Κυριακή, 16 Απριλίου 2023 16:12

Γ' Εθνική: O υποβιβασμός του χειρότερου 9ου και η ανάγκη για υψηλή συγκομιδή

Πιθανόν για λόγους... σχεδιασμού η Επιτροπή Πρωταθλήματος είχε αποφασίσει από το ξεκίνημα της σεζόν ότι από τη φετινή Γ' Εθνική θα έπρεπε να υποβιβαστούν ακριβώς 27 ομάδες και από τους 5 ομίλους, με δεδομένο ότι ο συνολικός αριθμός μοιάζει να... κουτσαίνει.

Στην παράγραφο «2α» του άρθρου «15» της Προκήρυξης, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα των οικείων ΕΠΣ οι είκοσι επτά (27) ομάδες, ως εξής: Έξι (6) ομάδες από τον 1ο όμιλο και πέντε (5) ομάδες από τον 2ο όμιλο, 3ο όμιλο, 4ο όμιλο και 5ο όμιλο αντίστοιχα». Μέχρι εδώ είναι τα... εύκολα. Στη συνέχεια της ίδιας παραγράφου συμπληρώνεται πως «επίσης θα υποβιβαστεί και ο χειρότερος ένατος από τους 2ο όμιλο, 3ο όμιλο, 4ο όμιλο και 5ο όμιλο».

Η πρόταση αυτή έχει βάλει... φωτιά στους τέσσερις επίμαχους ομίλους, όπου θα γίνει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πραγματική μάχη για την καλύτερη δυνατή συγκομιδή. Ασφαλώς, ο λόγος είναι προφανής. Οι ομάδες γνωρίζουν πως ακόμη και στην 9η θέση ενός ομίλου δεν μπορούν να αισθάνονται απόλυτη ασφάλεια.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε και στους τέσσερις ομίλους, η 9η ομάδα με τη χαμηλότερη συγκομιδή βρίσκεται στον 2ο όμιλο και είναι ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης, ο οποίος έχει 31 βαθμούς.

Αντιστοίχως, στον 3ο όμιλο η 9η Ζάκυνθος έχει 33 βαθμούς, στον 4ο όμιλο ο 9ος Παναργειακός έχει 34 βαθμούς, ενώ στον 5ο όμιλο δεν είναι σαφές ποια ομάδα λογίζεται ως 9η, αφού στην τριπλή ισοβαθμία που διαμορφώνεται στην 7η θέση (Άρης Πετρούπολης, ΑΟΑΝ, Κερατσίνι) τη μικρότερη συγκομιδή στις συναντήσεις μεταξύ των τριών ομάδων την έχει μεν το Κερατσίνι, απομένει όμως η αναμέτρησή του με τον ΑΟΑΝ την τελευταία αγωνιστική.

Μία λεπτομέρεια που κάνει τον 5ο όμιλο να ξεχωρίζει σε σχέση με τους άλλους τρεις, είναι το γεγονός πως παραμένει ο μοναδικός στον οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει επί της ουσίας ποιες θα είναι καν οι 5 ομάδες που θα χάσουν τη μάχη, αφού η 10η Αγ. Παρασκευή εξακολουθεί να παλεύει με αξιώσεις για τη σωτηρία. Στον 3ο και στον 4ο όμιλο έχει «κλειδώσει» η τελευταία πεντάδα, ενώ στον 2ο όμιλο ακόμη κι αν καταφέρει κάποια ομάδα που βρίσκεται από τη 10η θέση και κάτω να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, δύσκολα δεν θα είναι η 9η με τη χαμηλότερη συγκομιδή...

Εξαιτίας, λοιπόν, της προαναφερθείσας ιδιαιτερότητας και σε συνάρτηση με το γεγονός ότι αφενός υπάρχει συνωστισμός πέντε ομάδων γύρω από τη γραμμή του υποβιβασμού, αφετέρου ότι κάποιες από αυτές τις ομάδες δίνουν αγώνες με αντιπάλους που διεκδικούν την πρώτη θέση, οδηγεί στη διαπίστωση πως είναι εξαιρετικά πιθανό στο τέλος του πρωταθλήματος ο 9ος με τη χαμηλότερη συγκομιδή να προκύψει από τον 5ο όμιλο.

Σημειώνεται ότι στον 2ο και στον 5ο όμιλο η ομάδα που θα τερματίσει στην 9η θέση δεν μπορεί να έχει περισσότερους από 37 βαθμούς, ενώ στον 3ο και στον 4ο όμιλο μπορεί να φτάσει έως και τους 39 βαθμούς.

Στις δύο αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, η... οικουμενική μάχη για την αποφυγή της 9ης θέσης είναι εκείνη που θα βρεθεί κατά κύριο λόγο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος!

Πηγή: soccerlive.gr

Κατηγορία Γ' ΕΘΝΙΚΗ NEWS

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares