Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 20:43

Η ΚΟΠ προχώρησε, η ΕΠΟ θα μείνει στάσιμη;

Στατιστικά στοιχεία για 590 Σωματεία, 24000 ποδοσφαιριστές, 35 διοργανώσεις στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ Στατιστικά στοιχεία για 590 Σωματεία, 24000 ποδοσφαιριστές, 35 διοργανώσεις στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ

Γράφει η Δώρα Ιωακειμίδου

Εξαιρετική κρίνω την πρωτοβουλία της Κυπριακής Ομοσπονδίας να αναρτήσει στην πολύ ωραία διαμορφωμένη ιστοσελίδα της (http://www.cfa.com.cy), όλα τα απαραίτητα στοιχεία των παικτών της, αλλά και των ομάδων της δύναμής της.

Οπως έγινε γνωστό στις 5/12, η ιστοσελίδα της ΚΟΠ αναβαθμίστηκε ακόμη περισσότερο προσθέτοντας νέα και άκρως χρήσιμα δεδομένα στην ύλη της, καθώς έχει συμβληθεί με το νέο λογισμό της Ομοσπονδίας, το Comet, το οποίο παρέχει σημαντικές πληροφορίες στους επισκέπτες της.

To Comet, είναι ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης ποδοσφαίρου το οποίο λειτουργεί on line και σε αυτό μεταφορτώνονται δεδομένα τα οποία αφορούν σε ποδοσφαιριστές, σωματεία, διαιτητές, εθνικές ομάδες και οτιδήποτε άλλο αφορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Πλέον, στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από ΟΛΟΥΣ τους αγώνες, ΟΛΩΝ των πρωταθλημάτων (Ανδρών, Νέων, Παίδων, Γυναικών, Futsal) τα οποία διοργανώνονται από την ΚΟΠ. 
Τα στοιχεία αυτά αφορούν στις συνθέσεις των ομάδων, τους σκόρερ, τα λεπτά επίτευξης των τερμάτων, τις κίτρινες και τις κόκκινες κάρτες αλλά και τους διαιτητές των αγώνων.

Πρόκειται για δεδομένα τα οποία ανεβάζουν ηλεκτρονικά στο Comet οι διαιτητές μετά το τέλος των αγώνων, και τα οποία με τη σειρά τους κοινοποιούνται σε όλους τους ενδιαφερόμενους από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας. 

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι για τους αγώνες του Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας "Γλαύκος Κληρίδης'', αυτά τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα μια ώρα μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, αρχής γενομένης από τους αγώνες της 11ης αγωνιστικής που θα γίνουν το ερχόμενο τριήμερο.
Για όλα τα υπόλοιπα Πρωταθλήματα, τα στοιχεία θα ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας που έπεται των αγώνων του Σαββατοκύριακου.

Ήδη στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα στοιχεία που αφορούν σε όλες τις προηγούμενες αγωνιστικές, όλων των Πρωταθλημάτων που έχουν γίνει τη σεζόν 2013-2014.

Αυτονόητη και μοιραία η σύγκριση με τη δική μας ΕΠΟ, τη Super Leagueή τη Football League. Οι διοργανώτριες των εγχώριων ποδοσφαιρικών προϊόντων, δυστυχώς ακόμη υπολείπονται τέτοιας εξελιγμένης πολυτέλειας. Η Super League για παράδειγμα, προσφέρει πληροφορίες στους χρήστες της σελίδας της, αποκλειστικά για το πρώτο τη τάξει Πρωτάθλημά της, αυτό των ανδρών, ενώ για τα Πρωταθλήματα Υποδομής Νέων, στοιχεία από τα φύλλα αγώνα δίνει μόνο για τους Κ20.
Στους Κ17 και Κ15 η ανάρτηση των σκορ είναι αρκετό, καθώς ενδεχομένως μόνο αυτό φαίνεται πως απασχολεί τους περισσότερους, καθώς και ο προγραμματισμός των αγώνων. Εννοείται, πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και θεωρώ απαραίτητο να αναρτώνται ακόμη περισσότερα στοιχεία στις ενότητες.
Σε ό,τι αφορά στην ΕΠΟ, ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνεί τις διοργανώσεις και τα Πρωταθλήματα Υποδομής της δεν είναι ικανοποιητικός, τουλάχιστον για μένα. Σαφώς, έχουν γίνει βήματα τον τελευταίο κυρίως χρόνο, με αφορμή τις επιτυχίες της Εθνικής μας Ομάδας. Ομως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ.
Μια απλή αναζήτηση στη σελίδα της ΕΠΟ (epo.gr), θα καταδείξει για παράδειγμα, πως ούτε τα σκορ των Μικτών Ομάδων Νέων και Παίδων που μετέχουν στα Πρωταθλήματα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων δεν μπορεί ο ενδιαφερόμενος να βρει στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης, μιας και οι ενημερώσεις τη δεδομένη χρονική στιγμή έχουν τραβήξει... χειρόφρενο στις 6/11... ενώ πλησιάζουμε στο τέλος της Α' φάσης. Κι όμως σύμφωνα με δηλώσεις που κάνουν σε κάθε ευκαιρία οι παράγοντες της Ομοσπονδίας, φαίνεται πως στηρίζουν περιπαθώς τα τμήματα υποδομής, και ιδιαιτέρως τις μικρές εθνικές ομάδες, τις οποίες όμως "απαξιώνουν" με την επικοινωνιακή τους συμπεριφορά.
Την περσινή σεζόν 2012- 13, λειτούργησε η σελίδα enosiako.gr η οποία με τη συμπαράσταση της ΕΠΟ, έκανε πολύ καλή δουλειά. Φέτος, προφανώς για οικογομικούς λόγους (;), η συγκεκριμένη σελίδα δεν ενημερώθηκε...

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στο πάμφτωχο και δραματικά ελλιπές σάιτ της ΕΠΑΕ (Football League), καθώς εκεί το πληροφοριακό υλικό θυμίζει πολύ παλιότερες εποχές, και όχι την τεχνολογική... επανάσταση του 2014.

Θα ήταν ευχής έργο, οι διοργανώτριες αρχές των οικείων Πρωταθλημάτων, να επενδύσουν τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε τουλάχιστον οι επίσημες ιστοσελίδες τους να καλύπτουν επαρκώς και κυρίως με σεβασμό κάθε διοργάνωση που αναλαμβάνουν.
Χωρίς περιστροφές, συγχαίρω την Κυπριακή Ομοσπονδία για την πρωτοβουλία της να καλύψει ΟΛΕΣ τις διοργανώσεις μέσω της τεχνολογίας, αλλά και των συνεργατών της, παρέχοντας ενδιαφέροντα στοιχεία για κάθε αθλητή, κάθε ηλικίας.
Παράλληλα, εύχομαι και ελπίζω οι ελληνικές διοργανώτριες αρχές να κάνουν ένα βήμα παρακάτω, συγχρονίζοντας τα "προφίλ" τους με την εποχή και τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται.

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013 acadimies.gr

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares