Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 19:37

Θοδωρής Καραγιάννης: Το Δίκαιο, και το "Μπάχαλο" στο γυναικείο ποδόσφαιρο

Μέσω ανάρτησης του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του Περσέα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, καταθέτει τις απορίες του και τις προτάσεις του για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα, το οποίο δεν έχει τύχει της δέουσας προσοχής από την διοργανώτρια ΕΠΟ.

Αναλυτικά το κείμενο:

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών διεκόπη οριστικά.

Και τώρα; τι γίνεται;

Το Δίκαιο, Το ακόμα πιο Δίκαιο και το "Μπάχαλο"

### Το Δίκαιο ###
Από την στιγμή που σταμάτησε το πρωτάθλημα για λόγους ανωτέρας βίας (αυτό είναι άλλο θέμα που δε θα το θίξουμε εδώ), ο πρώτος είναι πρώτος και ο τελευταίος τελευταίος.
Οι προκηρύξεις δεν αλλάζουν και οι πρώτοι ανεβαίνουν, οι τελευταίοι πέφτουν, σύμφωνα με την κάθε προκήρυξη και τον αρχικό σχεδιασμό. Τόσο απλά.
Μα θα μου πεις ... σε συμφέρει αυτό; Αφού η ομάδα σου σταμάτησε στην 2η θέση με μόλις 2 βαθμούς πίσω από τον πρώτο και μάλιστα ο τελευταίος αγώνας ήταν με την πρωτοπόρο ομάδα όπου (θεωρητικά) θα "παιζόταν" ο πρωταθλητής και η άνοδος.
Απαντώ: Το θέμα δεν είναι τι με συμφέρει, αλλά ποιο είναι το δίκαιο.
Και είναι δίκαιο, γιατί βρισκόμαστε στην δεύτερη θέση και η άλλη ομάδα στην πρώτη μετά από 8 αγωνιστικές, τις οποίες δεν πρέπει να αγνοούμε. (Ας νικάγατε την τάδε ή την τάδε ομάδα να ήσασταν πρώτοι τώρα, λέει ο μικρός γιος μου με το παιδικό του μυαλό και με προσγειώνει απότομα)

### Το ακόμα πιο Δίκαιο ###
Να τελειώσουν έστω και ετεροχρονισμένα τα πρωταθλήματα ή έστω με κάποιου είδους "μπαράζ" μεταξύ των πρώτων για τον προβιβασμό και των τελευταίων για τον υποβιβασμό, όταν υπάρχει διαφορά βαθμών που θα μπορούσε να αλλάξει την κατάταξη.
Σίγουρα αυτό θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα οργανωτικά (περίοδοι μεταγραφών, προετοιμασίες ομάδων κ.λ.π) άλλα όπως είπα το θεωρώ ως το ακόμα πιο δίκαιο, αλλά δυστυχώς, όπως φαίνεται, ανέφικτο.

### και Το "Μπάχαλο" ###
Μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ και τα social media για μια πιθανή (δεν την έχουμε δει με τα μάτια μας και ούτε είναι δουλειά μας, αν και θα έπρεπε) πρόταση της επιτροπής του ποδοσφαίρου γυναικών της ΕΠΟ που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες.

Διαβάζοντάς την θέλω να πιστεύω, οτι δεν είναι έτσι και οφείλεται σε λανθασμένη πληροφόρηση που έχει διαρρεύσει, διαφορετικά είναι ένα "Μπάχαλο" που δεν μπορώ να καταλάβω τι εξυπηρετεί, πάντως όχι το καλό του ποδοσφαίρου γυναικών, μια και (εάν είναι έτσι επαναλαμβάνω) ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ το ποδόσφαιρο γυναικών, αλλά ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΑΦΟΡΗΤΑ τις αρχές ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ των ομάδων.

Και εξηγούμαι (για να μην παρεξηγούμαι):

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ
- 22 ομάδες (από 12 πέρσι) στην Α' Εθνική !!!!! σε δύο ομίλους των 11 !!!!(δεν υποβιβάζεται καμιά). Φανταστείτε τι έχουμε να δούμε !!!
- Το τραγικό .... του χρόνου από τις 11 ομάδες του κάθε ομίλου θα πέφτουν οι 7 !!!
Φανταστείτε τι κίνητρα θα έχουν να αγωνιστούν οι περισσότερες ομάδες μετά την 4-5η αγωνιστική
- 10 ομάδες !!! από την Β' ανεβαίνουν στην Α' και δεν υποβιβάζεται καμιά
- Γ' Εθνική: Η προκήρυξη ΔΕΝ αλλάζει (!!!) ούτε επηρεάζεται απο την "αναδιάρθρωση" - δεν μας αφορούν οι μικροί σύλλογοι -.

(Δεν αναλύω άλλο, γιατί θα μου την "πέσουν" ... έλα τώρα που έγινες και εσύ ειδικός στο γυναικείο, ο νέος.)

ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ των αρχών ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ομάδων (ίσως άθελα;)
Αν δεχτούμε (που εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι) οτι το πρότειναν όλο αυτό για να μην αδικήσουν ομάδες που ίσως είχαν την ευκαιρία στους εναπομείναντες αγώνες να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α' και τον μη υποβιβασμό από την Α' ή την Β'
Στην Γ' Εθνική γιατί δεν σκέφτηκαν με τα ίδια κριτήρια ή μήπως την αγνόησαν τελείως;;;
Είναι άραγε ισότιμα όλα τα μέλη της ομοσπονδίας ή παίζει ρόλο και η "βαρύτητα" του κάθε συλλόγου;
ΔΕΝ το πιστεύω με τίποτα.
Πιθανολογώ οτι τους διέφυγε εκ παραδρομής η Γ' εθνική και δεν ήταν σκόπιμο...

Κλείνοντας να επαναλάβω οτι αυτό που θεωρώ δίκαιο και πιστεύω πρέπει να γίνει, δεν "ευνοεί" την ομάδα μου, αλλά τις περισσότερες φορές το δίκαιο δεν συμβαδίζει με το συμφέρον.
(ή μήπως όχι ...!!!)

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares