Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 09:33

Αδικαιολόγητοι γονείς...

Του νεκροθάφτη!!!!!

Εδώ εγκαινιάζουμε μια καινούρια στήλη στην σελίδα μας. Από εδώ θα σχολιάζει τον αθλητισμό ο νεκροθάφτης.

nekro8aftis-RIP-StockΣκοπός του είναι να δει με μια διαφορετική ματιά το αθλητικό γίγνεσθαι. Απευθύνομαι, λοιπόν, σε όλους τους φίλαθλους, οπαδούς και οποιονδήποτε ανακατεύεται με τον αθλητισμό με τον οποιονδήποτε τρόπο. Η στήλη θα βρίσει, θα προσβάλει και θα καυτηριάσει τον κόσμο των σπορ, όπως μονό ο νεκροθάφτης ξέρει!;!

(Τα άρθρα που θα ακολουθησουν είναι γνώμη ενός μονό ατόμου και δεν τα επιβάλουμε σε κανέναν)

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Με αφορμή το πανκυκλαδικό τουρνουά στην Νάξο, θα ήθελα να αναφερθώ στους γονείς (ιδιαιτέρως στους πατεράδες), που πιέζουν τα παιδιά τους για να πετύχουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις.

Φαίνεται ότι οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει τι σημαίνει άμιλλα και ευ αγωνιζεσθαι. Προφανώς και η πλειοψηφία των πατεράδων αυτών, είναι, όπως όλοι μας, προπονητές του καναπέ. Δεν μπορεί όμως, να απευθύνεσαι στο παιδί σου με τον ίδιο τρόπο που σχολιάζεις και βρίζεις τους επαγγελματίες παίκτες. Στο περσινό τουρνουά στην Πάρο, κάποιοι γονείς σχολίαζαν και αποδοκίμαζαν τα ίδια τους τα παιδιά όταν τους έκλεβαν τη μπάλα ή αστοχούσαν στα σουτ. Το κακό είναι ότι σε αυτό το αχαρακτήριστο γεγονός, συμμετείχαν και οι προπονητές και οι βοηθοί με τις ευλογίες των γονέων. Τι ακριβώς έχετε στο μυαλό σας αγαπητοί γονείς και λοιποί παράγοντες όταν αποδοκιμάζετε το παιδί μπροστά σε τόσο κόσμο; Υπήρχε κάποιο τετραψήφιο χρηματικό έπαθλο για τους νικητές του τουρνουά; Μήπως παρακολουθούσε τους αγώνες κανένας scouterτης Realή της Milan; ή μήπως αν ήταν εύστοχο το σουτ του παιδιού, θα έμπαινε αριστούχος στην νομική του Υale; Ποιος ο λόγος για τέτοια φρενίτιδα, ώστε να βγει το παιδί MVPτου αγώνα;

Σαφώς και το θέμα δεν είναι μονό ποδοσφαιρικό. Ποιος γονέας δεν πιέζει το παιδί του να π.χ. διαβάζει περισσότερο; Όμως είναι τουλάχιστον κατακριτέο, να προσπαθεί, να το κάνει να αριστεύσει, με αποδοκιμασίες και βρισιές, σε ένα τοπικό τουρνουά.

Αγαπητοί γονείς, πρέπει να ξέρετε ότι το παιδί, ιδιαιτέρως σε αυτές τις ηλικίες, παίζει ΚΥΡΙΩΣ για την πλάκα του. Για εκείνο, η όποια ομαδική δραστηριότητα, όπως ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, είναι αυτό που πρέπει να είναι. Ένα ΠΑΙΧΝΙΔΙ και τίποτα παραπάνω. Το παιδί θέλει να παίξει, να συναναστραφεί κοινωνικά και να μοιραστεί αυτήν την εμπειρία, με τους συναθλητές και τους φίλους του. Η νίκη δεν τον απασχολεί περισσότερο από τα παραπάνω. Αυτή η πίεση μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει, στον μελλοντικό φίλαθλο και πολίτη.

Κλείνοντας, ελπίζω ότι αυτό το γεγονός, δεν θα επαναληφτεί στο φετινό τουρνουά στην Νάξο. Διότι σε τοπικό επίπεδο, τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν.

Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares