Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 15:24

Προχωρά η υλοποίηση του προγράμματος ERASMUS+ SPORT από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων

Με την ενημέρωση, μέσω επιστολών και τηλεφωνικής επαφής, δεκάδων φορέων και στελεχών στις Κυκλάδες προχωρά η υλοποίηση του προγράμματος ERASMUS+ SPORT, στο οποίο συμμετέχει ως μοναδικός εταίρος για την Ελλάδα η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, με τίτλο «SmatchS: Sports organizations Matching Social inclusion.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021 με σκοπό την ανάπτυξη και εφαρμογή σε τοπικό επίπεδο μιας Πρακτικής Μεθοδολογίας Παρεμβάσεων για την κοινωνική συμπερίληψη παιδιών (8-14 ετών) μέσα από τον αθλητισμό με διάρκεια 30 μηνών.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία 6 φορέων από το χώρο του αθλητισμού, της πανεπιστημιακής κοινότητας, και της κοινωνίας (Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Αυστρία, Κύπρος) και θα υλοποιηθεί μέσα από συνέργειες ανάμεσα σε αθλητικά σωματεία, κοινωνικούς φορείς και τοπικές αρχές στις παραπάνω χώρες.

Στόχος του προγράμματος SmatchS είναι η επίτευξη των παρακάτω αποτελεσμάτων:

● Μια Πρακτική Μεθοδολογία Παρεμβάσεων, προς τα τοπικά σωματεία.

● Ένα Μοντέλο Αντικτύπου αθλητικών δραστηριοτήτων στην κοινωνική συμπερίληψη

● Ψηφιακές Κατευθυντήριες Οδηγίες βασισμένες σε διαδικτυακό πρόγραμμα εκπαίδευσης βραχείας διάρκειας (MOOC).

● Συμπεράσματα και Συστάσεις για τον αντίκτυπο του αθλητισμού στην κοινωνική συμπερίληψη Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ https://cycladesathletics.gr/smatchs/ .

Το ίδιο το πρόγραμμα καθώς και η συμμετοχή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων διασφαλίζουν την ολοκληρωμένη προσέγγιση του ζητήματος της κοινωνικής συμπερίληψης με τρόπο δεοντολογικά, παιδαγωγικά και αθλητικά ορθό, δηλαδή:

1. την ενίσχυση ευκαιριών δικτύωσης ανάμεσα στους εταίρους του προγράμματος και στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση σε όλη την Ευρώπη.

2. την επιμόρφωση προπονητών, αθλητικών στελεχών και εθελοντών.

3. τη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, ειδικών ψυχολόγων και των γονέων.

Το πρόγραμμα, πρωτοποριακό για το σύνολο του Ευρωπαϊκού χώρου, συνάδει τόσο με τις οριζόντιες πολιτικές όσο και με τις αθλητικές του νέου ERASMUS+ Sport (2021- 2027).

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares