Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 10:57

Επιτυχημένη η σχολική αθλητική δραστηριότητα

H σχολική χρονιά 2015-2016, υπήρξε μια από τις δυσκολότερες χρονιές λόγω των κοινωνικών εξελίξεων, οι οποίες επέφεραν μεγάλη καθυστέρηση σε όλες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, με ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα και περιορισμένους πόρους.

Όμως με αίσθημα ευθύνης και διάθεση να ανταπεξέλθουμε στα δύσκολα, δεν μπορούμε παρά να κρίνουμε ως απολύτως επιτυχημένη τη σχολική αθλητική δραστηριότητα για το φετινό έτος, γεγονός που μας γεμίζει ικανοποίηση και δύναμη για τη συνέχεια.

Πιο αναλυτικά :

2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2015 η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα «Σχολικός Αθλητισμός-Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα». Συμμετείχαν 9867 μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αριθμός που αγγίζει το 90% του συνόλου του έμψυχου μαθητικού δυναμικού του νομού μας, γεγονός που καταδεικνύει την καθολική συμμετοχή μέσα από ποικίλες δράσεις και κινητικές δραστηριότητες, όπως προβολή εκπαιδευτικών ταινιών-ντοκυμαντέρ, εικαστικές δημιουργίες και κατασκευές, συζητήσεις για Ολυμπιακές αξίες και ιδεώδη, ενημέρωση σε παραολυμπιακά αθλήματα, αθλοπαιδιές, αναπαραστάσεις Ολυμπιακών αθλημάτων, διασχολικοί αγώνες κ.α.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ.

Διοργανώθηκαν με επιτυχία οι Σχολικοί Αγώνες Λυκείων Κυκλάδων σε Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση και Ποδόσφαιρο της Α’ Φάσης (ενδοκυκλαδικά). Διεξήχθησαν συνολικά 75 αγώνες για την ανάδειξη των πρωταθλητών ως εξής:

ΑΘΛΗΜΑ

ΑΓΟΡΙΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΓΕΛ Σύρου

ΓΕΛ Νάξου

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΓΕΛ Νάξου

ΓΕΛ Σύρου

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΓΕΛ Νάξου

-

Οι ανωτέρω σχολικές ομάδες, εκπροσώπησαν τις Κυκλάδες στη Β’ φάση των αγώνων, μαζί με την ομάδα ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ αγοριών του ΓΕΛ Γαυρίου, που προκρίθηκε χωρίς αγώνες ως μοναδική συμμετέχουσα στη Γ’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Όλες οι ομάδες επέδειξαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χαρακτήρα, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν απουσίες βασικών στελεχών τους λόγω προετοιμασίας των μαθητών και μαθητριών για τις Πανελλήνιες εξετάσεις (σ.σ. οι ομάδες ταξίδεψαν και διανυκτέρευσαν στον Πειραιά), ενώ στην Πετοσφαίριση κοριτσιών, το ΓΕΛ Νάξου κατάφερε να φτάσει στη Γ’ Φάση (φάση των 8), ένα βήμα πριν το Final 4, όπου αποκλείστηκε έπειτα από συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο tiebreak.

Συμμετοχές μαθητών και μαθητριών των Λυκείων, είχαμε και σε ατομικά αγωνίσματα. Πιο συγκεκριμένα :

  • Συμμετοχή του Πατρίκη Αθανάσιου του ΓΕΛ Πάρου, στο Δρόμο σε Ανώμαλο Έδαφος που διεξήχθη στην Αρχαία Ολυμπία.

  • Συμμετοχή στη Β’ Φάση Κλασικού αθλητισμού των Χαβάκη Γεώργιου του ΓΕΛ Μήλου στα 200m και Δέτση Αγγελικής του ΓΕΛ Νάξου στο άλμα εις ύψος.

  • Συμμετοχή των Σιώτου Αικατερίνη, Μωραΐτη Φραγκίσκου και Περιβολαράκη Μαρίας του ΓΕΛ Τήνου, στην τελική Φάση της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, με την τελευταία να φτάνει να διεκδικεί την είσοδό της στον τελικό του ατομικού κοριτσιών.

  • Συμμετοχή των Φωκά Κων/νου, Ζώτου Νικόλαου, Φρέντσα-Κοντού Ηλέκτρας, Μιχαηλίδου Αμαρυλλίς, Κατρή Αντώνιου και Αλεφραγκή Νικολέτας του ΓΕΛ Θήρας στην τελική φάση του TAE-KWON-DO, όπου η τελευταία αγωνίστηκε στον τελικό της κατηγορίας της, κατακτώντας τη δεύτερη θέση.

ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ

Οι αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ, που αφορούν ημερίδες σε διάφορα αθλήματα και αγωνίσματα μεταξύ σχολικών μονάδων, έχουν ως κύριο στόχο την πολυσυμμετοχικότητα και όχι το διαγωνισμό μεταξύ «καλών» για την κατάκτηση της 1ης θέσης. Μπορούν να συμμετάσχουν πολλές ομάδες από κάθε σχολείο δίνοντας πολλαπλούς αγώνες, με σκοπό την καλλιέργεια του «ευ αγωνίζεσθαι» και της «δια βίου άσκησης», τη χαρά της συμμετοχής. Δεν βραβεύονται μόνο οι «νικητές». αλλά όλοι παραλαμβάνουν δίπλωμα συμμετοχής. Σ’ αυτά τα πλαίσια πραγματοποιήθηκαν 60 ημερίδες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ με συμμετοχή 6044 μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων, σε καλαθοσφαίριση, χειροσφάιριση, πετοσφαίριση, ποδόσφαιρο, επιτραπέζια αντισφαίριση, κλασικό αθλητισμό, και kidsathletics (σ.σ. τροποποιημένα αγωνίσματα κλασικού αθλητισμού για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων).

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους τοπικούς φορείς για τη διάθεση των αθλητικών χώρων και ιατρικού προσωπικού για την ασφαλή διεξαγωγή όλων των διοργανώσεων, καθώς και τους κ.κ. Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων για την κατανόηση, υποστήριξη και διευκόλυνση στο έργο μας.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι εργάστηκαν υποδειγματικά, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε εκτελεστικό επίπεδο, χωρίς τη βοήθεια των οποίων οι δράσεις δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με τόσο μεγάλη επιτυχία.

Ευχόμαστε καλή πρόοδο με υγεία σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και καλά αποτελέσματα στα παιδιά που διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ΟΜΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΛΠΑΚΙΔΟΥ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Ε.Σ.Α

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Σ.Α.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Ε ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ M.Ed.

 

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares