηρίξει την παραπάνω άποψη;;; θα πρέπει να σημειώσουμε ότι  εμείς και οι ανταποκριτές μας είδαμε το παιχνίδι και είχαμε την πολυτέλεια εκ των υστέρων να το παρακολουθήσουμε ξανά, από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Έτσι λοιπόν μετά από την δημιουργία μια σφαιρικής άποψης καλώ τους έχοντες τις παραπάνω απόψεις να μου παραθέσουν με σχόλιο, τις φάσεις που μέχρι το 55ο λεπτό ο Αρμακόλας έχει πυροδοτήσει το παιχνίδι, ή ακόμα περισσότερο τα σημεία που το «έχασε».

Όσων αφορά τη μη έλευση του διαιτητή στο γήπεδο, ας αφήσουν τους ανωτέρους του να κρίνουν το γιατί... και Θα πρότεινα να μη προβαίνουν στην έκδοση  δελτίων τύπου, που ίσως θίγουν προσωπικά δεδομένα και πολύ πιθανό να επισύρουν και ποινικά αδικήματα. Όσων αφορά τους βοηθούς δεν πιστεύω δα!!! να τίθεται και εκεί θέμα απόδοσης τους ή να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία το ότι, η William Hill Sports αποστολή τους δεν εξετελέσθη στο ακέραιο!!!!

Μετά είδαμε!!!

Αντιθέτως… εγώ και η κάμερα έχουμε την άποψη ότι, επιεικώς παρεμποδίστηκε ο διαιτητής της αναμέτρησης ώστε να βγάλει το παιχνίδι εις πέρας. Και πώς να το βγάλει εις πέρας άλλωστε; Αφού ο εξωαγωνιστικός χώρος του γηπέδου του Καμαρίου είχε μετατραπεί σε «ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ» με τους «ΔΙΚΑΣΤΕΣ» να παραμονεύουν σε κάθε σφύριγμα του, ώστε να εκφράσουν την διαφορετικότητα της άποψης τους και ακόμα ''ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ'' να προσπαθήσουν να την επιβάλουν κιόλας.

Και δεν παίρνουμε το μέρος κανενός Διαιτητή αντιθέτως θα έλεγα ότι επισημάνουμε τα διαιτητικά λάθη και στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Αρμακόλας είχε 2-3, αλλά θέλω να μου υποδείξετε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που δεν έχει έστω 2-3 διαιτητικά λάθη ή βρείτε μας αγώνες των Κυκλάδων, οι οποίοι έχουν καλύτερη διαιτησία από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Προκαταλήψεις και κυνήγι μαύρων μαγισσών

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό πλέον ότι υπάρχει προκατάληψη όσων αφορά τον ορισμό διαιτητών. Φτάσαμε ως εκεί; Γιατί να υπάρχει αυτό; και ποιοι είναι αυτοί, που κρίνουν την Ένωση για τους ορισμούς της; Μήπως είναι αυτοί που εκδίδουν ανακοινώσεις για την απόδοση του εκάστοτε διαιτητή, που τους σφυρίζει και ο οποίος μπορεί να έχει πέσει σε ένα ανθρώπινο λάθος; ή μήπως είναι αυτοί που ενώ δημοσίως ζητάνε την προώθηση των ντόπιων διαιτητών και την επόμενη στιγμή αλλάζουν άποψη και αυτομάτως τους θεωρούν ακατάλληλους για τέτοιου είδους αγώνες.

Και σε αυτό το σημείο δεν παίρνω ούτε το μέρος της ΕΠΣ, αλλά ως άνθρωπος που γνωρίζει από κοντά πράγματα και καταστάσεις δεν μπορώ να στραφώ εναντίων θεσμών και μάλιστα πόσο μάλλον όταν γνωρίζω πολύ καλά ότι με μία «χούφτα» διαιτητές οι υπεύθυνοι προσπαθούν να βγάλουν εις πέρας τρία δύσκολα Κυκλαδικά πρωταθλήματα, χωρίς μάλιστα να έχουν την παραμικρή κατανόηση από τους «ιθύνοντες» των σωματείων μας.

Το καρπούζι και το μαχαίρι!!!

Και κλείνω γυρίζοντας και πάλι στον αγώνα, λέγοντας και πάλι καθαρά αυτά που είδα και αυτά που διαπίστωσα μέσο του ρεπορτάζ…. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους και να είναι σίγουροι μερικοί ότι η προσπάθεια να ριχτούν οι ευθύνες αλλού θα πέσουν στο κενό, δεδομένου ότι πλέον το 2012 υπάρχουν και τα μέσα εικόνας και τα βίντεο, που μπορούν να δώσουν στους αρμοδίους εικόνα από τον κάθε αγώνα. Έτσι λοιπόν ας τεθούν τα DVD του αγώνα στην διάθεση της Π.Ε της ΕΠΣ Κυκλάδων και ας τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι έχουν πέσει σε λάθη και ειδικότερα αυτοί, που ''ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ'' τους κανόνες του Κ.Α.Π.

Υ.Γ1: Το παραπάνω άρθρο έχει γραφτεί από τον αρχισυντάκτη του sportcyclades.gr Σπύρο Μάκαρη και τα γραφόμενα του είναι αποτέλεσμα ρεπορτάζ της ομάδας σύνταξης του site.

Υ.Γ2: Προς αποκατάσταση του συνεργάτη μας και επίσημου χορηγόυ μας στην Σαντορίνη ''ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ'' και για τον λόγο ότι κάποιοι θεώρησαν καλό, προκειμένου να σκεπάσουν της ευθύνες τους, να θέσουν θέμα sportcyclades και Σαντορίνη, σας ενημερώνουμε ότι, η επιχείρηση της Σαντορίνης στα πλαίσια μιας νέας συνεργασίας με την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης Ειρήνης Καραμολέγκου (αρθρογράφου του S.C) διατηρεί το δικαίωμα να μας αποστέλλει ρεπορτάζ (ενυπόγραφο), πράγμα που κάνει με μεγάλη επιτυχία…. παρά το μικρό διάστημα της συνεργασίας μας. Έτσι λοιπόν καλά θα κάνουν κάποιοι «κύριοι» αν αναζητούν ευθύνες να παρακολουθήσουν ξανά και ξανά το βίντεο του αγώνα και ίσως μετά από λίγες επαναλήψεις θα εμπεδώσουν τι έφταιξε στο συγκεκριμένο ματς.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares