Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 14:46

Κώστας Παπασταμάτης: Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε μεταξύ 10-20 Μαρτίου

Η αναμονή για τις ομάδες της Football League, αλλά και της Γ' εθνικής συνεχίζεται, καθώς ούτε την περασμένη εβδομάδα πάρθηκε απόφαση για την επιστροφή στις προπονήσεις.

 Το άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων θα συζητηθεί -εκτός απροόπτου- αυτή την Παρασκευή και άπαντες ελπίζουν ότι οι Λοιμωξιολόγοι θα "ανάψουν το πράσινο φως", βάζοντας τέλος στην αγωνία εκατοντάδων οικογενειών που εμπλέκονται στις δύο κατηγορίες και ζουν από το ποδόσφαιρο.

Η Football League είναι μάλιστα το μοναδικό επαγγελματικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη, που όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει, αλλά δεν επιτρέπονται ούτε οι προπονήσεις. Γεγονός που προκαλεί εκνευρισμό και αγανάκτηση. H Καλαμάτα εξέδωσε την Παρασκευή ανακοίνωση, σχολιάζοντας με ειρωνικό τρόπο το ζήτημα, αφού οι συσκέψεις των "ειδικών" οδηγούνται από αναβολή σε αναβολή.

"Ελπίζουμε να μην είναι η Μεγάλη Παρασκευή", λένε στη "Μαύρη Θύελλα" για την ημέρα που επιτέλους θα γίνει η πολυπόθητη συνεδρίαση.

Ο Κώστας Παπασταμάτης μιλώντας στην "Ε" τονίζει ότι η Μεσσηνιακή ομάδα έχει κάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να μπει στο γήπεδο. Εχει υπογράψει, όπως και οι υπόλοιπες ΠΑΕ, το υγειονομικό πρωτόκολλο και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη καθυστέρηση, αλλά και ο διαχωρισμός των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Διότι ως γνωστόν η Super League 1 δεν σταμάτησε ποτέ, ενώ ξεκίνησε και η SL2.

"Yπάρχει αγανάκτηση για όλη αυτή την κατάσταση. Πιστεύω έστω και καθυστερημένα οι ιθύνοντες να πάρουν τη σωστή απόφαση. Εμείς είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε, Εχουμε υπογράψει το πρωτόκολλο και οι παίκτες περιμένουν ειδοποίηση για να αρχίσουν προπονήσεις, ακολουθώντας όλο αυτό τον καιρό τα ατομικά προγράμματα εκγύμνασης που τους έχουν δοθεί", σημειώνει ο κ. Παπασταμάτης.

Ο παράγοντας της "Μαύρης Θύελλας" εκτιμά ότι η Football League θα ξεκινήσει μετά το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, καθώς απαιτείται και ένας περίπου μήνας προετοιμασίας μετά από τόσο μεγάλη αγωνιστική απραξία.
"Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε μεταξύ 10-20 Μαρτίου με ορίζοντα να τελειώσει το πρωτάθλημα 15 Ιουνίου, αφού μπορεί σε εμάς να παραταθεί η σεζόν. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να ξεκινήσουν οι προπονήσεις στις 8 Φεβρουαρίου. Μακάρι να είναι η 1η Φεβρουαρίου.

Εκτός βέβαια και αν έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις μ' ένα τρίτο κύμα της πανδημίας και πολλά κρούσματα. Διαφορετικά πιστεύω ότι θα ξεκινήσει και θα τελειώσει το πρωτάθλημα".
Η FL θα διεξαχθεί ως γνωστόν σε 2 ομίλους με την άνοδο και την παραμονή, να κρίνονται σε πλέι -οφ και πλέι - άουτ. Αυτά τουλάχιστον αναφέρονται στις προκήρυξη, διότι με τα σημερινά δεδομένα δύσκολα θα γίνουν οι έξτρα αγώνες.
"Οπως δείχνουν τα πράγματα δεν βγαίνει να γίνουν πλέι -οφ και πλέι - άουτ και έτσι όλα θα κριθούν στην κανονική σεζόν. Αυτό όμως είναι κάτι που θα πρέπει να το αποφασίσουμε όλες οι ομάδες".

Στοίχημα και... αναδιάρθρωση

Ο Κώστας Παπασταμάτης ξεκαθάρισε στη συνέχεια ότι ο στόχος της Καλαμάτας παραμένει η άνοδος, παρά τις ιδιαιτερότητες της σεζόν και αναφέρθηκε στα νέα σενάρια περί αναδιάρθρωσης, αλλά και στα χρήματα που έχουν να λαμβάνουν οι ΠΑΕ από το στοίχημα.
"Επιθυμούμε να γίνει το πρωτάθλημα και να κερδίσουμε την άνοδο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, διότι υπάρχουν και κάποιοι ψίθυροι για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Επίσης περιμένουμε τα χρήματα που αποφάσισε η κυβέρνηση ότι θα πάρουν οι ομάδες ως ποσοστό από το στοίχημα. Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα".
Για το ενδεχόμενο να υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση, με δεδομένο ότι ο έμπειρος αμυντικός Θανάσης Παπαγεωργίου αποχώρησε είπε:
"H μεταγραφική περίοδος πήρε παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου. Αν ο προπονητής δει στην προετοιμασία ότι η ομάδα χρειάζεται κάτι θα ενισχυθούμε.
Ο κ. Πρασσάς ενημερώνεται για τις εξελίξεις και όταν ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα με τον κορονοϊό και στην Αμερική, θα έρθει στην Καλαμάτα".

Πηγή: notosport.eleftheriaonline.gr

Κατηγορία SUPER LEAGUE 2

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares