Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 08:06

Ο Νεκροθάφτης: Ακαδημίες σνομπαρία...

Σε προηγούμενο άρθρο αναφέρθηκα στα σωματεία που προσπαθούν να προσελκύσουν γονείς και παιδιά με δόλιες πρακτικές (γλείφοντας, απειλώντας κτλ.) για τις ακαδημίες τους.

Τώρα θα πιάσουμε το θέμα από την ανάποδη. Ακαδημίες που απορρίπτουν παιδιά μονό και μονό για την μόστρα!

Τι μπορεί να μάθει κανείς όταν συναναστραφεί λίγο με παράγοντες σωματείων και μέλη κάποιων επαρχιακών ΕΠΣ! Σε κάποιες επαρχιακές ακαδημίες, δεν γίνονται δεκτά παιδιά τα οποία δεν πληρούν κάποιες «προϋποθέσεις»!

nekro8aftis-RIP-StockΌπως: Ακαδημίες που έχουν πάρει brandname από ΠΑΕ, δεν δέχονται παιδιά των όποιων οι πατεράδες είναι δηλωμένοι φίλαθλοι άλλης ΠΑΕ. Έεεεεχω την αμυδρή υποψία (έτσι μακρόσυρτα και υπογείως! Να μην σε ειρωνευτώ λίγο παραγοντίσκε; χαχα!) ότι πατέρας που υποστηρίζει άλλη ομάδα και θέλει να φέρει το παιδί του στην ακαδημία σου, χωρίς να τον έχεις προσεγγίσει εσύ, μάλλον είναι ένας υγιέστατος φίλαθλος και τιμή για την ομάδα που υποστηρίζει. Όπως θα είναι τιμή, για την ακαδημία σου και για σένα. (δεν νομίζεις παραγοντίσκε;)

Άλλη βλακεία των παραγόντων: Οντισιόν στο παιδί! Βάζουν το παιδί να παίξει σε μία προπόνηση της κατηγορίας του, στην ακαδημία και μετά αποφασίζουν αν τους κάνει. Σοβαρό επιχείρημα σε αυτήν την πρακτική, δεν νομίζω να υπάρχει. Μόνο για λόγους marketingμπορεί να συμβαίνει και αυτό είναι μία αθλιότητα στην πλάτη του ευ αγωνίζεσθαι.

Μετά έχουμε και διαβαθμίσεις. Υπάρχουν 2 κατηγορίες παιδιών. Οι παίκτες και τα πελατάκια (ακριβώς έτσι αποκαλούν τα παιδιά). Οι κάλοι παίκτες που παίζουν σχεδόν σε όλους τους αγώνες και τα πελατάκια, κακοί δηλαδή παίκτες που παίζουν μονό στις προπονήσεις και σε ελάχιστους αγώνες. Αλλά τα πελατάκια τα θέλουμε στην ακαδημία μονό για τις συνδρομές. Και αυτό φαίνεται πολύ εύκολα αν παρατηρήσει κανείς τους αγώνες των ακαδημιών. Επίσης κάποιες από αυτές τις ακαδημίες, δεν δέχονται να πάρουν μέρος σε κάποια επαρχιακά τουρνουά, θεωρώντας τα πολύ «κάτω» από αυτό που τους αξίζει. Και το αντεπιχείρημα του κάθε καραγκιόζη παραγοντίσκου; «-Μα στο χ τουρνουά που συμμετείχατε, είχατε 48 ήττες και 2 ισοπαλίες. -Ναι, άλλα από τον Κεραυνό Κολωνακίου που τροφοδοτεί με παίκτες τις ΠΑΕ. Όχι από την Αστραπή Άνω Κουφονησίου».

Να τονίσω ότι τα παραπάνω τα εφαρμόζουν μερικά σωματεία, με ή χωρίς brandname, όχι όλα. Είναι κατανοητό, ότι τα σωματεία έχουν έξοδα και οι ακαδημίες είναι η κύρια πηγή εσόδων. Όπως ότι κάποιες ακαδημίες είναι επιχειρήσεις. ΑΛΛΑ τέτοια κατάπτυστα κόλπα δεν μπορούν με κανένα τρόπο να ωφελήσουν τον αθλητισμό. Διότι όλα τα παραπάνω οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: Μάλλον δεν κάνουν και πολλή καλή δουλειά στις ακαδημίες τους και προσπαθούν με αυτά τα τεχνάσματα να διατηρήσουν ένα κάποιο «όνομα». Δηλαδή με τι επιλογές μένουν οι γονείς; Ή με τους γλειφτείς ή με την μόστρα. Μην απορείτε όμως, κύριοι παράγοντες, όταν οι γονείς δεν σας εμπιστεύονται…

Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares