Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 20:08

«Μπάχαλο» επικρατεί στο στάδιο της Πάρου

Οι τσακωμοί, οι λογομαχίες και αυθαίρετες πράξεις είναι η εικόνα που αντικρίζει κάποιος τα τελευταία χρόνια στο στάδιο της Πάρου, που θυμίζει ξέφραγο αμπέλι όσο αφορά τη λειτουργία του.

Οι λάθος ώρες λειτουργίας του σταδίου για το κοινό που έχουν οριστεί από τον δήμου Πάρου για εξυπηρετούν τόσο τους συλλόγους που χρησιμοποιούν το στάδιο, όσο και το κοινό του νησιού έχει φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο, αφού το μόνο που δεν έχουμε δει ακόμα είναι συμπλοκές μεταξύ ανθρώπων.

Το τμήμα στίβου του ΑΟ Πάρου  έχει τη μερίδα του λέοντος στις ώρες χρήσης και αυτό σύμφωνα με καταγγελίες έχει φέρει αναστάτωση, καθώς το κοινό καλείται να κάνει χρήση του σταδίου σε ώρες οι οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει ανέδειξε μέσω ανάρτησης του ο κ. Μάριος Φούρναρης, ο οποίος είναι ένας από τους ανθρώπους που έχει καθιερώσει τον κλασικό αθλητισμό στο νησί. Γυμναστής και αθλητής μεγάλων αποστάσεων (σ.σ. 14 τερματισμοί στο Σπάρταθλον) ο ίδιος έχει γίνει αποδέκτης τεράστιων παραπόνων από απλούς πολίτες, αλλά και ενεργών Ελλήνων αθλητών που όπως μας είπε εκδιώχθηκαν από τους χώρους του σταδίου και πολλές φορές με άσχημο τρόπο.

Στην δημόσια τοποθέτηση του στο Facebook ο κ. Φούρναρης καταγγέλλει την αδιαφορία του δήμαρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος αθλητισμού του δήμου. Επίσης εκφράζει μία μεγάλη μερίδα της Παριανής κοινωνίας που χάρη στην έλλειψη βούλησης των υπευθύνων στερείται το αυτονόητο.  

Όπως σε κάθε αθλητικό χώρο στην επικράτεια, έτσι και στην Πάρο, αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο δήμος. Η δημοτική αρχή είναι αυτή που πρέπει να ορίσει υπεύθυνους ή να αναθέσει σε υπαλλήλους την λειτουργία του σταδίου για να αποφεύγονται οι άνωθεν άσχημες καταστάσεις που διχάζουν τις τοπικές κοινωνίες. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να στέκονται αρωγοί στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού, αλλά παράλληλα να παρέχουν πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους σε λογικές ώρες και με ασφάλεια.

Αν η απουσία του ΑΟ Πάρου από τους διασυλλογικούς αγώνες των Κυκλάδων οφείλεται σε αυτές τις καταστάσεις, τότε με την αδράνεια του ο ίδιος ο δήμαρχος του νησιού έχει σφάλει διπλά. 

Διαβάστε  τι καταγγέλλει ο κ. Φούρναρης: 

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΕΝΤΑΦΙΑΣΤΗΚΕ

Τον Οκτώβριο που μας πέρασε, όσοι θελήσαμε να κάνουμε χρήση του σταδίου της Παροικίας, γίναμε μάρτυρες πολύ άσχημων γεγονότων.

Οι γυμναστές του στίβου του ΑΟΠ μας έδειχναν με ιδιαίτερη αγένεια την πόρτα της εξόδου, επικαλούμενοι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο τότε νέος κανονισμός λειτουργίας του σταδίου, προέβλεπε την αποκλειστική χρήση του σταδίου από το τμήμα του στίβου του ΑΟΠ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ από τη 1.30 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ και αφήνει 8-10 δύο ώρες χρήση του σταδίου από το κοινό.

Μέσα σε δύο, τρεις μέρες μαζεύτηκαν 150 υπογραφές από πολίτες του νησιού που επιθυμούν να κάνουν χρήση του γηπέδου και κατατέθηκε το σχετικό αίτημα στο Δήμο, με αριθμό πρωτοκόλλου 17956/26-10-2020.

Ο Δήμαρχος παρότι δημεύτηκε προφορικά να δώσει λύση στο πρόβλημα, στην πράξη δεν απάντησε ποτέ γραπτά στο αίτημά μας, (ενώ ήταν υποχρεωμένος βάση νόμου να απαντήσει). Αντ’ αυτού, ανακοίνωσε μία ρύθμιση για χρήση του σταδίου από το κοινό από τις 5 έως τις 8, μόνο όμως για την περίοδο που διαρκούσαν τα έκτακτα μέτρα της πανδημίας (lockdown), οπότε τώρα που ξεκίνησαν εκ νέου οι προπονήσεις των συλλόγων, γυρίσαμε στον κανονισμό που ορίζει αποκλειστική χρήση από τον ΑΟΠ.

Σε νέα προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με το Δήμαρχο, μας παρέπεμψε σε κάποιο μέλος του δημοτικού συμβουλίου και κάποιο δημοτικό υπάλληλο, οι οποίοι και οι δύο δεν έχουν καμία απολύτως γνώση, ούτε στα αθλητικά πράγματα γενικότερα, ούτε στην αθλητική ιστορία του νησιού και του σταδίου. Μας διαβεβαίωσαν μάλιστα ότι η εν λόγω ρύθμιση, δεν θα αφορά από εδώ και στο εξής την περίοδο όπου υπάρχουν περιοριστικά μέτρα λόγω τις πανδημίας, αλλά θα υιοθετηθεί ως μόνιμος κανονισμός λειτουργίας του σταδίου.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, οι ενήλικες αθλούμενοι εγγεγραμμένοι στις λίστες του ΑΟΠ, (γύρω στα 10 έως 20 άτομα), μπορούν να κάνουν χρήση του σταδίου οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και ημέρα της εβδομάδος το επιθυμούν και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες και επισκέπτες του νησιού, μπορούν να μπουν στο γήπεδο από Δευτέρα ως Παρασκευή 8 με 10 το βράδυ.

Είναι πιθανό πάντα να εμφανιστούν κάποιοι συνάδελφοι γυμναστές, που μέσα στην εμμονική μεγαλομανία τους, να διεκδικήσουν την αποκλειστική χρήση του σταδίου αλλά η ευθύνη για τη σημερινή κατάντια βαρύνει ουσιαστικά το Δήμο, που δεν έχει την παραμικρή διάθεση να βρεθεί μία λύση, σε ένα απλό αλλά πολύ σημαντικό πρόβλημα.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares