Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 12:33

Οδεύει προς ολοκλήρωση το έργο του γηπέδου στα Καμίνια

Ητελευταία πράξη, σε ότι αφορά στις κατασκευές, ξεκινά για το γήπεδο των Καμινίων, το έργο που ξεκίνησε το 2018 από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και οδεύει προς την ολοκλήρωση του, με την ολοκλήρωση των εργασιών στο τοιχίο αντιστήριξης, αρμοδιότητας του Δήμου, ώστε να είναι δυνατή η τοποθέτηση λυόμενων κερκίδων στον χώρο.

Οι πολεοδομικές δεσμεύσεις, που προκάλεσαν αρκετή καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου, καθώς λειτουργούσαν απαγορευτικά στην τοποθέτηση σταθερών και μόνιμων κερκίδων, φαίνεται να έχουν ξεπεραστεί, με τον Δήμο από την πλευρά του να λαμβάνει απόφαση για την ολοκλήρωση της τεχνικής παρέμβασης στο τοιχίο αντιστήριξης και την Περιφέρεια να λαμβάνει στην Οικονομική της Επιτροπή την απόφαση για τη δημοπράτηση της προμήθειας λυόμενων μεταλλικών κερκίδων.

Σύμφωνα με την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του συνοπτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο επισκευής και συντήρηση του τοιχίου αντιστήριξης του γηπέδου στα Καμίνια.

Όπως αιτιολόγησε η Τεχνική Υπηρεσία «Επειδή η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου προτίθεται να εγκαταστήσει κερκίδες κάτωθι του τοιχίου αντιστηρίξεως επί της οδού Ούλωφ Πάλμε στα Καμίνια, στα πλαίσια διαβαθμιδική σύμβασης με τον Δήμο, είναι επιτακτική ανάγκη το υπό κατακύρωση έργο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό».

k_0c6a9.jpg

Αμέσως επόμενη ενέργεια ήταν η έγκριση του πρακτικού της δημοπρασίας για την προμήθεια και εγκατάσταση λυόμενης μεταλλικής κερκίδας με κιγκλιδώματα ασφαλείας, διάδρομο και κλίμακες πρόσβασης στο γήπεδο των Καμινίων, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Όπως ανέφερε σχετικά ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτης «Με την απόφαση της οικονομικής επιτροπής που εγκρίθηκε οριστικός ανάδοχος για την τοποθέτησης των εξεδρών στα Καμίνια, ουσιαστικά ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του έργου. Εμείς θα μπορούσαμε μετά από περίπου 20 μέρες ή ένα μήνα να παραδώσουμε το έργο ολοκληρωμένο και με τις εξέδρες. Το γήπεδο ποδοσφαίρου 7χ7 όπως είναι γνωστό είναι ήδη κατασκευασμένο εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και έτοιμο να παραδοθεί. Αυτήν τη στιγμή διεξάγονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του γηπέδου μπάσκετ 3 on 3 και επίσης σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τις εξέδρες. Όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερα σε ένα μήνα. Εάν υπάρξει καθυστέρηση, αυτή θα οφείλετε αποκλειστικά στα έργα στα οποία θα πρέπει να κάνει ο δήμος, κι αυτό γιατί ο δρόμος ο οποίος περνά πάνω από το γήπεδο έχει παρουσιάσει ρωγμές και θα πρέπει να σταθεροποιηθεί. Εάν ο δήμος ολοκληρώσει σύντομα τις εργασίες, τότε και το έργο θα παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν».

KAMINIA_3_d9f30.jpg

Οπότε οριστικά το έργο θα ολοκληρωθεί με τις επισκευές που πρέπει να ολοκληρώσει ο Δήμος, όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης, λέγοντας ότι «Αμέσως με την ολοκλήρωση των εργασιών που πρέπει να κάνει ο δήμος θα τελειώσουν και τα δικά μας έργα. Εάν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα με τον δρόμο θα μπορούσαμε σε ένα μήνα από σήμερα να το παραδώσουμε ολοκληρωμένο».

Αυτό που πρέπει να αναφερθεί και αφορά σε αλλαγή του αρχικού σχεδίου για τους προς αξιοποίηση χώρους του γηπέδου, είναι ότι προστίθεται κει ένα μικρό γηπεδάκι μπάσκετ.

KAMINIA_2_9cd92.jpg

Για το συγκεκριμένο ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε ότι «Προσθέσαμε κάτι το οποίο αρχικά δεν είχε προβλεφθεί, δεν είχαμε εξαγγείλει κι αυτό είναι το γήπεδο μπάσκετ 3 on 3. Αρχικά είχαμε εξαγγείλει την κατασκευή ενός γηπέδου 7 x 7 το οποίο θα χρησιμοποιούνταν ως αθλητικός χώρος αλλά και ως χώρος πολιτισμού. Προσθέσαμε κι ένα γήπεδο 3 on 3, ούτως ώστε να έχουμε και το άθλημα του μπάσκετ. Γιατί εκτός από το ποδόσφαιρο και τον πολιτισμό να έχουμε και το άθλημα του μπάσκετ στα Καμίνια. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ χρήσιμο γενικά γιατί δεν υπάρχει παρόμοιος χώρος στο νησί της Σύρου».

Πηγή: Κοινή Γνώμη

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares