Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2021 23:19

Μεγάλη διεθνής δημοσιογραφική διάκριση για τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΕΠΣΚ, Παναγιώτη Κουλουμπή

Μεγάλη διεθνής δημοσιογραφική διάκριση για τον Παναγιώτη Κουλουμπή ο οποίος τιμήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού (FIJET) για το Ερευνητικό, Δημοσιογραφικό και Ιστοριογραφικό του έργο καθώς και τις πρωτοπόρες προσπάθειες του να καθιερώσει τη Σύρο στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη μέσω της σπουδαίας ιστορίας της.

Την διάκριση αυτήν την έλαβε από τον Προϊστάμενο του Ελληνικού Παραρτήματος της FIJET (Federation Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme; in English World Federation of Travel Journalists and Writers) κ. Γιώργο Παπαθανασόπουλο, στο τέλος της πολύ σημαντικής εκδήλωσης για την ιστορία του Εργοστασίου Κρυστάλλη–Τσαγκαράκη.

papathanasopoulos

Ο κ. Παπαθανασόπουλος είχε ταξιδέψει στην Σύρο ειδικά για αυτήν την εκδήλωση.

Την ίδια ημέρα η οικογένεια Κρυστάλλη του απένειμε τιμητική πλακέτα για την συμβολή του στην έρευνα και την γνωστοποίηση της ιστορίας της μέσω της εκδήλωσης για το Εργοστάσιο Υφαντουργίας Κρυστάλλη–Τσαγκαράκη.

vraveusi kouloumpi

Στην εκδήλωση παραβρίσκονταν πλήθος κόσμου και εξέχοντα μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Κουλουμπής συγκινημένος δήλωσε τα έξης:

«Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που κάνετε στο πρόσωπο μου και το έργο μου. Σήμερα νοιώθω ευλογημένος παραλαμβάνοντας με ταπεινότητα δυο μεγάλες και σπουδαίες τιμές. Σίγουρα μια τέτοια τιμή ένα δημοσιογράφο τον ευχαριστεί και τον τιμά αφανάτιστα μεν… αλλά … η δημοσιογραφία είναι κοινωνικό λειτούργημα. Ένας αληθινός, ταπεινός και σωστός δημοσιογράφος έχει (και πρέπει να έχει) συνείδηση πως επιτελεί πρωτίστως ένα κοινωνικό λειτούργημα. Ένα κοινωνικό λειτούργημα όπως αυτό της ιατρικής και της εκπαίδευσης μέσω της διδασκαλίας. Οι κοινωνικοί λειτουργοί δεν χρειάζονται τις τιμές (και δεν πρέπει). Πιστεύω σε αυτές τις ηθικές και πνευματικές αξίες από μικρό παιδί. Προσφέρω τις υπηρεσίες μου με ταπεινότητα και ευγένεια

Νοιώθω υποχρεωμένος στον τόπο μου, τους συμπολίτες μου, στην ιστορία μου, στους πρόγονους μου και σε εκείνους που πριν από έμενα δούλεψαν με μεράκι να σώσουν ότι μπορούσαν από την ιστορία. Σήμερα εγώ συνεχίζω τα πεινά το έργο τους.

Αυτές τις διακρίσεις που σήμερα που κάνετε την τιμή να μου παραδίδετε επιτρέψτε μου με σεβασμό και ταπεινότητα να τις αφιερώσω στην οικογένεια μου και τους συνεργάτες του και στο ίδιο το νησί μου. Την Σύρο. Στην Σύρο μου που τόσο αγαπώ και τόσο πασχίζω να την δω τόσο ψηλά και τόσο λαμπερή όσο της αξίζει και τόσο όσο την ονειρεύομαι.

Θα ήθελα να εκφράσω ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ στο Syros Today και όλους τους συντελεστές του site για την άψογη συνεργασία μας όσο και για την επιμέλεια και δημοσιοποίηση των ιστορικών άρθρο και ερευνών μου.

Θέλω να γνωρίζετε πως αυτό που κάνουν στο Syros Today δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε απλό. Είναι πολύ δύσκολο και ΠΟΛΥ ΤΟΛΜΗΡΟ από κάθε πλευρά.

Θερμά ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την τιμή που μου κάνετε.»

fijet21

krystalli tsagkaraki

Ποια είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοσιογράφων της FIJET

Η FIJET (Federation Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme, στα αγγλικά World Federation of Travel Journalists and Writers ) είναι μια διεθνής ομοσπονδία αποτελούμενη από πολλές και από όλο τον κόσμο Ενώσεις δημοσιογράφων και συγγραφέων.

Δημιουργήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1954 στο Παρίσι (Γαλλία) αρχικά από Γάλλους και Βέλγους δημοσιογράφους και συγγραφείς. Το Καταστατικό εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση στο Παγκόσμιο Συνέδριο FIJET 2006 στο Κάρλοβι Βάρι και τροποποιήθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο FIJET 2008 στη Σλοβενία, το 52ο Παγκόσμιο Συνέδριο FIJET στην Τουρκία το 2012, το 56 Παγκόσμιο Συνέδριο στην Ουγγαρία το 2014 και στο 58ο Φιτζέ συνέδριο στη Μόσχα.

Το τελευταίο συνέδριο έγινε στην Ρόδο το 2019 ενώ συζητείται το επόμενο να γίνει στην Σύρο.

Η FIJET έχει παραρτήματα σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει και στην Ελλάδα αποτελούμενο από μια «ελίτ» ομάδα εξειδικευμένων δημοσιογράφων.

fijet1

Συνεργάζονται με τηλεοπτικά κανάλια. Bloggers Ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, ταξιδιωτικά γραφεία και τουριστικούς διεθνούς φορείς και υπουργεία και σκοπό έχει:

1. Να μελετήσουν τις συνθήκες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του τουρισμού και το δικαίωμα να απολαύσουν δραστηριότητες αναψυχής σε όλες τις χώρες,

2. Να συμβάλει στη διανομή των ελεύθερα διαθέσιμων, αντικειμενικών, πλήρων και πρωτότυπων πληροφοριών υψηλής ποιότητας για θέματα τουρισμού, τηρώντας παράλληλα την ηθική του δημοσιογραφικού επαγγέλματος,

3. Την παροχή σύνδεσης μεταξύ των τουριστικών αρχών και του κοινού,

4. Να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη των Εθνικών Συλλόγων να εκτελούν τις λειτουργίες τους μέσω της εφαρμογής ενημερωτικών ταξιδιών γνωστών ως ταξίδια τύπου ή ταξίδια εξοικείωσης (FAM),

5. Την δημιουργία κέντρων τεκμηρίωσης για την υποστήριξη δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας και των Εθνικών Συλλόγων,

6. Την ενίσχυση του έργου και της δουλείας των δημοσιογράφων και των συγγραφέων του τουρισμού στα μάτια του κοινού και των οργανώσεων που ασχολούνται με τον τουρισμό,

7. Να ενθαρρύνει την εξειδίκευση των νέων δημοσιογράφων στον τουρισμό και τη δημιουργία ενός Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού,

8. Την προώθηση της ίδρυσης των Εθνικών Συλλόγων Δημοσιογράφων και Τουριστικών Συγγραφέων σε όλες τις χώρες,

9.Την διοργάνωση διεθνών συνεδρίων

10. Δημοσίευση επαγγελματικών έντυπων και διαδικτυακών εκδόσεων αφιερωμένων σε θέματα τουρισμού και τουρισμού και δημοσιογραφικών προσπαθειών που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Η FIJET εχει καθιερώσει και δίνει από το 1970 τουριστικό Βραβείο αριστείας " La Pomme d'Or " ή "The Golden Apple" του όποιου η ισχύς θεωρείται τεράστια και άκρως τιμητική καθώς θεωρείται ισοδύναμο του Όσκαρ. Αυτό το βραβείο αριστείας απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν οργανισμό, χώρα, πόλη ή πρόσωπο ως αναγνώριση των ανώτερων προσπαθειών για την προώθηση και την αύξηση του επιπέδου του τουρισμού.

Η FIJET έχει ιδρύσει μια ακαδημία. Την FIJET Academy.

Το Πρόγραμμα Νέων Δημοσιογράφων FIJET παρέχει μια ευκαιρία στους νέους δημοσιογράφους να συνεργαστούν με έμπειρους δημοσιογράφους του τουρισμού και να επισκεφτούν διάσημα τουριστικά θέρετρα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια, εργαστήρια και πρακτικές εμπειρίες μάθησης. Οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι έχουν επίσης περιηγήσεις και ευκαιρίες να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με επαγγελματίες του τουρισμού.

Οι συμμετέχοντες φοιτητές συνεργάζονται για τη συγγραφή και την παρουσίαση ενός άρθρου ή έκθεσης (που θα επιλεγούν από τους μαθητές) κατά τη διάρκεια των σπουδών. Οι μαθητές υποχρεούνται επίσης να συντάξουν (για έντυπες εκδόσεις) ή να παράγουν (για ραδιόφωνο και τηλεόραση) μια έκθεση για τη χώρα υποδοχής. Όλα αυτά και πολλά ακόμα προσπαθεί ο Παναγιώτης Κουλουμπής να κάνει και να προωθήσει για το καλό και την τουριστική αναγνώριση της Σύρου μέσω της ιδιότητας του αυτής.

Πηγή: syrostoday.gr

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares