Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 23:18

Κατρίνης: Η Κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν την ενδιαφέρει να υπάρχει αυτοδιοίκητο στον Αθλητισμό

Διαβάστε το απόσπασμα της ομιλίας Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη.

Κυρία Πρόεδρε,
Ο κ. Αυγενάκης φοβάμαι ότι δε διεκδικεί βραβείο Κοινοβουλευτικής ορθότητας. Εμφανίζεται σε αυτήν εδώ την αίθουσα με περιοδικότητα 1/3, 1/4 Νομοσχέδια, με κάποιες εμβόλιμες τροπολογίες, στις οποίες συνηθίζει να παρατείνει προθεσμίες και να αλλάζει διαδικασίες, τη στιγμή που ο ίδιος λέει ότι ετοιμάζει Νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει όλες αυτές τις λεπτομέρειες.
Ακολουθεί αυτή την πρακτική που νομίζω ότι δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Τι κάνει τώρα;
Καταργεί τις εφορευτικές επιτροπές που ο ίδιος έχει θεσπίσει με δικό του Νομοσχέδιο.
Καταργεί τα καταστατικά των Ομοσπονδιών, θέτει μια ασφυκτική προθεσμία ανατρέποντας εκλογικές διαδικασίες, τουλάχιστον 10 Ομοσπονδιών που έχουν ήδη προκηρυχθεί και δρομολογηθεί, σε μία χρονιά που ακόμα και αν οι συνέπειες της πανδημίας το ανατρέψουν, είναι χρονιά ολυμπιακής προετοιμασίας άρα ανατρέπεται ένας συνολικός σχεδιασμός.
Και ορίζει μοναδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία περνάει μέσα από τη διαδικασία που φέρνει στη διάταξη σήμερα, όταν οι Ομοσπονδίες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα της ΔΟΕ και δεν καταλαβαίνω γιατί δε δίνει αυτή τη δυνατότητα και πρέπει να περάσουν όλα μέσα από την πλατφόρμα του κ. Αυγενάκη, μάλιστα όπως λέει χαρακτηριστικά με επαρκείς εγγυήσεις εκλογικών αποτελεσμάτων και όχι πλήρεις εγγυήσεις του συστήματος και του αποτελέσματος.
Φοβάμαι ότι όλες αυτές οι «πρωτοβουλίες» του κ. Αυγενάκη δείχνουν μια αγωνία για τα αποτελέσματα των εκλογών των ομοσπονδιών, ίσως μεγαλύτερη από αυτή που θα έπρεπε να έχει ένας υπουργός που κατέχει το αξίωμα αυτό.
Κι επειδή ακούγονται πάρα πολλά παράπονα από τις Ομοσπονδίες περί άμεσων, έμμεσων, πολιτικών, νομοθετικών, ποικίλων παρεμβάσεων από το Υπουργείο Αθλητισμού, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση αν την ενδιαφέρει να υπάρχει αυτοδιοίκητο στον Αθλητισμό και να σέβεται τα καταστατικά των Ομοσπονδιών ή αν όλα θα τα επαγάγει στην αρμοδιότητα του κ. Αυγενάκη να ορίζει αν θέλει και ο ίδιος τις Διοικήσεις των Ομοσπονδιών για να μην έχουμε διαδικασίες ούτε χρονοβόρες ούτε ταλαιπωρίας των μελών.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares