Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 23:08

Το μικρό αθλητικό θαύμα της Ολυμπιάδας Πάρου!

Πριν από 11 χρόνια ο Νίκος Κάπαρης, αθλητής της άρσης βαρών, ξεκίνησε στην Πάρο μία προσπάθεια στον χώρο των βαρέων αθλημάτων ιδρύοντας το σωματείο Α.Ο Ολυμπιάδα Πάρου.

Κινούμενος σε αχαρτογράφητα νερά μιας και δεν υπήρχε μέχρι τότε ανάλογη οργανωμένη προσπάθεια και τα αθλήματα που καλλιεργούσε ήσαν άγνωστα στο νησί, έφθασε σήμερα να λειτουργεί πέραν της άρσης βαρών και τμήματα της Ιαπωνικής πάλης jiu jitsu και Brazilian jiu jitsu και τζούντο, ένα τμήμα που ξεκίνησε πρόσφατα υπό την επίβλεψη του Μιχάλη Λειβαδά.

Αθεράπευτα παθιασμένος ο ίδιος βλέπει τα 60 ενεργά μέλη-αθλητές του σήμερα να απαριθμούν τεράστιες διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο, αποτέλεσμα βέβαια της επίπονης και οργανωμένης δουλειάς που γίνεται γιατί στον αθλητισμό τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως πέραν της τυπικής προπόνησης, υπάρχει στον σύλλογο ειδικός προπονητής ο κ. Μπαρμπαρήγος που εφαρμόζει την σύγχρονη μέθοδο A Training.

Η μέθοδος αυτή εκτός της φυσικής κατάστασης στοχεύει στην ενδυνάμωση, την πρόληψη, αλλά και την σωστή αποκατάσταση των τραυματισμών.POLEMIKES 2017

Ο σύλλογος κατέλαβε την δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων - εφήβων 2016 στην άρση βαρών, ανάμεσα σε 54 συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Δέκα αθλητές έπιασαν τα όρια συμμετοχής και θα συμμετάσχουν στα πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ δύο από αυτούς εντάχθηκαν αξιοκρατικά στις Εθνικές ομάδες αξιοκρατικά αφού πέρασαν τα τεστ του Λεωνίδα Βαλέρη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Νίκος Κάπαρης καθοδηγεί τα παιδιά μέχρι εκεί που οι δυνατότητες τους και η προπόνηση τους τους επιτρέπει χωρίς να τους πιέσει και χωρίς οι διακρίσεις να γίνονται αυτοσκοπός.Μέσα όμως από την μέθοδο και την συνέπεια οι αθλητές του τον δικαιώνουν δίνοντας με τα μετάλλια και τα πλασαρίσματα τους την δεύτερη θέση στους Πανελλήνιους αγώνες.

JIU JITSU

Πλήθος διακρίσεων με μετάλλια και πλασαρίσματα στα πανελλήνια πρωταθλήματα έχουν χαρίσει στον σύλλογο ο Β.Μπόνης, που εντάχθηκε στην Εθνική Ελλάδος, ο Α. Βισκόλι, ο Κ.Σολάκογλου, ο Γ.Ραγκούσης, ο Π.Μπομπκόφ και οι μικροί Γεμελιάρης και Μπαρμπαρήγος όλοι τους με σημαντικές διακρίσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα των κατηγοριών τους.

BRAZILIAN JIU JITSU

Εδώ οι διακρίσεις έχουν ξεπεράσει τα Ελληνικά σύνορα αφού ο σύλλογος έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και σε μεγάλα Ευρωπαικά τουρνουά.

Μετάλλια έχουν κατακτήσει ο Κώστας Ρούσσος, η Αλεξάνδρα Ρούσσου, ο Παναγιώτης Σιμιτζής,η 'Αννα Μισιάρη και ο Θεοδόσης Ρούσσος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Όμως το πιο σπουδαίο στην λειτουργία της Ολυμπιάδας είναι πως δεν παρεκκλίνει των αρχών των αθλημάτων και είναι περισσότερο από εμφανές πως οι αθλητές υπηρετούν τα αθλήματα τους με σεβασμό, ταπεινότητα και προσήλωση, εμπνέονται από τους προπονητές τους και τελικά αυτό που θα τους μείνει για όλη τους την ζωή είναι το υγιές πνεύμα του αθλητισμού και το κτίσιμο του χαρακτήρα τους μέσα από τα αθλητικά ιδεώδη, που η Ολυμπιάδα Πάρου και ο Νίκος Κάπαρης διαφυλάσσει όλα αυτά τα χρόνια σαν κόρη οφθαλμού.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares