Ανακατασκευή του 5χ5 στην Ιουλίδα της Κέας

  • Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ
Ανακατασκευή του 5χ5 στην Ιουλίδα της Κέας

Τρία σημαντικά έργα θα πραγματοποιηθούν στο νησί της Κέας  με χρηματοδοτική στήριξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μεταξύ αυτών και το γήπεδο 5χ5 στην Ιουλίδα.

Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργίας της προς τους ΟΤΑ Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, συγχρηματοδοτεί την κατασκευή τριών σημαντικών έργων για το νησί της Κέας, τα οποία θα συμβάλουν στην περαιτέρω τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Πρόκειται για τα έργα:

Ανάπλαση πλατείας Κάτω-Μεριάς. Το έργο αποσκοπεί στην ανάπλαση της πλατείας Κάτω-Μεριάς για τη δημιουργία ενός ζωτικού υπαίθριου χώρου  που να ικανοποιεί τις πνευματικές, καλαισθητικές και περιβαλλοντικές ανάγκες των κατοίκων της Κέας  και των επισκεπτών της και να συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού.

Προβλέπονται εργασίες διαμόρφωσης της πλατείας με τη δημιουργία  νέων χώρων πρασίνου, κατασκευή καθιστικών, σκεπασμένο χώρο-πέργκολα για την οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων και λοιπών χρήσεων, ελεύθερο χώρο για την δυνατότητα εκδηλώσεων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε €174.144,69 ευρώ. Με Προγραμματική Σύμβαση που θα υπογραφεί ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στον Δήμο Κέας, η  Περιφέρεια θα συνδράμει οικονομικά τον Δήμο, με τη χορήγηση χρηματοδότησης από  ιδίους πόρους της ΠΕ Κυκλάδων, για την υλοποίησή του.

Ανακατασκευή γηπέδου 5x5 στην Ιουλίδα Ν. Κέας. Το έργο αφορά στην αποκατάσταση των φθορών του γηπέδου λόγω παλαιότητας, οι οποίες το καθιστούν ακατάλληλο προς χρήση. Συγκεκριμένα αντικαθίστανται ο συνθετικός χλοοτάπητας, τα τέρματα και οι πάγκοι των αναπληρωματικών και διαμορφώνεται ο περιβάλλων χώρος ώστε να επιτρέπει την πρόσβαση καλαθοφόρου οχήματος για την αντικατάσταση των λαμπτήρων του γηπέδου, προκειμένου το γήπεδο να γίνει λειτουργικό και ασφαλές για τους χρήστες του.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 70.000 ευρώ. Με Προγραμματική Σύμβαση που θα υπογραφεί ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στον Δήμο Κέας, η  Περιφέρεια θα συνδράμει οικονομικά τον Δήμο, με τη χορήγηση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για την υλοποίησή του.

Ευπρεπισμός & Ανάδειξη Αρχαιολογικών Χώρων Καρθαίας και Αγίας Ειρήνης στη νήσο Κέα''. Το έργο  αφορά στον ευπρεπισμό και τη συντήρηση των αρχαιολογικών χώρων Καρθαίας και Αγ. Ειρήνης στο νησί της  Κέας.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν:

Στον Αρχαιολογικό Χώρο της Καρθαίας:

  • Αποψιλώσεις Καθαρισμοί και Ευπρεπισμός του Αρχ. Χώρου.
  • Στερέωση Αποκατεστημένου Θεμελίου Αρχαίου θεάτρου.
  • Στερέωση Σφράγιση Τοίχων.
  • Διαμόρφωση Διαδρομής σύνδεσης θεάτρου με υπάρχον μονοπάτι.

Στον Αρχαιολογικό Χώρο Αγ. Ειρήνη: 

  • Αποψιλώσεις Καθαρισμοί και Ευπρεπισμός του Αρχ. Χώρου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 15.500 ευρώ. Με  Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης που θα υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  και του Δήμου Κέας   η  Περιφέρεια, με ίδιους πόρους της ΠΕ Κυκλάδων  θα συνδράμει οικονομικά τον Δήμο Κέας, για την υλοποίησή του.

Φορέας Υλοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού /Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Σημειώνεται ότι οι αρχαιολογικοί χώροι Καρθαίας και Αγίας Ειρήνης, καθώς και τα ευρισκόμενα κτήρια στην Καρθαία ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στο Ελληνικό Δημόσιο.

Τη σύναψη των τριών Προγραμματικών Συμβάσεων, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 18ης Δεκεμβρίου, στη Σύρο.

Betarades
επιστροφή στην κορυφή

Κόβει την πίτα ο Αστέρας Μαρμάρων

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα πραγματοποιήσει ο Αστέρας Μαρμάρων...

Γιάννης Τσουκαλάς: Σεβασμός για τους ανθρώπους της Θύελλας... τους ευχαριστώ!

Τον Ιανουάριο του 2018 ήρθε στην ομάδα του Καμαρίου για...

Κόβει την πίτα το Σάββατο η Θύελλα Καμαρίου

Σύσσωμη η οικογένεια της Θύελλας Καμαρίου θα πραγματοποιήσει την κοπή...

Ο Γιάννης Ασημέλλης αντί του Γιάννη Τσουκαλά στη Θύελλα Καμαρίου

Την έναρξη της συνεργασίας με τον γκολκίπερ Γιάννη Ασημέλλη, ανακοίνωσε...

Α.Ο. Πύργου - ΑΟ Σύρου 1-4 [Highlights]

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ από τον αγώνα...

Έκλεισε Ρέλλα ο Αστέρας Μαρμάρων

Η Διοίκηση του Βαζαίου Πετρόπουλου και ο προπονητής Αλέξης Αλεξανδρής...

Πρώην τερματοφύλακας του Αιγάλεω κοντά στη Θύελλα Καμαρίου

Στην Θύελλα Καμαρίου επικρατεί ικανοποίηση στις τάξεις της ομάδας μετά...

Διαιτητές: Αποχή με την ελπίδα ότι θα εκλείψει η βία

Την απόλυτη συμπόρευση με την ΕΠΣ Κυκλάδων ανακοινώνουν οι διαιτητές...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

Ανω Μερά: Ιστορικό ματς με Καλλιθέα

 Ιστορικό χαρακτηρίζουν στην Άνω Μερά το ματς με την Καλλιθέα.

Κόβει την πίτα ο Αστέρας Μαρμάρων

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα πραγματοποιήσει ο Αστέρας Μαρμάρων την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου.