Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 21:14

Βρούτσης: «Με τα 9,5 εκατ. ευρώ ενισχύουμε τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα που μας κάνουν υπερήφανους»

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, καταβλήθηκε το ποσό των 9.530.769€ για τις ανάγκες των Εθνικών Ομάδων όλων των αθλημάτων και των ηλικιακών κατηγοριών, σε όλες τις Ομοσπονδίες.

Πρόκειται για το προβλεπόμενο μερίδιό τους εκ της χρηματοδότησης του 2024, συνολικού ύψους 66 εκατ. ευρώ για τον ερασιτεχνικό και τον επαγγελματικό αθλητισμό, από την φορολογία των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Η κατανομή των 9.530.769€ αφορά σε

· Ολυμπιακές Ομοσπονδίες (80%),

· Παραολυμπιακές Ομοσπονδίες (5%),

· μη Ολυμπιακές Ομοσπονδίες (5%),

· Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (5% για την Ολυμπιακή Ομάδα στο Παρίσι),

· Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (5%, εκ του οποίου το 96% για την Παραολυμπιακή Ομάδα στο Παρίσι και το 4% για τα Special Olympics).

«Με συνέπεια και ευαισθησία στεκόμαστε καθημερινά δίπλα στον Αθλητισμό μας και τις ανάγκες του. Για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια θεσπίσαμε ως Κυβέρνηση τη χρηματοδότηση του αθλητικού μας οικοδομήματος και μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών από το στοίχημα και από τότε, ετήσια και σταθερά, ενισχύουμε γενναία τον ερασιτεχνικό και τον επαγγελματικό μας αθλητισμό» υπογράμμισε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και τόνισε:

«Με τα σημερινά 9,5 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες των Εθνικών Ομάδων όλων των αθλημάτων και των ηλικιακών κατηγοριών, σε όλες τις Ομοσπονδίες, μάλιστα σε έτος Ολυμπιακών Αγώνων, βοηθάμε για να συνεχίσει να χτυπά δυνατά η καρδιά του Αθλητισμού μας: Να λειτουργούν εύρυθμα, να προοδεύουν και να μας κάνουν υπερήφανους με τις διεθνείς επιτυχίες τους τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα, κάθε αθλήτρια και κάθε αθλητής με το εθνόσημο στο στήθος».

Για τον υπολογισμό του ποσού που λαμβάνουν οι εθνικές ομάδες δια των Ομοσπονδιών τους, υπολογίζονται τα εξής κριτήρια που αφορούν στο 2023:

· διακρίσεις της Εθνικής Ομάδας (1 μονάδα για κάθε χιλιοστό στη βαθμολογία ως προς τις διακρίσεις από το πρόγραμμα αξιολόγησης Ομοσπονδιών «Χίλων»),

· έξοδα εκάστης Ομοσπονδίας για τις Εθνικές της Ομάδες (0,001 μονάδα για κάθε ευρώ εξόδων, όπως αυτά προκύπτουν από τον απολογισμό που κατατίθεται στο Υπουργείο Αθλητισμού).

«Πρωταθλήτρια», όπως και πέρυσι, η Κολυμβητική Ομοσπονδία και ακολουθούν η Ομοσπονδία Μπάσκετ και ο ΣΕΓΑΣ!

Στον παρακάτω πίνακα αναλυτικά τα ποσά για κάθε Ομοσπονδία (η ΕΠΟ δεν απέστειλε -για ακόμα μια χρονιά- στοιχεία και ως εκ τούτου δεν χρηματοδοτείται, ενώ οι Ομοσπονδίες Τριάθλου, Κικ Μπόξινγκ και Ράγκμπι Λιγκ δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά εκταμίευσης):

1

2

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares