Επιτυχημένη η 2η Αθλητική συνάντηση Γυμνασίων – ΛΤ Μικρών Κυκλάδων [pics]

  • Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ
Επιτυχημένη η 2η Αθλητική συνάντηση Γυμνασίων – ΛΤ Μικρών Κυκλάδων [pics]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κουφονήσι το διήμερο 24-25 Απριλίου, η 2η Αθλητική συνάντηση Γυμνασίων – ΛΤ Μικρών Κυκλάδων με τη συμμετοχή των Γυμνασίων ΛΤ Δονούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίων και Σχοινούσας.

Οι αγώνες συνδυάστηκαν με διήμερο Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Δραστηριοτήτων καθώς τα Γυμνάσια ΛΤ Ηρακλειάς και Σχοινούσας φιλοξενήθηκαν για δύο βράδια στο Κουφονήσι.

Συγκεκριμένα. εκτός από τους Αθλητικούς Αγώνες διοργανώθηκε Θεατρικό Εργαστήριο με θέμα τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 24/4 και πραγματοποιήθηκε Περιβαλλοντικός Περίπατος στις 25/4.

Οι Αθλητικοί Αγώνες περιλάμβαναν Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο, Στίβο και Αεροβική. Αξιοποιήθηκαν οι αθλητικές υποδομές του σχολείου αλλά παραχωρήθηκαν επίσης από τη Δημοτική Ενότητα οι παρακείμενοι χώροι του κλειστού γυμναστηρίου και του γηπέδου 5Χ5.

Είναι πραγματικά ξεχωριστό για τους ολιγάριθμους μαθητές των νησιών μας να έχουν τη δυνατότητα να συνυπάρχουν έστω για λίγο, να ανταλλάσσουν εμπειρίες, να συναγωνίζονται και να επιβεβαιώνουν τους δεσμούς φιλίας τους ανανεώνοντας κάθε φορά το ραντεβού τους. Εξίσου σημαντική κρίνεται και η αλληλεπίδραση του εκπαιδευτικού προσωπικού που καλείται να υπηρετήσει τη Δημόσια Εκπαίδευση στα μικρά νησιά κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Πρέπει πραγματικά να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους χωρίς τη συνδρομή των οποίων δε θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή για δεύτερη φορά αυτή η φιλόδοξη προσπάθεια και συγκεκριμένα:

-          Τη ΔΔΕ Κυκλάδων και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής υπό την αιγίδα των οποίων διοργανώνονται οι αγώνες

-          Το ηρωικό μας «Express Skopelitis» που ανέλαβε τη δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών

-          Τους κ.κ. Κωβαίο Μιχάλη, Λουδάρο Παρασκευά, Πράσινο Ρουσσέτο και Ψαρρό Μιχαήλο που προσέφεραν τη φιλοξενία στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Σχοινούσας και της Ηρακλειάς.

-          Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κουφονησίων που προσέφερε δείπνο σε ταβέρνα στο σύνολο των εκπαιδευτικών και των μαθητών Γυμνασίων ΛΤ Ηρακλειάς, Κουφονησίων και Σχοινούσας.

-          Τους γονείς του Γυμνασίου ΛΤ Κουφονησίων που μαγείρεψαν για το σύνολο των εκπαιδευτικών και των μαθητών και των τεσσάρων σχολείων.

-          Την ταβέρνα «Φως Φανάρι» που προσέφερε ένα επιπλέον δείπνο στους μαθητές Κουφονησίων, Ηρακλειάς και Σχοινούσας αλλά και φαγητό για το κοινό μεσημεριανό γεύμα των σχολείων.

-          Την επιχείρηση Ελευθέριος Πράσινος – Ιωάννης Πράσινος για την προσφορά άφθονου εμφιαλωμένου νερού

-          Τη κ. Ρινακάκη Ουρανία, Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης των σχολείων για τη συνεχή παρότρυνση και συμπαράστασή της.

Ευελπιστούμε οι Αθλητικοί Αγώνες Γυμνασίων – ΛΤ Μικρών Κυκλάδων να εξελιχθούν σε θεσμό, να αγκαλιαστούν από τις τοπικές κοινωνίες αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να εξακολουθήσουν να τελούνται εκ περιτροπής στα τέσσερα νησιά με τρόπο ώστε και να επιβεβαιώνονται οι στενές μεταξύ τους σχέσεις αλλά και να εμπλουτίζονται οι μαθητές με αξέχαστες αναμνήσεις.

Κουφονήσια 26-4-2018

 

 

Betarades
επιστροφή στην κορυφή

Παρελθόν ο Παπαματθαιάκης από τον Πανθηραϊκό

Μετά τον Βαγγέλη Χαντέ, σήμερα, ήταν η σειρά του Μανώλη...

Τέλος και ο Σκαφτούρος

Τη νέα χρονιά η ομάδα της Σαντορίνης που θα πάρει...

Έλυσαν τη συνεργασία τους ο Βαγγέλης Χαντές και η Θύελλα Καμαρίου

Τίτλοι τέλους έπεσαν στην επιτυχημένη συνεργασία που είχαν ο Βαγγέλης...

Προτάσεις για επιστροφή σε μία κατηγορία και πρωταθλητή μέσω play off

Αλυσιδωτές εξελίξεις φαίνεται ότι θα έχουμε στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ...

Συνεχίζονται οι προπονήσεις στην ακαδημία του Α.Ο. Μυκόνου

Συνεχίζονται οι προπονήσεις της ακαδημίας του Α.Ο. Μυκόνου μέχρι και...

Ελεύθερος ο Ζανελάρης, ο πρώτος λόγος στον Πανναξιακό

Μετά από την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος στην καριέρα του...

Πανναξιακός: Η ανακοίνωση για τις εκλογές-Μέχρι την Παρασκευή οι δηλώσεις υποψηφιοτήτων

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Πανναξιακός έκανε γνωστό ότι την...

Εκλογές με ιστορική σημασία στον Αστέρα Τραγαίας

Με φόντο την επιστροφή του στην φυσική του έδρα, το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

Ο ΑΣ Σαντορίνης 2020 «έσωσε» τον Ακράτητο

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα ο Ακράτητος θα συμπληρώσει τις ομάδες του 5ου ομίλου (Κερατσίνι και Άνω Μερά), οι οποίες με...

Παρελθόν ο Παπαματθαιάκης από τον Πανθηραϊκό

Μετά τον Βαγγέλη Χαντέ, σήμερα, ήταν η σειρά του Μανώλη Παπαματθαιάκη να αποχωρήσει από τον Πανθηραϊκό κάτι που σημαίνει ότι...