Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 14:11

«Ένεση» ..9 εκατομμυρίων για τον αθλητισμό

«Φως στο τούνελ», φαίνεται ότι θα υπάρξει σε ότι αφορά την κρατική χρηματοδότηση του Ελληνικού Αθλητισμού, μετά την συνάντηση που υπήρξε ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό.

Ο τελευταίος εξασφάλισε το ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον από το κρατικό προϋπολογισμό, για τις ανάγκες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, προκειμένου να επιχορηγηθούν Ομοσπονδίες αλλά και οι εγκαταστάσεις που έχει υπό την εποπτεία της. Ο προκάτοχος του Γιάννης Ιωάννιδης, είχε ζητήσει από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να υπάρξει ενίσχυση για τον αθλητισμό που θα έφθανε τα 11 εκατομμύρια ευρώ. Μετά τον ανασχηματισμό, ο νέος Υφυπουργός Γιάννης Ανδριανός, κίνησε πάλι το θέμα, βλέποντας ότι με τα δεδομένα που υπήρχαν δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν οι ανάγκες των ομοσπονδιών, σύμφωνα με τις ήδη «κουτσουρεμένες» λόγω κρίσης, επιχορηγήσεις που είχαν ανακοινωθεί ότι θα δίνονταν για το 2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον κρατικό προϋπολογισμό στον κωδικό του αθλητισμού είχαν εγκριθεί 66,6 εκατομμύρια ευρώ, εκ΄ των οποίων όμως αν αφαιρέσουν τις ανελαστικές δαπάνες για στάδια, αθλητικά κέντρα μισθοδοσία προσωπικού ΓΓΑ, Ομοσπονδιών μένουν για επιχορηγήσεις στις ομοσπονδίες για αθλητικούς σκοπούς κάπου 5 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που προανήγγειλε ξεκάθαρα ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να σταματήσει την χρηματοδότηση του!.

Τελικά ο Αντώνης Σαμαράς, έδωσε το οκ, με τον Γιάννη Ανδριανό να έχει συνάντηση με τον Χρήστο Σταϊκούρα, όπου το διαμηνύθηκε ότι το ποσό θα είναι στα 9 εκατομμύρια ευρώ, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, να ευελπιστεί ότι θα το πάρει όλο σε μια δόση μέχρι το τέλος του μήνα. Ο κ. Ανδριανός θέλει τα χρήματα αυτά, να πάνε στις Ομοσπονδίες για αναπτυξιακούς σκοπούς και κατ΄ επέκταση στους αθλητές που έχουν διακρίσεις για τις προετοιμασίες τους. Όμως παράλληλα θα μπορέσει να ολοκληρωθούν και οι προϋπολογισμοί μόνο σε όσες ομοσπονδίες πια επιχορηγούνται από την ΓΓΑ. Πχ στην Ομοσπονδία Βόλει, έχει εγκριθεί για το 2013, το ποσό των 1.700.000 ευρώ, έχει λάβει μέχρι το 1.000.000 και θα πάρει και τα υπόλοιπα ώστε έστω να μπορέσει να καλύψει στο 100% τον προϋπολογισμό που τις έχει εγκριθεί, χωρίς φυσικά να γνωρίζει κανείς τι θα γίνει την επόμενη χρονιά, αφού αυτό που προέχει είναι να καλυφθεί αυτή που τρέχει.

Δημήτρης Σταυρακάκης (εφημερίδα Αλήθεια Χίου)

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares