Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 21:28

Βαμβακάρης: Μπράβο στην Περιφέρεια, αλλά εμείς δεν υπάρχουμε;

Με τη συνεργασία των δήμων ή με τις δικές της δυνάμεις η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιεί και παράλληλα προαναγγέλλει ολοένα και περισσότερα αθλητικά έργα στα νησιά των Κυκλάδων.

Σίγουρα οι εξελίξεις για κάποια νησιά είναι θετικές, αλλά υπάρχουν και τόποι οι οποίοι φαντάζουν ως οι ''μεγάλοι ριγμένοι'' από το μοίρασμα της πίτας των κονδυλίων, αφού μέχρι σήμερα τα υλοποιημένα, αλλά και τα εξαγγελθέντα έργα αφορούν μεμονωμένα νησιά. 

Οι εξαγγελίες έργων με αποκλειστικό χρηματοδότη και υπεύθυνο υλοποίησης την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δημιουργεί πλέον προσδοκίες και σε νησιά τα οποία μέχρι χθες άκουγαν δικαιολογίες ότι η ανυπαρξία μελετών από τους δήμους αποτελούσε μεγάλο εμπόδιο για να γίνουν νέες εγκαταστάσεις ή να εκσυγχρονιστούν οι υπάρχουσες.

Συχνά - πυκνά η απογοήτευση κατοίκων παραγόντων ή αιρετών εκφράζεται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου συναντάμε το ερώτημα: ''Καλά τα έργα, αλλά με εμάς τι γίνεται'';

Ένα από τα νησιά που δικαίως έχουν μεγάλο παράπονο από την στασιμότητα που υπάρχει πάνω στην πραγματοποίηση αθλητικών έργων είναι και η Μήλος. Η στάση της Περιφέρειας έχει ενοχλήσει μεγάλο μέρος του αθλητικού κόσμου του νησιού, το οποίο δεν είναι ένας απλός κομπάρσος, αλλά πρωταγωνιστής όσο αφορά την άθληση και την ανάδειξη σπουδαίων αθλητών (βλ. στίβο) οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις προκειμένου να διακριθούν αποχωρούν από το νησί που δεν μπορεί αν τους προσφέρει τις υποδομές που απαιτούνται για να κάνουν πρωταθλητισμό.

Μας θυμούνται μόνο στις εκλογές

Γνωστός για την αγάπη του στον αθλητισμό, ο πρόεδρος του Παμμηλιακού, Μιχάλης Βαμβακάρης είναι ο πρώτος που επικροτεί τα έργα που ανακοινώνει η Περιφέρεια στα άλλα νησιά, αλλά και εκείνος που δεν διστάζει να εκφράσει δημόσια την δυσαρέσκεια του, που το νησί του η Μήλος, αποτελεί τον «φτωχό συγγενή» όσον αφορά τα έργα που εξαγγέλονται.

«Εγώ μιλάω για το κομμάτι του αθλητισμού το οποίο γνωρίζω και υπηρετώ. Με αυτό ασχολούμαι και νοιάζομαι για την ανάπτυξη, τη δημιουργία και τον εκσυγχρονισμό» ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Βαμβακάρη σε επικοινωνία που είχαμε, με τον Μηλιό παράγοντα να ξεκαθαρίζει στη συνέχεια: «Με μεγάλη μου ικανοποίηση διαβάζω για έργα που γίνονται στις Κυκλάδες για την ανάπτυξη του αθλητισμού. Μόνο που διαπιστώνω ότι στον χάρτη του νόμου μας δεν βρίσκεται η Μήλος! Και για να μην παρεξηγηθώ διευκρινίζω ότι είμαι υπέρ και το επικροτώ για τα έργα, όμως το να μην έχει γίνει κάτι στην Μήλο εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον το θεωρώ και πρόκληση»

Στο τέλος των όσων μας είπε ο κ. Βαμβακάρεις έβγαλε την πικρία που νιώθει αυτός και ένα μεγάλο μέρος του αθλητικού κόσμου στο νησί της Μήλο: «Δεν έχουμε εμείς δικαιώματα δεν έχουμε νεολαία; Δεν έχουμε όραμα να αναπτύξουμε και εμείς άλλα αθλήματα πέρα από το ποδόσφαιρο;  Μόνο στις εκλογές μας θυμούνται όλοι! Θα και θα και θα και θα, θα φταίει μάλλον ότι ποτέ το νησί δεν είχε δήμαρχο με πολιτικές πεποιθήσεις ίδιες με την κυβέρνηση. Εδώ ήμαστε και περιμένουμε να ακούσουμε και εμείς έργο ή έργα γενικά για το νησί μας!»

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares