Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 15:03

Κάτι αλλάζει στις Δυτικές Κυκλάδες! Προ των πυλών Κύθνος και Κίμωλος…

Σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στην Κύθνο πριν μερικές μέρες, η τοπική ομάδα φιλοξένησε την ομάδα των Λαγών της Κέας.

Για την ιστορία η ομάδα της Κύθνου προηγήθηκε με 4-0 μείωσε προσωρινά σε 4-1 η Κέα όμως η ανωτερότητα των γηπεδούχων «αποζημιώθηκε» με άλλα τρία τέρματα για να διαμορφωθεί το τελικό 7-1.

ky8nos-lagoi-keas-12-2-2014

Σκόρερ για τους Θερμιώτες ήταν οι Θοδωρής Μανωλήκας που σημείωσε ένα τέρμα ενώ από δύο σημείωσαν οι Γιάννης Φιλιππαίος, Σταύρος Κονιδάρης και Πίπερης Ηλιού.

Κύθνος: Γκούμας Ι., Μανωλήκας Θ., Ψαρράς Φ., Παπαμακάριος Ι., Ηλιού Γ., Φιλιππαίος Ι., Κονιδάρης Σ., Ηλιού Π.

Λαγοί Κέας: Καμιλής Θ., Ρουσσουνέλος Α., Πασσαλής Ν., Μανωλέμης Ν., Μπάμπης Α, Παούρης Γ., Κορασίδης Ν., Μιχαήλης Β., Σαϊτης Μ.

ky8nos-12-2-2014

Α.Ο. Κύθνου προ των πυλών…

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπίδας Κύθνου όπου και οργάνωσε την διεξαγωγή του αγώνα κ. Γιώργο Ηλιού μας είπε πολλά και ενδιαφέροντα για το παρόν και το μέλλον της ποδοσφαιρικής Κύθνου.

«Το πρώτο βήμα που έγινε φέτος είναι να δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του Δήμου Κύθνου, Ακαδημία ποδοσφαίρου.

Σιγά σιγά αυτό απέκτησε μια δυναμική με αποτέλεσμα ήδη να γίνονται κινήσεις για δημιουργία ενός νέου ανεξάρτητου αθλητικού σωματείου.

Φυσικά και το όνειρο όλων είναι η Κύθνος να αποκτήσει τη δική της ποδοσφαιρική ομάδα όπως και τα άλλα γειτονικά νησιά.

Αύτη τη στιγμή το βάρος έχει πέσει στην ακαδημία και στο γήπεδο, αφού γίνονται προσπάθειες κυρίως απτο Δήμο, το εγκαταλελειμμένο γήπεδο στο Μέριχα να επαναλειτουργήσει αλλά με όρους που να συνάδουν με τους κανονισμούς της ΕΠΣ Κυκλάδων ώστε να μπορεί η ομάδα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα.

Έχουν γίνει συνεχείς συναντήσεις με πρωτοβουλία του Δήμου και ήδη είμαστε στη φάση δημιουργίας καταστατικού ώστε ο σύλλογος να πάρει και νομική μορφή.»

ky8nos-lagoi-keas-12-2-2014-2

Σε επαφές που είχαμε και με άλλα μέλη του συλλόγου αλλά και των ανθρώπων που είναι κοντά σε αυτή την ιδέα καταλάβαμε ότι δεν μένουν στα λόγια αλλά κάνουν πράξεις τον σκοπό τους που δεν είναι άλλος από την συμμετοχή του νέου Αθλητικού Συλλόγου στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Το βασικό πρόβλημα φυσικά είναι το γηπεδικό το οποίο όμως μπορεί να λυθεί προσωρινά με το γήπεδο της γειτονικής Σερίφου. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να καταστεί μόνιμο μιας και οι Θερμιώτες ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις για την ολοκλήρωση του δικού τους γηπέδου στην Κύθνο. Σε αυτό το κομμάτι φυσικά θα πρέπει να βοηθήσει πρώτα απ’όλα ο Δήμος του νησιού, η Περιφέρεια, οι δωρεές ντόπιων και μη, χορηγών, αλλά φυσικά και η προσωπικές εργασίες όλων των Κυθνιών. Μην ξεχνάμε το τρανταχτό παράδειγμα της Σερίφου και της Σίφνου που με πολύ προσωπική δουλεία πέτυχαν σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα την δημιουργία ομάδας αλλά και γηπέδου!

Εμείς θα είμαστε όπως πάντα αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια γιατί αξίζει να ασχοληθούμε πολύ περισσότερο στις ξεχασμένες αθλητικά Δυτικές Κυκλάδες.

kimolos-3-2-2013-1

Α.Ο. Κιμώλου;

Πληροφορίες μας θέλουν τους ανθρώπους που ασχολούνται με το Κιμωλιάτικο ποδόσφαιρο, να έχουν στο νου τους, την δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας η οποία θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα Κυκλάδων. Οι ίδιες μας πληροφορίες αναφέρουν ότι, εκτός των ντόπιων ποδοσφαιριστών η ομάδα θα μπορεί να πάρει παίκτες και από το τοπικό πρωτάθλημα της Μήλου και έδρα θα είναι το Δημοτικό Στάδιο Μήλου μιας και η απόσταση με το τοπικό Ferryείναι ελαχίστη και συχνή.

Σε περίπτωση που του χρόνου έχουμε άλλες δύο συμμετοχές στο νέο πρωτάθλημα τότε θα μιλάμε για «αλλαγή» του ποδοσφαιρικού χάρτη στις Κυκλάδες!

Η προσθήκη δύο νέων ομάδων στον 2ο όμιλο που είναι ο μικρότερος αριθμητικά, με τα σημερινά δεδομένα, θα βοηθήσει σε ένα πρωτάθλημα με μεγαλύτερη διάρκεια απ’ότι φέτος που… τελείωσε πριν μερικές μέρες!

kimolos-pammiliakos-23-3-2013-2

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares