Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 21:12

«Φρένο» Αυγενάκη στις ελπίδες των ερασιτεχνικών σωματείων για το επίδομα των 800€

Παρά τα όσα ακούγονται η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν αφήνει περιθώρια σε κανένα ερασιτεχνικό σωματείο για να ενταχθεί στο πρόγραμμα στήριξης και να πάρει το βοήθημα των 800 ευρώ.

Τα σωματεία παρόλο που είναι συγκαταλέγονται στον ΚΑΔ, θεωρούνται νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δεν υπάγονται σε ΦΠΑ. Θα μπορούσαν να πάρουν το «800άρι» μόνο αν απασχολούσαν προσωπικό ή αν είχαν ενοίκιο.

Η δήλωση του υπουργού:

«Εχουν ενταχθεί οι επαγγελματίες και είναι η πρώτη φορά που η αθλητική οικογένεια της χώρας μας τυγχάνει των μέτρων στήριξης της πολιτείας, έμμεσων και άμεσων. Στα μέτρα στήριξης δεν μπορούμε να βάλουμε όμως τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Οποιοι δεν έχουν επαγγελματική σχέση, είτε αυτοί είναι παίκτες, είτε γιατροί, είτε οτιδήποτε, δεν μπορούμε ν’ ανοίξουμε την κάνουλα γιατί δεν ελέγχεται και κυρίως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Θα θέλαμε πάρα πολύ, αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα. Σίγουρα όμως ωφελούνται έμμεσα και άμεσα σωματεία, Ομοσπονδίες, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και επαγγελματίες παίκτες που έχουν συμβόλαια και άρα οικονομική συνεργασία, διοικητικό προσωπικό, φροντιστές, γιατροί και όποιοι άλλοι έχουν άμεση απασχόληση ή εργασιακή σχέση με κάποιο σωματείο. Κάνουμε παρ’ όλα αυτά κάποιες προσπάθειες να ενισχύσουμε τον ερασιτεχνικό και μαζικό αθλητισμό, που ούτως ή άλλως είναι η βάση της αθλητικής πυραμίδας, με δεδομένο όμως ότι δεν έχουμε τα ατελείωτα λεφτά και πόρους που να ξεχειλίζουν από το μπατζάκι μας. Πασχίζουμε να βρούμε τρόπους, συνέργιες και ευρωπαϊκά χρήματα ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μερικά πράγματα και νομίζω ότι θα καταφέρουμε να βρούμε ένα πακέτο πρωτοβουλιών και δράσεων για την επανεκκίνηση του αθλητισμού». 

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares