Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 14:34

Ο Πανιώνιος «λύγισε» τη Ρόδο με γκολ στο 90+3'!

Το «θρίλερ» της Ν. Σμύρνης εξελίχθηκε σε θρίαμβο για τον Πανιώνιο! Με αποφασιστικότητα, «δίψα» για τη νίκη και λυτρωτή τον Τσιμπόκα, που ήρθε από τον πάγκο και έγινε ο ήρωας του αγώνα, λύγισε με 1-0 τη Ρόδο στο 93ο λεπτό και πήρε ένα «τρίποντο» που τον επαναφέρει μια και καλή στη μάχη της πρωτιάς στον 4ο όμιλο!

Ο Πριόνας επιχείρησε τη σέντρα σε μία από τις τελευταίες απέλπιδες προσπάθειες για γκολ, ο Σέχου «έσπασε» την μπάλα στα δεξιά με κεφαλιά και ο Τσιμπόκας με έναν «κεραυνό» έστειλε την μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα της εστίας του -ανίκητου μέχρι τότε- Μανουσάκη, δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στους 3.000 φίλους των κυανέρυθρων που έδωσαν τη δική τους ώθηση στους ποδοσφαιριστές του Π. Παπαπαναγή.

Για να φτάσουμε μέχρι εκεί είχε προηγηθεί ένα παιχνίδι, στο οποίο ο Πανιώνιος είχε την κυριαρχία στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αλλά να δυσκολεύεται να τη μετουσιώσει για ακόμη μία φορά. Από την άλλη, πέρα από συγκεκριμένα σημεία της συνάντησης όπου δημιούργησαν απειλές, οι νησιώτες εστίασαν στην αμυντική τους λειτουργία και στον τρόπο με τον οποίο θα κατάφερναν να κρατήσουν το «μηδέν», καθοδηγούμενοι μαεστρικά από τον προπονητή τους, Μ. Σκύβαλο.

Σαφής υπεροχή Πανιωνίου, εστίασε στο «μηδέν» η Ρόδος

Μετά από ένα ανούσιο πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τον πρώτο κίνδυνο στο 11ο λεπτό, όταν ο Σέχου σούταρε από καλή θέση και ο Μανουσάκης απέκρουσε σωτήρια. Στο 13ο λεπτό ο Καλύβας πλάσαρε μόλις άουτ, ενώ στο 21ο λεπτό ο Τσίπρας πήρε την κεφαλιά στη σέντρα του Καρδάμη, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια! Η πρώτη φορά που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη περιοχή, δημιουργήθηκε στο 32ο λεπτό από ολιγωρία στην άμυνα του Πανιωνίου. Οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το γκολ, όταν ο Κάμπα βρέθηκε απέναντι στον Αντωνόπουλο, σούταρε με δύναμη, η μπάλα κόντραρε κάπου και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας!

Οι κυανέρυθροι επανέκτησαν την κατοχή της μπάλας και στο 36ο λεπτό πλησίασαν το γκολ, όταν ο Μανουσάκης απέκρουσε στη γωνία του σε κεφαλιά του Τσίπρα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Ροδίτες μπήκαν δυνατά, σε μία προσπάθειά τους να αφινιδιάσουν τον αντίπαλό τους. Μάλιστα, στο 47ο λεπτό η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από το σουτ του Βογιατζή και στο επόμενο λεπτό (48') την ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του Μπαρμπαρούση.

Με την πάροδο του χρόνου ο Πανιώνιος επανέκτησε πάλι την υπεροχή, ανέβασε τις γραμμές του και άρχισε να δημιουργεί πάλι απειλές. Στο 57ο λεπτό ο Διονέλλης έκανε το γύρισμα, όμως κανείς δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αφού η μπάλα πέρασε λίγο πίσω από τον Σέχου, στο 62ο λεπτό το σουτ του Καρδάμη πέρασε ψηλά άουτ, στο 73ο λεπτό ο Μανουσάκης απέκρουσε στη γωνία του φάουλ του Μπρέγκου και στο επόμενο λεπτό ο γκολκίπερ Μανουσάκης απέκρουσε δύσκολα κεφαλιά του Σέχου. Στο 78ο λεπτό ο Πανιώνιος απέκτησε το αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν σε σουτ προς την εστία, ο Σουλάι ανέκοψε την πορεία της μπάλας με το χέρι, για να αντικρίσει την κίτρινη κάρτα για δεύτερη φορά και να αποβληθεί. Οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεσή τους απέναντι στους παίκτες της Ρόδου, που πλέον είχαν αρχίσει να εγκαταλείπονται από τις δυνάμεις τους. Στο 80ο λεπτό ο Γκίνο εκτέλεσε άστοχα φάουλ, στο 87ο λεπτό ο Τσιμπόκας σούταρε με δύναμη, αλλά ο Μανουσάκης μπλόκαρε σταθερά, ενώ στο 89ο λεπτό λίγο έλειψε να σημειωθεί αυτογκόλ! Η λύτρωση για τον Πανιώνιο ήρθε στο 93ο λεπτό, με τον Τσιμπόκα να βάζει «φαρδιά πλατιά» την υπογραφή του στο παιχνίδι και να στέλνει στα... ουράνια τους φίλους της ομάδας του! Μετά την επίτευξη του γκολ υπήρξε διακοπή διάρκειας περίπου οκτώ λεπτών, με τον διαιτητή Μόσχου να κάνει συστάσεις προς τους πάγκους. Με την επιστροφή στο παιχνίδι παίχθηκαν επιπλέον τρία λεπτά, στα οποία όμως η Ρόδος δεν μπόρεσε να απειλήσει. Από την άλλη, ο Πανιώνιος είχε άλλη μία καλή στιγμή στο 101ο λεπτό, όταν η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από το σουτ του Τσιμπόκα. Το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή Μόσχου, που είχε άψογη διαιτησία, έφερε ανακούφιση στους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, αλλά και έντονους πανηγυρισμούς στις εξέδρες.

Διαιτητές: Μόσχου (Λασιθίου), Θωμόπουλος-Τσαγανού (Δυτικής Αττικής)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Περικλής Παπαπαναγής): Αντωνόπουλος, Καρδάμης (83' Γροντής), Διονέλλης (83' Λίμα), Καλύβας, Μίχος, Μπρέγκου, Τσίπρας (62' Τσιμπόκας), Μούντριχας (76' Πίσπας), Σέχου, Γκότοβος (62' Πριόνας), Γκίνο

ΑΣ ΡΟΔΟΣ (Μανώλης Σκύβαλος): Μανουσάκης, Τρόκα, Νικολόπουλος, Μάγκας, Σουλάι, Βογιατζής, Γκουέδες (63' Στεργίου), Τσούτσης (80' Κανταρτζής), Δούμτσης (76' Μουζακίτης), Κάμπα (76' Τζουανάκης), Μπαρμπαρούσης.

Πηγή: soccerlive.gr

Κατηγορία Γ' ΕΘΝΙΚΗ NEWS

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares