Σάββατο, 18 Μαΐου 2013 19:23

Πασχαλινό Τουρνουά Σερίφου 2013

Όταν παίζεις για το κύπελλο που είναι στην μέση του γηπέδου πριν την έναρξη του αγώνα, τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο φαίνονται.

Δεν παίζουν ρόλο τα συστήματα και οι σχεδιασμοί, οι αναλύσεις, παρά μόνο οι έμπνευση και η πίστη στον εαυτό σου. Ένας πιτσιρικάς τερματοφύλακας, που καλά-καλά δεν έχει αγωνιστεί 60 παιχνίδια με την ομάδα του, πιάνει τα 2 τελευταία πέναλτι, ένας άλλος πιτσιρικάς που έκανε το γήπεδο να παραμιλάει, αλλά και η εμπειρία του τελευταίου εκτελεστή των πέναλτι, με εκτέλεση που θα ζήλευε και ο Μέσι, έκαναν την διαφορά και ένα ακόμη κύπελλο πήγε στην ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ. Κύπελλο, το οποίο είναι το πρώτο που παίρνει φορώντας την πρώτη της επίσημη κίτρινη φανέλα.

Χωρίς να θίξω την απόδοση των υπολοίπων, οι οποίοι έδωσαν πραγματική μάχη με κόντρα αέρα στο πρώτο ημίχρονο και με εξαιρετική αντίδραση στις συνεχείς αντεπιθέσεις του Περσέα στο δεύτερο, τα παραπάνω είναι αυτά που τελειοποίησαν το παιχνίδι της ΠΑΝΩ ΧΩΡΑΣ και της έδωσαν το κύπελλο. Βέβαια είχε προηγηθεί ακόμη ένα ματς, ο ημιτελικός απέναντι στον Π.Ε.Ο.Σ. όπου και εκεί η ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ έδειξε την αξία της. Με τον καιρό να είναι ζεστός και χωρίς δυνατό αέρα η επιθετική γραμμή ξεδίπλωσε το ταλέντο της και πέτυχε τρία γκολ ενώ της αρνήθηκε ένα καταφανέστατο πέναλτι. Αντωνάκης, Κουβάτσος και Κυρίτσης τα γκολ για την ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ που παρά τους 35 βαθμούς τα κατάφερε άριστα σε 11Χ11 παιχνίδι, αγωνιζόμενη για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα της το 2005 στην Αθήνα.

Ο Τελικός έμελλε να είναι με την ομάδα του Περσέα, η οποία νίκησε στα πέναλτι τον ΑΟ Σερίφου κι ας έχανε με 4-1. Δεν υπάρχει πια ενεργή αντιπαλότητα, Περσέας και ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι σε Σερφιώτικο γήπεδο ύστερα από πολλά χρόνια, από όταν ήμασταν ακόμη πιτσιρικάδες. Ο Περσέας αγωνίζεται και τιμά την Σέριφο στο Ανεξάρτητο πρωτάθλημα, ενώ η ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ συνεχίζει και φέτος στον Ελαιώνα και στο 8Χ8 πρωτάθλημα. Όλοι λοιπόν αγκαλιασμένοι πριν την έναρξή για την συλλεκτική φωτογραφία στο κέντρο του γήπεδο και το μόνο που χώριζε τις δυο ομάδες ήταν το κύπελλο.

Με γκολ offside προηγήθηκε ο Περσέας μετά τα πρώτα δέκα λεπτά με τον δυνατό αέρα να μην δίνει την ευκαιρία στην ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ για μια αξιόλογη επίθεση μέχρι τότε. Με δυσκολία έφτανε στην περιοχή του Περσέα ενώ οι αντίπαλοι έχασαν τουλάχιστον 3 κλασσικές ευκαιρίες. Η ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ ήταν καλύτερη κατά διαστήματα και με πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία απέτρεψε τα χειρότερα. Το δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό έμελλε να ανατραπεί αλλά ο αέρας μειώθηκε και έτσι ο Περσέας δεν δυσκολεύτηκε όσο η ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ. Όμως με πολύ καλή κυκλοφορία και με αποτελεσματικές άμυνες στις αντεπιθέσεις του Περσέα τα κατάφερε.

Ένας από τους τρεις πρωταγωνιστές έδωσε την λύση για την ισοφάριση. Με εξαιρετικό ελιγμό στον άξονα έξω από την μεγάλη περιοχή ο Καραγκούνης, ο οποίος ήταν πολύ καλός σε όλο το ματς, σέρβιρε στον Φαράντο Γιώργο, ένα ταλέντο που μας λείπει στην Αθήνα, και εκείνος πλάσαρε εύστοχα και ισοφάρισε σε 1-1. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ είχε τις ευκαιρίες να σημειώσει κι άλλα γκολ, όμως της έλειψε η ψυχραιμία στα τελειώματα και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Με γενικά καλή εμφάνιση, καθώς Δανής Π, Γεροντάρης Μ, Μαγουλάς Α, Βιττώριος Γ, μια μεγάλη ιστορική επιστροφή, και Κυρίτσης τα πήγαν καλά στην άμυνα. Λιβανιος Ν, Λιβάνιος Β, με πολύ καλή ανασταλτική παρουσία στην μεσαία γραμμή και με Αντωνάκη Ν, Κουβάτσο Μπ, Κοτσέτα Δ, Φαράντο Γ, και Καραγκούνη Α στην επίθεση που δημιουργούσε ευκαιρίες, μια μεγάλη εμφάνιση ολοκληρώθηκε.

 

Στην διαδικασία των πέναλτι, για την ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ θα εκτελούσαν πέναλτι κατά σειρά οι: Κουβάτσος, Καραγκούνης, Αντωνάκης, Φαράντος, Γεροντάρης Μ και πρώτος επιλαχών Λιβάνιος Β. Οι δυο πρώτοι ήταν εύστοχοι και το σκορ 1-2, Αντωνάκης και Φαράντος δεν σκόραραν τα δυο επόμενα και ο Περσέας προηγούνταν με 3-2, αλλά ο Λιβάνιος Θ έπιασε τα δυο τελευταία πέναλτι του Περσέα, ενώ ο Γεροντάρης Μ είχε φέρει το σκορ στα ίσια(3-3). Με άριστη εκτέλεση πέναλτι στο δεξί παραθυράκι, στο έκτο λάκτισμα ο Λιβάνιος Β έδωσε το τελικό χτύπημα στο Περσέα και όλοι έπεσαν πάνω του για τους πανηγυρισμούς με την ΠΑΝΩ ΧΩΡΑ να κατακτά το πρώτο της κύπελλο από το 2005 και έπειτα.

 

Παρά το αρχικό μούδιασμα στο τουρνουά, καθώς αγωνιστήκαμε για πρώτη φορά μετά από χρόνια σε κανονικό γήπεδο, καταφέραμε να πάρουμε το κύπελλο, απέναντι σε πιο έτοιμες ομάδες στο 11Χ11. Μια ομάδα με πολλούς πιτσιρικάδες  στο ρόστερ, η ψυχή, η χημεία και η πίστη στους εαυτούς μας, μας έδωσε το τρόπαιο. Επιστρέφουμε όμως από μεθαύριο στην Αθηναϊκή πραγματικότητα, καθώς μας απομένουν 9 ματς για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και η διοργάνωση του κυπέλλου Ελαιώνα. Με την ίδια πίστη και τόλμη πρέπει να προχωρήσουμε και σε αυτές τις διοργανώσεις για να καταφέρουμε κάτι ανάλογα αξιόλογο.

Στο τουρνουά ΣΕΡΙΦΟΣ –ΠΑΣΧΑ 2013 αγωνίστηκαν:

ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΔΑΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΓΕΡΟΝΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΝΙΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1 ΓΚΟΛ)
ΓΕΡΟΝΤΑΡΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΑΚΗΣ
ΦΑΡΑΝΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1 ΓΚΟΛ)
ΚΟΥΒΑΤΣΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ (1 ΓΚΟΛ)
ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ (1 ΓΚΟΛ)
ΚΟΤΣΕΤΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

MVPs: ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΑΚΗΣ, ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

 

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares