Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020 21:36

Γκάφα Αυγενάκη: Κόβει τα μόρια από αθλητές που τα κέρδισαν με τον ιδρώτα τους

Πολύ σοβαρό θέμα ανέδειξε με επιστολή της η ΕΠΣ Μακεδονίας προς τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, σε σχέση με το "Μητρώο" και τα μόρια των ποδοσφαιριστών των Μικτών Ομάδων Ενώσεων για την είσοδό τους σε Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το θέμα δεν αφορά μόνο τις ενώσεις, αλλά όλους τα αθλήματα, από τα οποία οι αθλητές κέρδιζαν με τις επιδόσεις τους έξτρα μοριοδότηση για την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα τις χώρας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, το παράλογο αυτό μέτρο που θα διαβάσετε παρακάτω δεν επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές της Μικτής ομάδας Κ16 της ΕΠΣ Κυκλάδων και τα μόρια που κέρδισαν το 2018, όταν κατέκτησαν την 3η θέση στην Ελλάδα.

Δείτε τι γράφει σχετικά το neakriti.gr:

Το τραγελαφικό που αναδεικνύεται και η ΕΠΣΜ ζητά διόρθωση από τις υπηρεσίες της ΓΓΑ είναι ότι παρότι μια Ένωση έχει εγγραφεί στο «Μητρώο», «οι ποδοσφαιριστές των μικτών της ομάδων στερούνται του ως άνω δικαιώματος, επειδή, σύμφωνα με την ενημέρωση, οι αντίπαλες ομάδες της στο πρωτάθλημα δεν έχουν αθλητική αναγνώριση από τη Γ.Γ.Α.»!

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΠΣ Μακεδονίας:

 «Κύριε Υφυπουργέ, Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μας με την αρμόδια υπηρεσία της Γ.Γ.Α., ενημερωθήκαμε ότι, επειδή κάποιες Ε.Π.Σ. δεν έχουν αθλητική αναγνώριση !!!, αν και λειτουργούν και προσφέρουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο πολλές δεκαετίες, οι ποδοσφαιριστές που μετέχουν στις μικτές ομάδες των Ε.Π.Σ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αρμοδιότητας Ε.Π.Ο. δεν έχουν δικαίωμα ωφέλειας των μορίων που τους παρέχει ο Νόμος για την είσοδό τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα (παρ. 2 και 8 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του από το άρθρο 38 παρ. 1 και 2 του Ν. 4115/2013), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εγγραφούν στον ειδικό πίνακα της Γ.Γ.Α. για τους διακριθέντες αθλητές.

Παρά το γεγονός ότι η Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ έχει λάβει αθλητική αναγνώριση, οι ποδοσφαιριστές των μικτών της ομάδων στερούνται του ως άνω δικαιώματος, επειδή, σύμφωνα με την ενημέρωση, οι αντίπαλες ομάδες της Ε.Π.Σ.Μ. στο πρωτάθλημα δεν έχουν αθλητική αναγνώριση από τη Γ.Γ.Α. Είναι δε τραγελαφικό το γεγονός ότι ουδέποτε εκδόθηκε σχετική οδηγία ή απόφαση από τους αρμόδιους φορείς για την ακυρότητα ή μη διάκριση αθλητή σε περίπτωση που το σωματείο/Ε.Π.Σ. δεν κατέχει αθλητική αναγνώριση. Θεωρούμε δεδομένο, κύριε Υφυπουργέ, ότι θα επιληφθείτε και θα επιλύσετε άμεσα του παραπάνω προβλήματος, επειδή κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τον κόπο, τις προσπάθειες και το μέλλον των παιδιών μας. Ελπίζουμε ότι όλο το γεγονός που δημιουργήθηκε οφείλεται σε λάθος ενημέρωση των υπαλλήλων της Γ.Γ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σάββας Δημητριάδης και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Γιουρούκαλης»

Τί είπε ο Σάββας Δημητριάδης στο "Metropolis" για το θέμα και τον Λ. Αυγενάκη

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Σάββας Δημητριάδης, και μίλησε για το θέμα που προέκυψε με την μοριοδότηση μαθητών-αθλητών λόγω μη αναγνώρισης των Ενώσεων όπως ενημέρωσε η ΓΓΑ και χαρακτήρισε τον Λευτέρη Αυγενάκη ως τον πιο αποτυχημένο Υφυπουργό Αθλητισμού.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Ο κ.Σημαιοφορίδης με ενημέρωσε πως δεν μπορεί να πάρουν μοριοδότηση αθλητές γιατί οι Ενώσεις δεν έχουν αναγνώριση, ενώ η ΕΠΣΜ έχει αναγνώριση όπως ειπώθηκε από την ΓΓΑ. Ο Αυγενάκης είναι ο πιο αποτυχημένος Υφυπουργός που έχει περάσει από τα αθλητικά κοινά, είχαμε κουραστεί να προσπαθούμε να λύσουμε πράγματα και βρισκόμαστε συνεχώς σε έναν τοίχο. Σε ποιόν νόμο πατάει ο κ.Αυγενάκης και λέει ότι οι αθλητές δεν έχουν δικαίωμα μορίων γιατί συμμετέχουν στις μεικτές των Ενώσεων; Ο άνθρωπος είναι τραγικός. Ελεγα τόσο καιρό πως δεν έχει καλούς συμβούλους, αλλά τώρα βλέπω ότι είναι απόφαση δική του. Δεν μπορείς να παίζει με το μέλλον των παιδιών επειδή λέει ο Αυγενάκης ότι δεν έχει αναγνώριση κάποια Ενωση. Για ποιον λόγο να υπάρχει βιασύνη και απειλές και να τα βάζει με τα παιδιά; Πριν από λίγο καιρό είχαμε θέμα με Ολυμπιονίκες, αυτοί δεν μπήκαν σε Πανεπιστήμια με μοριοδότηση; Εμείς ως ΕΠΣΜ έχουμε την αθλητική αναγνώριση, αν μαζέψανε τα φύλλα αγώνα και τα επέστρεψαν, θα μαζέψω σε ένα λεωφορείο γονείς και αθλητές και θα πάω έξω από το Υπουργείο για να μας δώσει μια απάντηση. Τα προηγούμενα χρόνια πως έπαιρναν οι αθλητές την μοριοδότηση; Οι προσπάθειες των αθλητών θα πάνε στράφι, δεν το γνώριζαν από την αρχή πως θα συμβεί για να μπορέσουν να προσαρμοστούν».

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares