Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 02:05

Διαμόρφωση νέας πολιτικής αθλητικών συλλόγων

Πολλά παραδείγματα από τον αθλητισμό μπορούν να αποδείξουν πόσο ισχυρό εργαλείο είναι ο αθλητισμός και μέσα από πολλές διαστάσεις μπορεί να χτιστεί μια ισχυρή κοινωνία.

 Σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία ο αθλητισμός είναι σημαντικός στη σημερινή κοινωνία. Μέσω του αθλητισμού οι πολίτες ψυχαγωγούνται και κοινωνικοποιούνται. Επίσης ο αθλητισμός, στη σύγχρονη κοινωνία έχει τον ρόλο του μέσου επικοινωνίας. Οι αθλητικοί σύλλογοι έχουν γίνει αντικείμενα λατρείας, υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην ιστορία του αθλητισμού.

 Ένας άλλος ρόλος του αθλητισμού είναι η διαμόρφωση παιδείας καθώς δημιουργεί κουλτούρες σε άτομα αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Έτσι οι αθλητικοί σύλλογοι σε τοπικό επίπεδο έχουν τον ρόλο της μετάδοσης των αξιών του αθλητισμού. Είναι αυτοί που έχουν τις δυνατότητες να διαμορφώσουν κουλτούρα αλλά και να ψυχαγωγήσουν και να κοινωνικοποιήσουν. Έχουν τη δυνατότητα να εξαπλώσουν τον αθλητισμός σε ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού όπως είναι οι γυναίκες, τα παιδιά αλλά και σε πρόσφυγες. Για να επιτευχθεί αυτό θα χρειαστεί σύνδεση του συλλόγου με την τοπική κοινωνία.

Πολλές πρακτικές υπάρχουν στην βιβλιογραφία αλλά και εφαρμόζονται σε πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους. Πρακτικές οι οποίες προσθέτουν κύρος στον αθλητικό σύλλογο αλλά και μεγάλα έσοδα εκτός από τα τυπικά έσοδα(εισιτήρια, τηλεοπτικά συμβόλαια, χορηγοί). Εθελοντισμός, συμμετοχή διάφορων κοινωνικών ομάδων στην αθλητική δραστηριότητα, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus κλπ. είναι μερικές από τις πρακτικές που μπορούν να υλοποιηθούν.Οι πρακτικές αυτές μπορούν να συμπεριληφθούν στο στρατηγικό σχέδιο που θα καταρτιστεί και θα περιλαμβάνει στόχους  και πρακτικές υλοποίησης. Είναι καιρός πλέον, όλοι οι ελληνικοί αθλητικοί σύλλογοι να εναρμονιστούν σ΄ αυτά τα πρότυπα.

Με εκτίμηση

Μυλωνάς Γιώργος

Εκπαιδευτικός , Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων», Παν. Πελοποννήσου

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares