Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 00:00

Ξεκίνησαν τις προπονήσεις οι ακαδημίες του Α.Ο. Μυκόνου

Όλα τα τμήματα των ακαδημιών του Α.Ο. Μυκόνου πραγματοποίησαν σήμερα την "επίσημη" πρώτη για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Μυκονιάτικης ομάδας όπως και προπονητής τους Μάκης Πούλος εμφανίστηκαν ορεξάτοι στο γήπεδο του Κόρφου, όπου έγινε η πρώτη προπόνηση.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Α.Ο. Μυκόνου συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη συνεργασία του με το δίκτυο ακαδημιών του Ατρόμητου.

ΣΤΟΧΟΣ

  1. Η σωστή αθλητική και κοινωνική εκπαίδευση και ψυχαγωγία των νεαρών αθλητών.
  2. Η εκπαίδευση των στελεχών των Σχολών στα πρότυπα λειτουργίας της Ακαδημίας.
  3. Η σωστή ενημέρωση και υποστήριξη των γονέων που έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νεαρών αθλητών.
  4. Οργάνωση άρτιων, τεχνικά και λειτουργικά σχολών ποδοσφαίρου που θα οδηγήσει στην ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση και αξιολόγησης των νεαρών ποδοσφαιριστών ηλικίας από πέντε ως και δεκαπέντε ετών (5-15).

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Οι σχολές ποδοσφαίρου του Ατρόμητου λειτουργούν σαν το πρώτο βήμα ένταξης στο μαζικό και αναπτυξιακό αθλητισμό, όπου παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών έρχονται σε πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο και τον Ατρόμητο. Ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά το ποδόσφαιρο αποτελεί. πηγή διασκέδασης. Είναι ένα άθλημα το οποίο θα τους εφοδιάσει με αρετές εξαιρετικά πολύτιμες για το μέλλον τους. Η απόκτηση αυτοπεποίθησης και θάρρους, η καλλιέργεια της ομαδικότητας και η συνεργασία, η πειθαρχία αποτελούν τα πιο σημαντικά εφόδια για να συγκροτηθεί με σωστό τρόπο η προσωπικότητα του παιδιού. Στις μικρές ηλικίες, το ποδόσφαιρο οφείλει να προσφέρει διασκέδαση στα παιδιά, η νίκη σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός και η ήττα πρέπει να αντιμετωπίζεται με το σωστό τρόπο.

Το ποδόσφαιρο εκτός από την ανάδειξη νέων ταλέντων μπορεί να λειτουργήσει και ως μέσο αύξησης της φυσικής δραστηριότητας του παιδιού σε μια εποχή όπου τα παιδιά σπαταλούν αρκετό χρόνο στην τηλεόραση και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας του παιδιού και η υιοθέτηση της καθιστικής ζωής θεωρείται ένας από τους βασικότερους λόγους παχυσαρκίας στα παιδιά. Μέσω λοιπόν της ενασχόλησης τους με το ποδόσφαιρο δίνεται η ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική κατάσταση και να υιοθετήσουν ένα τρόπο ζωής και άσκησης που θα τους συντροφεύει στην ενήλικη ζωή τους.

14159086_1467097716637607_1350643365_n.jpg

 

Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares