Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 00:10

Σύρος 2002-Νέος Α.Ο.Σ: ''Διαξιφισμοί για Καπέλα''.

syros ao-tinou

Αντικείμενο διένεξης μεταξύ των ακαδημιών ποδοσφαίρου Σύρος 2002 και Νέος Α.Ο Σύρου, έχει γίνει ο τραυματισμός του μικρού Άγγελου Καπέλα, στο φιλικό παιχνίδι που έδωσαν οι δύο ακαδημίες τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά η ακαδημία του Νέου Α.Ο Σύρου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία απάντησε ο υπεύθυνος και προπονητής της Σύρος 2002 Δημήτρης Κάμπαξης.

Το Δ.Σ. του ΝΕΟΥ Α.Ο. ΣΥΡΟΥ

Το Δ.Σ. του ΝΕΟΥ Α.Ο. ΣΥΡΟΥ συνεδρίασε δυο φορές εκτάκτως την Παρασκευή 21 την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου με αφορμή τον τραυματισμό του αθλητή μας Άγγελου Καπέλα από εσκεμμένο χτύπημα στο στήθος (!!!) που δέχθηκε στον φιλικό αγώνα του Παιδικού Τμήματος της ομάδας μας με την αντίστοιχη της ΣΥΡΟΣ 2002 την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Άνω Σύρου, με αποτέλεσμα την παραμονή του στο νοσοκομείο της Σύρου για ένα24ωρο.

Το σοβαρό αυτό θέμα συζητήθηκε διεξοδικά με σκοπό την αντιμετώπισή του, πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, εκτιμώντας τις μεγάλες ευθύνες που φέρουμε απέναντι στα παιδιά μας και στους γονείς που μας τα εμπιστεύονται.

Η ομάδα μας ιδρύθηκε με κυριότερο σκοπό να προσφέρει στα παιδιά ένα ευχάριστο παιχνίδι σαν παρένθεση στις μαθητικές τους υποχρεώσεις και παράλληλα μαθαίνοντάς τα, εκτός των μυστικών του ποδοσφαίρου, να αποδέχονται εξ ίσου την ήττα και την νίκη στους αγώνες.

Γιατί τον αγώνα όλοι θέλουν να τον κερδίσουν, όχι όμως με οποιοδήποτε τίμημα.

Η σωματική και η ψυχική ακεραιότητα των παιδιών χαρακτηρίζεται ως πρωταρχικός στόχος που επιβάλλεται να προσφέρουμε τηρώντας τον τίτλο της Ακαδημίας.

Εμείς πρώτοι θα χαρακτηρίσουμε σαν ήττα τη νίκη της ομάδας μας που θα έχει αποκτηθεί με τέτοιες ενέργειες και όχι μόνο δεν θα πανηγυριστεί, αλλά αντίθετα θα μας προβληματίσει βαθύτατα.

Δημιουργήσαμε με αυτή την ιδεολογία μια αθλητική οικογένεια με ανθρώπινους κυρίως, ορίζοντες αναλαμβάνοντας σημαντικό ρόλο στη ζωή όλων των παιδιών μας με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι προπονητές είμαστε παρόντες εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων προσεγγίζοντας κάθε μορφής προβλήματα που τα απασχολούν προσπαθώντας μαζί με τις οικογένειές τους να τα επιλύουμε.

Ευθύνες βέβαια, δεν μπορεί να καταλογίζονται στα παιδιά που θα αντιδράσουν με αυτό τον τρόπο για τη νίκη της ομάδας τους, αντίθετα όμως τεράστιες ευθύνες έχουν αυτοί που με τον τρόπο της αποδοχής επιτρέπουν τέτοιες μορφές ενεργειών.

Ομόφωνα λοιπόν το Δ.Σ. μας αποφάσισε ότι η ομάδα μας θα αποχωρεί στο εξής από τον αγωνιστικό χώρο κατά την διεξαγωγή φιλικών ή αγώνων οποιονδήποτε Πρωταθλημάτων αν εκτιμηθεί από τους παράγοντες και τους προπονητές μας ότι εγκυμονείτε κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των μικρών αθλητών μας.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος με τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Κάμπαξη με τον προπονητή μας κ. Ζαχαρίου δεν κάλυψαν τις προσδοκίες των μελών του Δ.Σ. μας όσο και των γονέων του αθλητή μας, που ανέμεναν μια διαφορετική προσέγγιση στο σοβαρό αυτό θέμα αφού οι 2 Ακαδημίες έχουν στενή συνεργασία 3 ετών.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά την μητέρα του αθλητή, που έτυχε να χτυπήσει τον Άγγελο, για το έκδηλο ενδιαφέρον της, που κάλυψε με την παρουσία της την ολική απουσία των υπευθύνων της εν λόγω Ακαδημίας στο νοσοκομείο της Σύρου, που όπως διαπιστώθηκε την αναζητούσε και η ίδια''.

Δημήτρης Κάμπαξης (Σύρος 2002)

Δεν συνηθίζω να απαντώ στις συκοφαντίες αλλά αναγκάζομαι να το κάνω για πρώτη και τελευταία φορά αφού η μέχρι πρότινος συνεργαζόμενη Ακαδημία προτιμά τα παράπονα της σχετικά με τον φιλικό αγώνα μεταξύ των ομάδων μας που διεξήχθη πριν λίγες ημέρες , να απευθυνθεί στα τοπικά διαδικτυακά ΜΜΕ επιτιθέμενη στο πρόσωπο μου, αντί να μιλήσει μέσο εκπροσώπου της με εμένα τον ίδιο προσωπικά.
Είναι ανήθικο το να μην έχει κανείς το θάρρος να μιλήσει για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει και αφορά τις σχέσεις των ομάδων μας , των αθλητών και των παραγόντων και να προσφεύγει σε τέτοιου είδους δημοσιεύσεις.
Αναρωτιέμαι λοιπόν ,αφού εσείς οι ίδιοι, παραδέχεστε στην τελευταία παράγραφο της προπαγανδιστικής ανακοίνωσης σας , ότι ο αθλητής μου ΄ΕΤΥΧΕ να χτυπήσει τον δικό σας αθλητή ,γιατί στη πρώτη παράγραφο χαρακτηρίζετε ως «εσκεμμένο» το όντως αντιαθλητικό μαρκάρισμα που δέχτηκε ο αθλητής σας;
Γνωρίζετε από τη συνεργασία μας , ότι καταδικάζω και δεν επιτρέπω σε καμία περίπτωση τα αντιαθλητικά χτυπήματα και εν γένει την αντιαθλητική συμπεριφορά και αυτό το γνωρίζουν ακόμα καλύτερα οι προπονητές σας και αρκετά μέλη του ΔΣ σας που υπήρξαν στο παρελθόν παίκτες των Μικτών όπου είχα διατελέσει Ενωσιακός. Επίσης, ξέρετε πολύ καλά ότι εκτός από τη σωστή συμπεριφορά των αθλητών και συνεργατών μου προσπαθώ να εξασφαλίσω ανάλογη συμπεριφορά και από τους γονείς όταν αυτοί έχουν τον ρόλο του θεατή στις κερκίδες , πράγμα ιδιαίτερα εύκολο διότι οι γονείς των παιδιών της Ακαδημίας μου, διακρίνονται για το ήθος τους και τη σοβαρότητα τους.

Δυστυχώς αυτό δεν το είδα να συμβαίνει με τη δική σας ομάδα , αφού μετά τη φάση του τραυματισμού του αθλητή σας , γονέας άλλου δικού σας αθλητή εξύβρισε και απείλησε ανήλικο 13χρονο παιδί λέγοντας χαρακτηριστικά τη φράση «οκταράκι θα μπω μέσα και θα σε σχίσω». Η αντίδραση της ''ιδεολόγου οικογένειας'' όπως αυτοχαρακτηρίζεται στο δημοσίευμα το ΔΣ σας , που ήταν εκείνη τη στιγμή; Απούσα φυσικά ,αφού τις ιδέες τις εκφράζετε μόνο στα χαρτιά. Αναρωτιέμαι , αν το ΔΣ της ομάδας σας έχει σκοπό να αποσύρει την ομάδα από τον αγωνιστικό χώρο (όπως ισχυρίζεται στο δημοσίευμα) όταν ΄΄εγκυμονεί κίνδυνος΄΄ όχι μόνο για τη σωματική ακεραιότητα των δικών σας παιδιών αλλά και των αντιπάλων παιδιών από ενέργειες δικών σας αθλητών… Κύριοι του Δ.Σ. του Νέου ΑΟ Σύρου, κατά τη διάρκεια του αγώνα βρισκόμουν στις κερκίδες του γηπέδου παρακολουθώντας τον αγώνα και γνωρίζω καλά τι συνέβη ,αφού μετά τη λήξη του παιχνιδιού όταν έπεσε κάτω ο αθλητής άμεσα έτρεξα κοντά του λόγω της ευαισθησίας που έχω δείξει από περιστατικά του παρελθόντος και η κοινή διαπίστωση που έκανα με τον προπονητή του ήταν ότι το παιδί δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο αφού άλλωστε συνήλθε και περπάτησε .
Οι ίδιοι παραδεχτήκατε στην ανακοίνωση σας ότι εκδήλωσα ενδιαφέρον , όχι με μια αλλά με πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Κο Ζαχαρίου , ο οποίος με ενημέρωνε για τη πορεία των εξετάσεων. Μπορώ να δεχτώ οποιαδήποτε κριτική αλλά δεν ανέχομαι τη συκοφαντία.

Τις ιδέες μου και τον τρόπο διδασκαλίας άλλωστε τον εισπράττει και τον επιβεβαιώνει η σταθερή 11χρονη πορεία της Ακαδημίας μου.

Ελπίζω την επόμενη φορά το διαδίκτυο να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ενημέρωσης για κάποια επιτυχία της ομάδας σας όπως συνηθίζουμε να πράττουμε εμείς.


Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares