Δευτέρα, 06 Μαΐου 2019 19:28

ΤΟ ''WHO IS'' του άρχοντα του τελικού Στέφανου Κουμπαράκη

Και με την επίσημη συγκατάθεση της ΚΕΔ της ΕΠΟ, ο Στέφανος Κουμπαράκης θα είναι ο πρώτος διαιτητής του τελικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων στην Ερμούπολη την Κυριακή 12 Μαΐου στις 18:00 μεταξύ της Άνω Μεράς και του Πανναξιακού.

Μετά το ομόφωνο ναι της ΕΠΣ Θράκης, έφτασε στα γραφεία της ένωσης και η θετική απάντηση της ΚΕΔ, που υπογράφει ο ίδιος ο επικεφαλής Μέλο Περέιρα.

Ποιος είναι όμως ο διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης; Το sportcyclades.gr έκανε έρευνα και παρουσιάζει την «ακτινογραφία» του Συριανού διαιτητή που έγινε ο πρώτος Κυκλαδίτης που έφτασε τόσο ψηλά και πλέον ανήκει στη λίστα με τους κορυφαίους Έλληνες ρέφερι!

AG_22_67166.jpg

Who is

Ο Στέφανος Κουμπαράκης είναι σήμερα 30 ετών. Το κύριο του επάγγελμα είναι γυμναστής, αφού είναι απόφοιτος των ΤΕΦΦΑ Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με ειδικότητα «Αποκατάσταση Μυϊκών Τραυματισμών».

Είναι παντρεμένος με την όμορφη Βενετία και μαζί έχουν αποκτήσει ένα αγοράκι. Ζει και εργάζεται μόνιμα στην Κομοτηνή.

Από μικρό παιδάκι ο Στέφανος ήταν αθλητής. Ποδόσφαιρο έπαιξε στον Πάγο και στον Αστέρα Σύρου στα Εφηβικά του χρόνια, όπου ήταν αμυντικό χαφ. Μάλιστα οι τότε προπονητές του έλεγαν ότι διακρίνεται για την αγωνιστική του πειθαρχία.

Επίσης ήταν αθλητής στίβου στον Ποσειδώνα Σύρου, όπου συμμετείχε σε διασυλλογικούς, Αιγαιοπελαγίτικους και Πανελλήνιους αγώνες.

K_612_d0bb0.jpg

Τέλος ο Στέφανος Κουμπαράκης, έχει παίξει και βόλεϊ, αφού αγωνιζόταν στην ομάδα του Φοίνικα Σύρου, όταν αυτή συμμετείχε στην Α2, λαμβάνοντας μέρος στις αποστολές με προπονητής τον Βαγγέλη Περόπουλου και φυσικά αγωνιζόταν στο Εφηβικό της ΤΕ Κυκλάδων.

Όπως αντιλαμβάνεται κάποιος, οι παραπάνω λόγοι αρκούν για να ελκύσουν τον Στέφανο Κουμπαράκη στο να σπουδάσει στο αντικείμενο που έχει σχέση με τον αθλητισμό, έτσι έγινε καθηγητής σωματικής αγωγής, έχοντας βέβαια παράλληλα και ως παράδειγμα τον πατέρα του, Θοδωρή, που ήταν διαιτητής στις Κυκλάδες και στη συνέχεια σπορτκαστερ και αθλητικογράφος.

PhotoScan_2_4fe84.jpg

Η καριέρα

Και από την αθλητική διαδρομή, περνάμε στη διαιτησία, όπου ο Στέφανος Κουμπαράκης

είναι ο μοναδικός Κυκλαδίτης διαιτητής που έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της super league.

Έγινε διαιτητής το 2007 στη σχολή της ΕΠΣΚ, ενώ τα παιχνίδια του στις Κυκλάδες ήταν λίγα, αφού σύντομα έφυγε για σπουδές. Συγκεκριμένα ο Στέφανος Κουμπαράκης έπαιξε 5 παιχνίδια σε εργασιακό πρωτάθλημα της Σύρου και δύο αγώνες Κυπέλλου .

Μετέπειτα έφυγε για σπουδές στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και πήρε μεταγραφή στην ΕΠΣ Θράκης.

Στην Θράκη ξεκίνησε από το τοπικό και το 2009 αξιολογήθηκε στην Δ΄ Εθνική, όπου έπειτα από πολύ καλές κριτικές το 2011 αξιολογήθηκε για τη Γ΄ Εθνική.

Το 2014 και μετά από καταπληκτικές εμφανίσεις ήρθε η άνοδος στη football league, όπου όταν ήταν διαιτητής αγωνίστηκε σε πολύ δύσκολα παιχνίδια και σε πολλά ντέρμπι.

PhotoScan_3_f6303.jpg

Οι καλές εμφανίσεις του είχαν ως συνέπεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Κ.Ε. διαιτησίας, που στη συνέχεια του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Κύπελλο Ελλάδος, σε αγώνες που έγιναν στις 30/11/2016 και 24/1/2017 μεταξύ των ομάδων Ηρακλής – Απόλλων Σμύρνης και Ξάνθης – ΟΦΗ.

Και κάπου εκεί ήρθε και νέος ορισμός στις 30/4/2017 στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής της super league για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Κέρκυρα.

viber_image_2019-05-06__21.39.59_9c375.jpg

Το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, στην αναμόρφωση που έγινε στους πίνακες διαιτησίας, το όνομα Στέφανος Κουμπαράκης φιγουράρισε πλέον ανάμεσα στους διαιτητές της μεγάλης κατηγορίας.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει σφυρίξει 20 παιχνίδια της super league, 7 Κυπέλλου Ελλάδας και έχει συμμετοχή σαν τέταρτος διαιτητής σε 26 παιχνίδια.

Στο τοπικό της ΕΠΣ Θράκης τον εμπιστεύτηκαν σε 5 τελικούς Κυπέλλου και από στοιχεία που συλλέξαμε έχει παίξει 350 και πλέον επίσημα παιχνίδια.

PhotoScan_4_8897f.jpg

Η βράβευση

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ΕΠΣ Κυκλάδων σκοπεύει να βραβεύσει πριν την έναρξη του τελικού τον Στέφανο Κουμπαράκη για την πορεία που έχει κάνει σαν Κυκλαδίτης διαιτητής και το υψηλό σημείο που έχει φτάσει.

Όσο αφορά την οικογένεια του σε επικοινωνία που είχαμε εξέφρασαν την ικανοποίηση τους και την περηφάνια τους για την πορεία του Στέφανου.

«Ο Στέφανος έκανε αυτό που ήθελε από παιδί και αυτό ήταν κάτι όμορφο, ήθελε να γίνει γυμναστής και το πέτυχε» μας είπε στενό συγγενικό του πρόσωπο, που επισήμανε:

«Το στήριγμα του Στέφανου είναι η γυναίκα του, αφού χρειάζεται να απουσιάζει συχνά από το σπίτι του λόγω διαιτησίας. Είμαστε χαρούμενοι για τα όσα έχει πετύχει και επίσης περήφανοι που τον βραβεύει η ΕΠΣ Κυκλάδων».

PhotoScan1_64fae.jpg

Όσο αφορά τον ίδιο αυτό που μας μετέφεραν, αφού ο ίδιος δεν επιτρέπεται να κάνει δηλώσεις, είναι: «Και ο ίδιος ο Στέφανος είναι περήφανος που ακούγεται το όνομα των Κυκλάδων. Είναι ικανοποιημένος για την πρόσκληση να παίξει τον τελικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενε, αλλά αισθάνθηκε μεγάλη τιμή».

Το στοίχημα για τον Στέφανο Κουμπαράκη είναι η καθιέρωση, αφού η super league απαιτεί να είσαι μονίμως εξεταζόμενος για την απόδοση σου.

viber_image_2019-05-06__21.41.24_ecbb0.jpg

Όσο αφορά τις Κυκλάδες ο Στέφανος παρακολουθεί μέσω του sportcyclades.gr το πρωτάθλημα, εκτιμά όπως λέει τους καλούς Κυκλαδίτες διαιτητές και θέλει κάποια στιγμή να συναντηθεί με κάποιους σε μεγάλες κατηγορίες πιστεύοντας ότι αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνει και σύντομα να τον θαυμάσουμε ως διεθνή διαιτητή!

Καλή επιτυχία και στον τελικό της ΕΠΣ Κυκλάδων

viber_image_2019-05-06__21.42.27_a4b3c.jpg

 

 

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares