Συνάντηση του δήμου Σύρου με τον Σύλλογο Δρομέων Σύρου

  • Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ
Συνάντηση του δήμου Σύρου με τον Σύλλογο Δρομέων Σύρου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Σύρου κ. Τάκη Παπουτσά και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Παρασκευή 05 Απριλίου 2019, παρουσία των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ. Άριας Δαφνά, Ράνιας Κρητικού, Νίκου Νομικού και Πέτρου Ραουζαίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Παπουτσάς δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση του Δημοτικού Γυμναστηρίου Πευκακίων, διότι αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη του δρομικού αθλητισμού στο νησί μας, εκφράζοντας, παράλληλα, την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι τα τελευταία 15 χρόνια δεν έχει αναδειχθεί αθλητής από τον χώρο του στίβου και κατ’ επέκταση δεν έχει συμμετάσχει το νησί μας σε αγώνες στίβου, όπως οι αιγαιοπελαγίτικοι.

Ο κ. Δήμαρχος διευκρίνισε ότι οι συναντήσεις του με τους φορείς έχουν διττό σκοπό, από τη μια για την ανταλλαγή απόψεων και την επικοινωνία του προγράμματος του συνδυασμού «Η Σύρος που αξίζουμε» και από την άλλη για τον προγραμματισμό δράσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν ως το τέλος της δημοτικής θητείας την 31η Αυγούστου 2019.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη μεγάλη σημασία που έχει ο αθλητισμός για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων και επεσήμανε ότι όλοι οι φορείς και οι σύλλογοι οφείλουν να επιδεικνύουν πνεύμα ομοθυμίας και συνεργασίας πέρα από τις όποιες τυχόν διαφορές ή διαφωνίες.

 Τα θέματα που τέθηκαν στην ατζέντα της συζήτησης ήταν:

  • Η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση και επισκευή του Δημοτικού Γυμναστηρίου Πευκακίων, μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης  με χρηματοδότηση εξ ημισείας από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ύψους 750.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου έχει οριστεί για την 15η Απριλίου 2019.

  • Η δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης και διοίκησης των αθλητικών εγκαταστάσεων με γνώμονα τη σωστότερη λειτουργία και την αντιμετώπιση των προβλημάτων λόγω της έλλειψης προσωπικού.

  • Οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, κατά την τρέχουσα θητεία της Δημοτικής Αρχής, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την ανάδειξη της Σύρου ως κορυφαίου αθλητικού προορισμού.

  • Η δυνατότητα σύνταξης Κανονισμού Λειτουργίας μετά την ολοκλήρωση αναβάθμισης του Δημοτικού Γυμναστηρίου Πευκακίων και η εφαρμογή του και στα υπόλοιπα γήπεδα.

  • Η υποστήριξη, από πλευράς Δήμου, της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης SYROSRUN, η οποία θα έχει κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς είναι αφιερωμένη στον Διαβήτη Τύπου 1, με 2.000 συμμετοχές μέχρι σήμερα, εκ των οποίων τα 800 είναι παιδιά του νησιού μας.

Η δυνατότητα δωρεάν άθλησης δημοτών με κοινωνικά κριτήρια σε συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, σε συνεργασία με τους συλλόγους και φορείς.

επιστροφή στην κορυφή

Μοιρασιά στην Μύκονο (0-0) και τελικός για την Άνω Μερά

Αν και είχε μεγαλύτερο κίνητρο, με την εμφάνιση που πραγματοποίησε...

Α.Ο. Μυκόνου - Α.Ο. Σύρου [Live Stream]

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από τη Μύκονο την αναμέτρηση μεταξύ...

Live stream Αίαντας Σύρου - ΑΟ Μυκόνου [ημιτελικός Κ14]

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από το γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων...

Έτσι διαμορφώθηκε ο τελικος του Κυπέλλου ΕΠΣ Κυκλάδων [vid]

Δείτε πως διαμορφώθηκε ο 37ος τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Κυκλάδων...

Επίσκεψη στον άτυχο Κονσταντίνοφ από αντιπροσωπεία του Πανθηραϊκού [pics]

Ήταν ο μεγάλος άτυχος του τελικού καθώς αναγκάστηκε να μεταφερθεί...

Το φωτογραφικό άλμπουμ του 37ου τελικού Κυπέλλου Κυκλάδων

Παρακολουθήστε το φωτογραφικό άλμπουμ από τον τελικό του Κυπέλλου Κυκλάδων...

Πέρασε με εμφατικό τρόπο από την Πάρο ο ΑΟ Πύργου (1-5)

Εμφατικό ήταν το πέρασμα του ΑΟ Πύργου από την Πάρο...

Κυπελλούχος Κυκλάδων ο Πανθηραϊκός

Το 3ο τίτλο του Κυπελλούχου Κυκλάδων κατέκτησε πριν λίγο ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Live stream Αίαντας Σύρου - ΑΟ Μυκόνου [ημιτελικός Κ14]

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από το γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων τον ημιτελικό της Κ14 μεταξύ του Αίαντα Σύρου και του...

Έτσι διαμορφώθηκε ο τελικος του Κυπέλλου ΕΠΣ Κυκλάδων [vid]

Δείτε πως διαμορφώθηκε ο 37ος τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Κυκλάδων ανάμεσα στον Πανναξιακό και τον Πανθηραϊκό, που βρήκε νικήτρια την...