Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 14:45

Επιχορηγήσεις και πολιτική του Δήμου Πάρου στον αθλητισμό

Με τον επιμερισμό των δράσεων της ΚΔΕΠΑΠ και την συγκρότηση αμιγούς αθλητικής επιτροπής, σκοπεύουν οι υπεύθυνοι του δήμου Πάρου να βοηθήσουν τα αθλητικά δρώμενα του νησιού.

Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι οι ίδιοι οι αρμόδιοι παραδέχονται πως είναι πενιχρό το ποσό των 20.000 ευρώ που θα μοιραστεί στους 8 πολιτιστικούς και 4 αθλητικούς συλλόγους του νησιού.

Τονίζουν δε ότι την περσινή περίοδο δεν υπήρξαν καθόλου επιχορηγήσεις και ότι θα προσπαθήσουν να καλύψουν το εμφανές κενό, χρηματοδοτώντας διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις, ενώ παράλληλα ασχολούνται ζεστά με την ενίσχυση και την συντήρηση των υποδομών και των εγκαταστάσεων, που είχαν μείνει πίσω τα τελευταία χρόνια.

Ήδη στο θέμα αυτό συνεργεία εργάζονται στο δημοτικό γήπεδο Παροικιάς με ειδικά μηχανήματα και θα ακολουθήσουν όλες οι δημοτικές γηπεδικές εγκαταστάσεις του νησιού με ταυτόχρονη επεξεργασία κανονισμού λειτουργίας αυτών για να σταματήσει το χάος που επικρατεί σήμερα.

Στις προτεραιότητες τους είναι ακόμα η ικανοποίηση του αιτήματος για άμεση τοποθέτηση προβολέων και την κατασκευή αποδυτηρίων στο προπονητήριο του αγροκηπίου της Νάουσας, όπως και η αναβάθμιση του τοπικού πρωταθλήματος ακαδημιών, όπου σκοπός είναι να πάρει καθαρά χαρακτήρα συμμετοχής και ευγενούς άμιλλας, ενώ παράλληλα σκοπεύουν στην δημιουργία μεικτής ομάδας που θα λειτουργεί σε ανταγωνιστικά πρότυπα.

Ο μεγάλος βέβαια στόχος μετά την οριστική δρομολόγηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στην Μάρπησσα, είναι να δημιουργηθεί αξιόπιστος φάκελος προς ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, του κλειστού γυμναστηρίου στην Παροικία.

Επίσης μακροπόθεσμος στόχος είναι η επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Νάουσα.

Το αρχικό σχέδιο για την δημιουργία σταδίου μπορεί να φαντάζει ανέφικτο, όμως υπάρχει εναλλακτικό για να γίνει ο αγωνιστικός χώρος κατάλληλος για ποδοσφαιρικούς αγώνες, όπως και να δημιουργηθούν γήπεδα τένις και μπάσκετ.

Στην Μάρπησσα υπάρχει η πίστη ότι σε ένα χρόνο από τώρα η αίθουσα θα είναι έτοιμη και τα όποια ερωτηματικά έχουν γεννηθεί από την ασυνήθιστα μεγάλη έκπτωση της αναδόχου εταιρείας, κρατούν τους ανθρώπους του δήμου σε επαγρύπνηση για να προληφθούν τυχόν προβλήματα στην διαδικασία εκτέλεσης του έργου.

Κλείνοντας ας εκφράσουμε την ελπίδα πως του χρόνου το θέμα της άμεσης και απτής δημοτικής επιχορήγησης στα σωματεία θα βρεθούν τρόποι να μπει σε άλλη βάση, καθώς αυτά ασφυκτιούν υπό το βάρος των οικονομικών τους και σίγουρα αξίζουν και δικαιούνται θα λέγαμε. σοβαρής και χειροπιαστής βοήθειας, που θα πλησιάζει και θα υπερβαίνει την προ του 2010  επιχορήγηση που ήταν της τάξης 4000-5000 ευρώ ανά σωματείο.  

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares