Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022 12:36

Ανατροπή στην Α' Κατηγορία: Πάμε σε πρωτάθλημα τεσσάρων γύρων με 20 αγωνιστικές

Το φετινό εγχείρημα της ΕΠΣ Κυκλάδων για να επανέλθει το σύστημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων σε δύο κατηγορίες, το οποίο έτυχε της στήριξης όλων των ομάδων στη Γενική Συνέλευση και είναι η ενδεδειγμένη λύση, αλλά για να υλοποιηθεί χρειάζεται να ληφθούν γενεές αποφάσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των συλλόγων είναι το ακτοπλοϊκό και αυτό θα παραμείνει, αλλά παράλληλα και το κριτήριο σε ποια κατηγορία εν τέλει θα αγωνιστούν, αφού επηρεάζει καταλυτικά τις μετακινήσεις των ομάδων από νησί σε νησί. Αυτό το γνωρίζουν όλοι, αλλά αν θέλουμε μία ποιοτική κατηγορία θα πρέπει να γίνει μία μικρή υπέρβαση από τiς λεγόμενες ''πρωτοκλασάτες'' ομάδες.

Τελικά, όπως αποφασίστηκε θα έχουμε μία Α' κατηγορία στην οποία θα αγωνίζονται 6 ομάδες. Και εδώ εντοπίζεται το πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από τους λίγους αγώνες.

Η ΕΠΣ Κυκλάδων καλέστηκε να δώσει λύση. Η πρόταση να γίνει το πρωτάθλημα σε τρεις γύρους (15 αγώνες) βρήκε αρκετούς να διαφωνούν, καθώς ο τρίτος γύρος έδινε παραπάνω αγώνες, αλλά όχι την ισονομία και ίσες ευκαιρίες διεκδίκησης του πρωταθλήματος για όλους.

Όπως όλα δείχνουν θα έχουμε στις Κυκλάδες για πρώτη φορά το μοντέλο του πρωταθλήματος των τεσσάρων γύρων. Αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ, καθώς είναι η απόφαση που έχει καταλήξει η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣ Κυκλάδων, κατόπιν αρκετών διαβουλεύσεων που με τους παράγοντες των ομάδων. 

Το μοντέλο των τεσσάρων γύρων δεν είναι άγνωστο. Έχει δοκιμαστεί και βρίσκεται σε ισχύ σε πρωταθλήματα χωρών, όπως η Σκωτία , η Κύπρος, η ΗΠΑ, η Ελβετία η Ιρλανδία και αρκετές άλλες, που υπάρχει μικρός αριθμός συμμετοχών.

Σε λίγες ημέρες λοιπόν, η συμπληρωματική προκήρυξη που θα αποσταλεί στα σωματεία θα αναφέρει ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις γύρους, τουτέστιν, 20 αγωνιστικές. 

Όπως γίνεται αντιληπτό το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας θα έχει αρκετό σασπένς, καθώς θα δούμε τις ομάδες να συναντιούνται τέσσερις φορές μέσα στην ίδια σεζόν. Έτσι θα προκύψει δίκαια ο καλύτερος που θα είναι και ο πρωταθλητής, αλλά και αυτός που βελτιώθηκε και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ότι του αναλογεί.

Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες...

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares