Εναρκτήρια Συνάντηση για το 2o πρόγραμμα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+SPORT στη Ρουμανία

  • Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ
Εναρκτήρια Συνάντηση για το 2o πρόγραμμα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+SPORT στη Ρουμανία

Στo Βουκουρέστι την 10η και 11η Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Soft Skills Through Sport For Active Youth – AUR». Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων συμμετείχε ως αποκλειστικός εταίρος του προγράμματος για την Ελλάδα με εκπρόσωπο τον Αντιπρόεδρο, Πάππα Δημήτρη και την Άννα Μαυρουδή, σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων σε διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στη διήμερη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα παρευρέθηκαν εκτός από τους Ρουμάνους διοργανωτές, Romanian Humanist Association (A.U.R.), και συντονιστές του προγράμματος, οι κάτωθι οργανισμοί:

· Η Ιταλική οργάνωση Organizzazione per l’Educazione allo Sport (OPES), η οποία ιδρύθηκε το 1980 για την προαγωγή του Αθλητισμού, αναγνωρισμένη από την Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Ιταλικό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας ως συμβουλευτικός φορέας φορέας

· Η Μ.Κ.Ο Sójovem Association από την Πορτογαλία, η οποία ιδρύθηκε το 1994 και είναι μέλος της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Οργανώσεων Νέων. Η οργάνωση έχει μακρά εμπειρία σε προγράμματα διαπολιτισμικού διαλόγου και ευς

· Η Μ.Κ.Ο Social HUB Association από τη Βουλγαρία, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της εκπαιδευτικής συμπερίληψης και της αύξησης των ευκαιριών σε όλους τους τομείς της ζωής για τη νεολαία

Το διετές αυτό πρόγραμμα αφορά την

1. προώθηση του αθλητισμού στις ηλικίες 15-20 ετών ως ένα τρόπο να αναπτύξουν τις λεγόμενες «ήπιες δεξιότητες» για το μέλλον.

2. Τη δημιουργία θετικής στάσης στους εμπλεκόμενους φορείς (σχολείο, οικογένεια, τοπικές αρχές, κ.α.) για τη σημασία των αθλητικών δραστηριοτήτων αναφορικά με τις «ήπιες δεξιότητες»

3. Την ευαισθητοποίηση των εμπλεκομένων φορέων στις «ήπιες δεξιότητες» όταν αναπτύσσουν ή εφαρμόζουν εκπαιδευτικά προγράμματα για τον αθλητισμό.

Στην εναρκτήρια συνάντηση οι εταίροι συζήτησαν για τα στάδια έρευνας και υλοποίησης του προγράμματος που έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε.

Εκ μέρους της Ελλάδας, η συμμετοχή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων με τα πολυάριθμα μέλη της στις αναπτυξιακές ηλικίες επιθυμεί να συμβάλει στην συσχέτιση του κλασικού αθλητισμού με σημαντικές δεξιότητες, όπως πειθαρχία, το ομαδικό πνεύμα, η διαχείριση του χρόνου, η επίλυση συγκρούσεων, κ.α.. Θα δώσει έτσι μια δυνατότητα σε νέα παιδιά από τις Κυκλάδες να συμμετέχουν σε αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα λάβει χώρα η εναρκτήρια συνάντηση στην Ουγγαρία και για το τρίτο ευρωπαϊκό προγράμμα «Sports Ambassadors in Rural Areas – SARU» στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων.

Betarades
επιστροφή στην κορυφή

Αυγενάκης σε Ειρηναίο Φρέρη: Σας προτρέπω να οργανώσετε εξορμήσεις αιμοδοσίας

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με επιστολή του προς...

Α.Ο. Μυκόνου: Ασκήσεις γυμναστικής για τις μέρες της Καραντίνας

Στον Α.Ο. Μυκόνου «Μένουν Σπίτι», όμως αυτό όπως έχουμε γράψει...

Στα καλύτερα γκολ της χρονιάς αυτό του Αργυρίου στη Μύκονο [vid]

Σε συνέχεια της παρουσίασης τον ομορφότερων τερμάτων που έχουν επιτευχθεί...

LIVE Σπιτικά, αλλά πάντα ποδοσφαιρικά

Στις 18:00 συντονιζόμαστε όλοι μαζί για μία ποδοσφαιρική συζήτηση, την...

Σαν σήμερα η πρώτη κούπα της Θύελλας Καμαρίου [pics-vids]

Η 28 Μαρτίου είναι ημέρα σημαδιακή για την ιστορία της...

Ο Μάρτιν Χύσκα το καλύτερο γκολ του πρωταθλήματος [vid]

Με εκπληκτικό για την ηλικία του σωματότυπο, άριστη τεχνική, ταχύτητα...

Προπόνηση για την ακαδημία του Α.Ο. Μυκόνου ακόμα και στη... Καραντίνα

Τα αγωνιστικά τμήματα της ακαδημίας ποδοσφαίρου του Α.Ο. Μυκόνου, Κ14...

Παγκόσμια πρωτιά της ΕΠΣ Κυκλάδων και του Πανναξιακού

Ο Πανναξιακός Α.Ο. έγινε ο πρώτος εστεμμένος πρωταθλητής της Ελλάδας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

Ψηφίστε τον κορυφαίο προπονητή του 5ου ομίλου στην Γ' Εθνική

Ο 5ος όμιλος θέλει τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί και τυπικά, όμως έχετε σχηματίσει σφαιρική άποψη για τους προπονητές που...

Αυγενάκης σε Ειρηναίο Φρέρη: Σας προτρέπω να οργανώσετε εξορμήσεις αιμοδοσίας

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Ειρηναίο Φρέρη, επισημαίνει το...