Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 23:24

Ποδόσφαιρο 0,41% και λοιπά αθλήματα 0,22% θετικότητα, αφήστε την μικροπολιτική

Το Slam Dunk καταπιάνεται με το θέμα της εποχής. Το λουκέτο στο μπάσκετ δε μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανέναν πια. Έχει υπεύθυνους, συνυπεύθυνους και ανεύθυνους. Κι όλοι ανήκουν στην ίδια κατηγορία, στην ίδια πλευρά της όχθης. Είναι οι Αυγενάκηδες και οι δήθεν ειδικοί που διαψεύδονται από τους αριθμούς.

  • Διότι και το μπάσκετ έχει ορισμένα κοινά με την πανδημία του Covid-19. Όλα αναλύονται, ερμηνεύονται, γίνονται περισσότερο κατανοητά μέσω των αριθμών. Όλα είναι data. Δεδομένα. Νούμερα.
  • Στην συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Μαυρωτάς την Τρίτη είπε πολλά και ενδιαφέροντα, όμως εμείς ας εστιάσουμε στην ουσία. Στα νούμερα.
  • «Από τα στοιχεία που έχουμε εμείς από τα τεστ που ξεκίνησαν από τον Μάιο στη Super League μέχρι τώρα, στα 41 χιλιάδες περίπου τεστ με 168 κρούσματα, που είναι ένα ποσοστό θετικότητας 0,41%, αν σκεφτείτε ότι τον τελευταίο μήνα η θετικότητα στον γενικό πληθυσμό είναι κοντά στο 3%».
  • Αντιλαμβάνεστε την διαφορά; Οι ποδοσφαιρικές ομάδες που αποτελούν ένα σύνολο από 40-50 άτομα που συγχρωτίζονται καθημερινά σε προπονήσεις, αποδυτήρια και μάχονται σώμα με σώμα στα γήπεδα, έχουν σχεδόν υποδεκαπλάσιο κίνδυνο μετάδοσης από ότι η συνολική δραστηριότητα.
  • Κι αν νομίζετε ότι τα νούμερα είναι μακιγιαρισμένα, επειδή μιλάμε για τον επαγγελματικό κόσμο της Super League, ας πάμε και στα υπόλοιπα αθλήματα. Οι δηλώσεις είναι ξανά του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού: «Από τις 14 Δεκεμβρίου που έχουν ξεκινήσει σταδιακά η πρώτη κατηγορία σε βόλεϊ, χάντμπολ, πόλο, μπάσκετ έχουν γίνει περίπου 13 χιλιάδες έλεγχοι, έχουν βρεθεί μόνο 30 κρούσματα, που μιλάμε για 0,22%, ακόμα λιγότερο δείκτη θετικότητας, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι με οργάνωση, με λίστες συγκεκριμένες, με τα πρωτόκολλα που τηρούνται, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα, σε όλα αυτά τα αθλήματα, με μάξιμουμ χωρητικότητας στους αγωνιστικούς χώρους που έχουμε βάλει.
  • Ο Γιώργος Μαυρωτάς είπε ξεκάθαρα στον αέρα, αυτό που φοβάται να πει η κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Αθλητισμού και οι λοιμοξιωλόγοι: «Ο αθλητισμός δεν αποτελεί εστία υπερμετάδοσης, όταν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα». Για να είμαστε απολύτως σωστοί, πιθανώς να αποτελεί την πιο ακίνδυνη ομαδική δραστηριότητα σε ότι αφορά την εξάπλωση του Covid-19.
  • Τότε γιατί το μπάσκετ -και δη οι μικρότερες κατηγορίες του- παραμένουν ακόμα στον «πάγο», δίχως το παραμικρό φως στον ορίζοντα. Ο Γιώργος Μαυρωτάς είπε πως η ΕΟΚ δεν έχει καταθέσει επίσημο αίτημα επανεκκίνησης, μα αλήθεια η ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης δεν ήταν αυτή που με επίσημη ανακοίνωση / τοποθέτηση πριν από μερικές ημέρες ξεκαθάριζε πως: «Η ΕΟΚ είναι απόλυτα έτοιμη για να επανεκκινήσει τις διοργανώσεις της αμέσως μόλις η Πολιτεία δώσει την έγκρισή της για αυτό»;
  • Μα, ακόμα κι αν ισχύει αυτό που δήλωσε ο Γιώργος Μαυρωτάς, τότε γιατί άλλα ομαδικά αθλήματα που έχουν καταθέσει επίσημα αιτήματα, παραμένουν ακόμα ανενεργά; Τι έχει μεγαλύτερη σημασία; Οι τύποι ή η ουσία;
  • Για να μην το κουράζουμε πολύ η ουσία εδώ είναι μία και πρέπει να γίνει κατανοητό στους ανθρώπους που ελέγχουν τον ελληνικό αθλητισμό και κατ’ επέκταση τις ζωές χιλιάδων αθλητών που βρίσκονται πια στα όρια της εξαθλίωσης: «Σταματήστε να παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων και ειδικότερα αυτών που πειθαρχούν, ελέγχονται. Οι αριθμοί αποδεικνύουν πως δεν αποτελούν κίνδυνο ούτε για τη διάδοση, ούτε για την πληρότητα των ΜΕΘ».
  • Εδώ δεν υπάρχει χώρος ούτε για εσωκομματικά, ούτε για μικροπολιτικά παιχνίδια. Δεν μιλάμε μόνο για ξερούς αριθμούς, αλλά για ανθρώπινες ζωές που μαραζώνουν μέρα με την μέρα μακριά από τα παρκέ. Ανοίξτε τα γήπεδα και αφήστε τους αθλητές να μπουν μέσα και να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα.
  • Όχι σαν ξέφραγο αμπέλι, κανείς δεν θέλει κάτι τέτοιο. Με πλάνο, σχέδιο, όρια, μα πάνω από όλα: με ανθρωπιά. Κανείς δεν υποκαθιστά τους ειδικούς, τους επιστήμονες, τους αρμόδιους. Οι αριθμοί όμως μιλούν από μόνοι τους και επιβάλλουν το άνοιγμα τον γηπέδων. Οτιδήποτε άλλο θα είναι απλά κοροϊδία.
  • Τις γυναίκες τις έχουν βάλει να προπονούνται εδώ και 40 μέρες και δεν βρίσκεις κρούσμα πουθενά. Τους άνδρες της Α2, της Β´, της Γ δεν τους αφήνουν ούτε προπονήσεις να κάνουν. Αυτό το αίσχος κάπου πρέπει να τελειώσει. Και μην μπερδεύετε τα νούμερα του γενικού πληθυσμού και τα τεστ σε μεγάλες ηλικιακές ομάδες με τους αθλητές που ακολουθούν πρωτόκολλα, πειθαρχούν στα πάντα και σε όλη την Ευρώπη παίζουν κανονικά. Άνδρες και γυναίκες. Οπότε οτιδήποτε άλλο εκτός από το άνοιγμα των γηπέδων είναι αποκλειστική ευθύνη Αυγενάκη και υφυπουργείου και Γενικής Γραμματείας. Τα άλλα περί αιτημάτων είναι λόγια να αγαπιόμαστε και μετάθεση ευθυνών για πολιτικάντικους λόγους.

Πηγή: sdna.gr

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares