Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 23:26

Ξεκινάει άμεσα το τοπικό πρωτάθλημα στην Πάρο

Μετά από πολλά χρόνια επιστρέφει στην Πάρο το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με την συμμετοχή των ομάδων που συμμετείχαν στο 2ο όμιλο της ΕΠΣ Κυκλάδων αλλά και ομάδες που λαμβάνουν μέρος σε φιλικές διοργανώσεις και τουρνουά.

Το «γρήγορο» πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων προβλημάτισε πολλούς από τους παράγοντες αλλά κυρίων τους παίκτες και τους προπονητές προτείνοντας έτσι την δημιουργία του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Πάρου σε γήπεδα κανονικών διαστάσεων με διαιτητές, γιατρούς ή διασώστες αλλά και την βοήθεια της ΚΔΕΠΑΠ.

asteras-aop-20-10-2013-1

Ομάδες…

Καταρχήν οι ομάδες που θα λάβουν μέρος θα είναι τέσσερις με την προοπτική να γίνουν περισσότερες μιας και ο Νηρέας και οι Παλαίμαχοι ΑΟ Πάρου δεν έχουν απαντήσει ακόμα, όμως όλα δείχνουν ότι θα συμμετέχουν κανονικά. Οι υπόλοιπες ομάδες θα είναι ο ΑΟ Πάρου, η Ένωση, ο Εκπαιδευτικός Αστέρας και η Νάουσα.

Οι δύο τελευταίες ομάδες που αναφέραμε αποτελούνται ο μεν Εκπαιδευτικός Αστέρας από Εκπαιδευτικούς που είναι σε σχολεία του νησιού με πρωτεργάτη και οργανωτή τον κ Μπούρα Γρηγόρη που διατηρεί αυτή την ομάδα, πάνω από μια δεκαετία ενώ η δε ομάδα της Νάουσας απαρτίζεται κυρίως από παλαίμαχους παίκτες του Νηρέα. Την ομάδα της Νάουσας έχει αναλάβει να κατεβάσει στο πρωτάθλημα ο Αντώνης Κορτιάνος.

Υπάρχει φυσικά η προοπτική να αυξηθούν οι ομάδες μιας και Αντίπαρος, Αλυκή αλλά και Παλαίμαχοι Αστέρα Μαρπησσαϊκού, Λεύκες Κώστου κλπ που έχουν λάβει κατά καιρούς μέρος σε φιλικούς αγώνες, προλαβαίνουν να δηλώσουν συμμετοχή μιας και μέσα στο σαββατοκύριακο θα υπάρξει νέα συνάντηση των ομάδων.

 

Παίκτες…

Η κάθε ομάδα θα πρέπει να δηλώσει τους παίκτες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα. Μεταγραφές θα μπορούν να γίνουν στο τέλος του πρώτου γύρου όπου εκεί θα μπορούν να γίνουν προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό τους. Δεν θα υπάρχει κανένας ηλικιακός περιορισμός και ίσως δεν θα υπάρχει περιορισμός και στις αλλαγές κατά την διάρκεια των παιχνιδιών αφού σαν σκοπό έχουν την μαζική άθληση αλλά και οι τρείς ομάδες (ΑΟΠ, Ένωση, Νηρέας) να μπορούν να κρατήσουν ενεργούς τους παίκτες τους.

stadio parou

Γήπεδα, διαιτητές και γιατροί…

Οι αγώνες θα διεξάγονται στα δύο γήπεδα 11x11 του νησιού το Δημοτικό Στάδιο της Παροικιάς και το Γήπεδο των Μαρμάρων.

Πλέον στο νησί υπάρχουν αρκετοί ενεργοί διαιτητές και αυτοί δεν είναι άλλοι από τον πολύπειρο κ. Κουζούμη, τη νέα φουρνιά των διαιτητών που είναι οι: Ρούσσος, Μαργαρίτη, Μαρτίνι, Άσκο και Παγώνης αλλά και παλιότεροι ρέφερι όπως οι κ.κ. Λαουράκης, Πόλκας και Τριαντάφυλλος θα μπορούν αν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νέο τοπικό πρωτάθλημα.

Σε κάθε αγώνα θα υπάρχει γιατρός ή διασώστης για ώρα ανάγκης.

 

Ξεκινάει άμεσα…

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει όπως όλα δείχνουν το Σάββατο στις 22 Μαρτίου και θα διαρκέσει περίπου 2 μήνες. Αν τελικά οι ομάδες είναι έξη τότε θα έχουμε τρείς αγώνες σε κάθε αγωνιστική, όπου θα διεξάγεται κάθε σαββατοκύριακο και πιθανότατα να έχουμε εμβόλιμη αγωνιστική κάποιες Τετάρτες.

 

Υπό την αιγίδα της ΚΔΕΠΑΠ;

Το πρωτάθλημα θα προταθεί (ίσως και αύριο) από τις ομάδες να είναι υπό την αιγίδα της ΚΔΕΠΑΠ κάτι που αναμένεται να γίνει δεκτό.

paros-veteranoi2011

 

Σκοπός και μέλλον…

Ο Σκοπός όπως προείπαμε αυτού του πρωταθλήματος είναι ο μαζικός αθλητισμός αλλά και να διατηρήσουν τα τρία σωματεία της Πάρου τους παίκτες τους σε ποδοσφαιρική εγρήγορση.

Το μέλλον πιθανολογούμε ότι θα είναι σε πιο οργανωμένες βάσεις αλλά και με περισσότερες συμμετοχές. Ιδέες έπεσαν πολλές στο τραπέζι και στην σημερινή συνάντηση όμως θα πρέπει να συζητηθούν και να αποφασιστούν έτσι ώστε να ξανά ζήσουμε εμείς οι παλιότεροι τα μεγάλα παιχνίδια μεταξύ των χωριών με γεμάτα γήπεδα και θέμα συζήτησης για πολλές μέρες πριν και μετά από κάθε αγώνα.

 

Χορηγός επικοινωνίας το SportCyclades

Φυσικά, δεν θα μπορούσε το sc να μην προβάλει και αυτή την αθλητική δραστηριότητα δίνοντας στους επισκέπτες της σελίδας μας, τα ρεπορτάζ των αγώνων με αποτελέσματα, βαθμολογίες αλλά και ειδήσεις.

Καλή επιτυχία σε όλους…

nireas-marpissa2

 

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares