Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 11:42

Γιακαλής: «Υποχρέωσή μας να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε»

O Θοδωρής Γιακαλής μετρά 7 ματς στον πάγκο του Αιολικού ως πρώτος προπονητής, με την ομάδα της Μυτιλήνης να διατηρεί το απόλυτο εντός έδρας (νίκες με ΑΟ Πυλίου Κω, Αστέρα Βάρης και ΑΟ Καραβά), αλλά να δυσκολεύεται μακριά από το νησί έχοντας 4 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ασφαλώς και υπάρχουν ελαφρυντικά για αυτά τα αποτελέσματα, αφού στην Προοδευτική η ομάδα ταξίδεψε λαβωμένη από τον κορονοιό, στον Εθνικό έπαιζε με 10 παίκτες από το 1ο λεπτό, ενώ τόσο στο Κερατσίνι όσο κυρίως στην Ελευσίνα ο Αιολικός έχασε πολύτιμους βαθμούς, παρότι ήταν πολύ καλύτερος στο γήπεδο. Κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά τα ματς, πως η ομάδα δεν αγωνίστηκε ποτέ πλήρης, λόγω τραυματισμών ή τιμωριών.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Sportlesvos.gr, ο προπονητής του Αιολικού σχολίασε την εμφάνιση κόντρα στον Πανελευσινιακό, αναφέρθηκε στους στόχους που υπάρχουν από εδώ και πέρα, στάθηκε στο βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα των επόμενων ημερών, ενώ δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί για τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα, όπου κυριάρχησαν οι αποχωρήσεις.

  • Για την πολύ καλή εικόνα που παρουσίασε ο Αιολικός στην Ελευσίνα, παρά την ήττα…



«Αξίζουν το χειροκρότημα οι ποδοσφαιριστές μας. Απέδειξαν σε ένα ακόμα ματς ότι ήταν κυρίαρχοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και άγγιξαν τακτικά το άριστα. Δυστυχώς η τύχη ήταν με το μέρος του αντιπάλου στα τελευταία λεπτά, εκεί όπου εμείς -παρά το καθαρό μας μυαλό και την αυτοσυγκέντρωση ως εκείνο το χρονικό σημείο- αδρανήσαμε σε μια στατική φάση και σε μια επιθετική μετάβαση του Πανελευσινιακού. Είχαμε διαβάσει τον σχηματισμό του αντιπάλου, τους παίκτες - κλειδιά και τον τρόπο παιχνιδιού του. Εμείς από την πλευρά μας χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά αυτόν τον σχηματισμό και λόγω της ποιότητας των ποδοσφαιριστών μας ανταποκριθήκαμε πολύ καλά».

  • Για το αν ο Αιολικός έχει βγει εκτός στόχων...



«Σε κάθε ποδοσφαιρικό οργανισμό βάζεις καθημερινά μικρούς στόχους, που οδηγούν σε κάποιο μεγαλύτερο. Ο Αιολικός χτίστηκε το καλοκαίρι με ποιότητα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και πρέπει να προβληματιστούμε όλοι μας για το τι λάθη έγιναν και μείναμε πίσω βαθμολογικά. Το πρωτάθλημα όμως δεν έχει τελειώσει και ο Αιολικός οφείλει πάντα να διεκδικεί το καλύτερο. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε στο γήπεδο για να ολοκληρώσουμε τη σεζόν όσο το δυνατόν ψηλότερα».

  • Για το φορτωμένο αγωνιστικά πρόγραμμα της εβδομάδας που ακολουθεί σε πρωτάθλημα και κύπελλο…



«Παίζουμε την Κυριακή με τον Αήττητο Σπάτων, σε ένα ματς που ευελπιστούμε να έχουμε κοντά τον κόσμο μας. Μοναδικός στόχος είναι οι τρεις βαθμοί. Είναι βέβαια μια περίοδος που αντιμετωπίζουμε κάποιες απουσίες, ωστόσο διαθέτουμε στο ρόστερ καλούς παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν σε μια τόσο απαιτητική εβδομάδα. Καλούμαστε να παίξουμε και τρίτο ματς μέσα σε 7 μέρες την μεθεπόμενη Κυριακή, στη Ραφήνα. Όπως είναι λογικό θα δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά».

  • Για το κατά πόσο επηρεάζονται τα αποδυτήρια από τις διοικητικές έριδες…



«Ας είμαστε ρεαλιστές. Φυσιολογικά επηρεάζονται όλοι στον οργανισμό. Και οι ποδοσφαιριστές άνθρωποι είναι, διαβάζουν, ακούν, βλέπουν. Δεν ζουν κλεισμένοι σε μια γυάλα. Αυτά όμως είναι φαινόμενα που τα συναντά κανείς συχνά στο χώρο του ποδόσφαιρου. Εμείς έχουμε στο ρόστερ αρκετά έμπειρα παιδιά που μπορούν να διαχειριστούν μια κατάσταση, γιατί πιθανότατα να έχουν ζήσει ξανά κάτι παρόμοιο. Υπάρχουν όμως και παιδιά που ανησυχούν κάπως περισσότερο. Σε αυτούς ρίχνουμε λίγο παραπάνω την προσοχή μας, ώστε να εμφανίζονται πανέτοιμοι όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και πνευματικά, σε κάθε αγώνα».

  • Για τις πρόσφατες αποχωρήσεις…



«Προτιμώ να εστιάσουμε σε όσους είμαστε σήμερα εδώ. Έχουμε μπροστά μας πολλές και σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις και δεν είναι ακόμα η ώρα για να κάνουμε απολογισμό. Σίγουρα δεν είναι όλα τέλεια. Υπάρχουν προβλήματα. Αλλά τα προβλήματα λύνονται μόνο όταν ασχολείσαι μαζί τους. Όχι αν τα παρατάς. Και ο Αιολικός δεν έχει μάθει να τα παρατάει ποτέ. Ούτε εγώ προσωπικά. Στη ζωή μου έχω πέσει πολλές φορές και πάντα σηκωνόμουν όρθιος. Δεν θα λυγίσω λοιπόν τώρα από την πίεση ή από το βάρος της φανέλας του Αιολικού».

  • Για το πώς προσδοκά να ολοκληρωθεί η αγωνιστική σεζόν…



«Δεν είναι απλά θέμα προσδοκίας. Έχουμε υποχρέωση ως Αιολικός να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στο πρωτάθλημα. Το αντιλαμβάνονται πρώτοι οι ποδοσφαιριστές. Από κει και πέρα έχουμε το Κύπελλο της ΕΠΣΛ. Είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι φορές που δεν σήκωσε ο Αιολικός το τρόπαιο. Όσο απογοητευμένοι κι αν είμαστε λοιπόν από το χαμένο στόχο της ανόδου, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με σεβασμό κάθε αντίπαλο, να φτάσουμε στον τελικό και να σηκώσουμε το κύπελλο».

Κατηγορία Γ' ΕΘΝΙΚΗ NEWS

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares