Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 12:36

Εξοδολόγια διαιτητών και γιατροί αγώνα…

mendrinos-desipris-drosos

Κάνοντας μια βόλτα στα αθλητικά επαρχιακά σαιτς αυτές τις μέρες, διαπίστωσα ότι όλες οι ΕΠΣ, έχουν έρθει σε συμφωνία με τους διαιτητές τους για να πέσουν τα εξοδολόγια.

Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΠΣ Χίου: (Το Τοπικό Όργανο Διαιτησίας ανακοινώνει ότι μετά από απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου της Ε.Π.Σ Χίου μειώνει το εξοδολόγιο Διαιτησίας Α΄ και Β΄ κατηγορίας ως εξής:

α. για τους αγώνες που υπάρχει παρατηρητής διαιτησίας κατά 25 ευρώ.

β. για τους αγώνες που δεν υπάρχει παρατηρητής διαιτησίας κατά 20 ευρώ.)

Τα εξοδολόγια των διαιτητών…

Εμείς ήρθαμε σε επαφή με ανθρώπους της ΕΠΣ Κυκλάδων για να ρωτήσουμε αν υπάρχει αυτή η σκέψη από την δική μας ΕΠΣ αλλά και με προέδρους ομάδων για να μας πουν κι εκείνοι την δική τους άποψη.

Η ΕΠΣ Κυκλάδων από την μεριά της, μας διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν επαφές με τους διαιτητές για να μειώσουν το εξοδολόγιό τους αλλά και το κόστος των διανυκτερεύσεων, έτσι ώστε ο ίδιος διαιτητής να «βγάζει» περισσότερα ματς σε ίδια ή κοντινά νησιά μειώνοντας έτσι τις μέρες της διαμονής του.

Από την μεριά τους τα σωματεία, δηλώνουν ανήμπορα κάτω από αυτές τις συνθήκες που επικρατούν, να πληρώνουν τόσα χρήματα για την τριάδα των διαιτητών αφού το κόστος αυτό είναι δυσβάστακτο, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κάποιος ότι έχουμε να κάνουμε και με ομάδες μικρών χωριών αλλά και το ότι μιλάμε για τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με ελάχιστους πόρους.

agersani-tragaia fash

Οι Γιατροί αγώνα…

Ένα αλλά μεγάλο ζήτημα είναι αυτό με τους γιατρούς αγώνα. Πλέον οι γιατροί των κέντρων υγείας αλλά και οι αγροτικοί, είναι ελάχιστοι, με αποτέλεσμα οι ομάδες, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων περιοχών, να δυσκολεύονται να βρουν γιατρό.

Έως και την περσυνή περίοδο, τον γιατρό μπορούσε να αντικαταστήσει και ένας τραυματιοφορέας ή ακόμα και νοσηλευτές. Φέτος όμως αυτό έχει αλλάξει και η ΕΠΣ ζητάει μόνο την ύπαρξη γιατρού στο γήπεδο. Φυσικά αυτό είναι και το καλύτερο, όμως… είναι καλύτερο να μην υπάρχει γιατρός ή να υπάρχει έστω ένας άνθρωπος που γνωρίζει τις πρώτες βοήθειες; Ίσως σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να σκεφτούμε και κάποιες εναλλακτικές λύσεις, όπως πχ, να ζητάει με έγγραφο της η ΕΠΣ από τα τοπικά ιατρεία, γιατρούς για τους αγώνες της, ή στην έσχατη λύση να επανέρθουν οι νοσηλευτές ή οι τραυματιοφορείς σε αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων.

Για να καταλάβουν κάποιοι φίλοι που δεν είναι γνώστες του θέματος, τα σωματεία που είναι γηπεδούχοι υποχρεούνται να έχουν γιατρό την ώρα του αγώνα. Επειδή όμως, σε πολλά νησιά τις Κυριακές, τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν ή έχουν ελάχιστους γιατρούς, οι γιατροί αρνούνται να φύγουν από την υπηρεσία τους ή αν δεν δουλεύουν και τους ζητηθεί να είναι σε κάποιον αγώνα, επίσης αρνούνται μιας και είτε θέλουν να περάσουν μια ευχάριστη Κυριακή ή είτε γιατί το γήπεδο που είναι ο αγώνας, είναι μακριά από το σπίτι τους με αποτέλεσμα να μην πηγαίνουν. Τις περισσότερες φορές όμως αρνούνται γιατί πραγματικά δεν μπορούν αφού στο ίδιο νησί όπως πχ η Πάρος με τρεις ομάδες που έχουν εκτός του ανδρικού και παιδοεφηβικά αλλά και πρωταθλήματα Ακαδημιών, την ίδια μέρα να γίνονται κι άλλοι αγώνες.

Τόσο το θέμα των διαιτητών όσο το θέμα των γιατρών, θα πρέπει να λυθεί για να βοηθηθούν τα σωματεία μας αλλά και οι ποδοσφαιριστές τους.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares