Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2016 19:58

Η Ναξιώτισσα (Ευγενία Τζαννίνη) που διέσχισε πρώτη τη Μάγχη

Έχετε σκεφτεί ποτέ να κολυμπήσετε σε ανοιχτή θάλασσα; Ξέρετε με το βάθος να είναι στο … άπειρο, τα πλοία να σας …αγγίζουν και τη θερμοκρασία του νερού να είναι στα όρια του πάγου. Όχι ε; Ε μία Ναξιώτισσα όχι μόνο το σκέφτηκε αλλά το έκανε μία και δύο και τρεις αλλά και τέσσερις φορές.

Και η τελευταία έγραψε ιστορία. Ο λόγος; Μα γιατί πέρασε το στενό της Μάγχης. Ένα από τα δυσκολότερα θαλάσσια περάσματα στον πλανήτη με απόσταση 45 χιλιόμετρα. Ο λόγος για την Ευγενία Τζαννίνη, την κόρη της Μαρία Μπεμπέτσου – Τζαννίνη, της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο εκπαιδευτικό σύστημα της Νάξου.

Βέβαια, η Ευγενία Τζαννίνη δεν ήταν μόνη της. Είχε στο πλευρό της την ομάδα Pastra Cretonaxiosa η οποία έκανε τα πρώτα της βήματα όταν τον Σεπτέμβριο του 2013 και ο κορμός της ήταν εκτός από την Ευγενία οι φίλοι της Βαγγέλης Ζουρμπάκης και Βασίλης Μαρούλης όταν και αποφάσισαν να κολυμπήσουν στον πρώτο τους αγώνα του Spetses Marathon. Στην παρέα προστέθηκε λίγο αργότερα ο Βολιώτης – πρωταθλητής και μέλος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας, τόσο το 2004, όσο και το 2008 – Σωτήρης Πάστρας ως προπονητής τους και έτσι η παρέα που όμως σιγά – σιγά ενηλικιωνόταν σε ομάδα, βαφτίστηκε “Pastra Cretonaxiosa” για να έχει “διαβατήριο” όταν οι φίλοι αποφάσισαν την εξόρμηση τους στον διάπλου του Βοσπόρου τον Ιούλιο του 2015. Μέτα η ομάδα αργότερα προσκάλεσε στο ταξίδι της τον Κωνσταντίνο Μίχο, την Έλλη Φλέγγα τον Θοδωρή Ζουμπουλάκη και τον Αποστόλη Τσαγκαράκη.

Και έτσι φτάσαμε έως τη Μάγχη… Ένα πέρασμα που στο βάθος είχε ένα πολύ όμορφο σκοπό. Να μαζέψουν το ποσό που απαιτείται για την αγορά ενός σχολικού λεωφορείου για τα μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Πήραν στα σοβαρά την αποστολή τους, να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που τα καταφέρνει και έχοντας ως όπλο την πίστη, ένα μαγιό και το χαμόγελο πέτυχαν εκεί που άλλοι είχαν αποτύχει…  Υπό αντίξοες συνθήκες (αναβλήθηκε για μία ημέρα η …σκυταλοδρομία όπου κάθε κολυμβητής είναι στο νερό για 60 λεπτά), όπως ισχυρά υποθαλάσσια ρεύματα και ανέμους, θερμοκρασία νερού 17 C έγραψε ιστορία. Διέσχισε το περίφημο κανάλι σε χρόνο 12 ώρες και 12 λεπτά , σημειώνοντας παράλληλα, ένα ξεχωριστό ρεκόρ: τον καλύτερο χρόνο που έχει καταγραφεί ποτέ από ομάδα 8 ατόμων!

Πρώτη και λίγο πριν τις 8 το πρωί έπεσε στο νερό (παρά το έντονο κρύο) η Ευγενία Τζαννίνη δίνοντας το έναυσμα για να ακολουθήσουν με τη σειρά τους και οι επόμενοι. Οι περισσότεροι κολυμβητές βούτηξαν δύο φορές προκειμένου να καλυφθούν τα χιλιόμετρα μέχρι το Calais της Γαλλίας. Καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής , τα μέλη της ομάδας, τα οποία μετά τις ατελείωτες ώρες προπόνησης, έχουν αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς φιλίας , μέσα από το συνοδευτικό πλεούμενο εμψύχωναν τον κολυμβητή που ήταν στο νερό, ενώ οι συγγενείς και οι φίλοι παρακολουθούσαν με αγωνία τον άθλο, σε ζωντανή μετάδοση, μέσω ειδικού link. Κορυφαία στιγμή υπήρξε αυτή όταν ο τελευταίος κολυμβητής Αποστόλης Τσαγκαράκης έφτασε στις βραχώδεις ακτές της Γαλλίας, με την εικόνα του ήλιου να δύει μέσα στη θάλασσα, δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό.

Στο τέλος αυτής της εξαντλητικής αλλά ταυτόχρονα, «γλυκιάς» πορείας , τα μέλη της PASTRA CRETONAXIOSA δήλωσαν συγκινημένοι: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε το ακατόρθωτο! Παρόλη τη μεγάλη σωματική και πνευματική κούραση, νιώθουμε «γεμάτοι», καθώς μπορούμε να προσφέρουμε με τη σειρά μας για έναν καλό σκοπό , μέσω ενός αγώνα που συμβολίζει τη δύναμη για θέληση».

Να σημειώσουμε εδώ ότι η ομάδα PASTRA CRETONAXIOSA έχει επιλέξει να στηρίξει την ΕΛΕΠΑΠ και απευθύνει έκκληση στήριξης της προσπάθειάς της ώστε όλοι μαζί να προσφέρουμε σε παιδιά που το έχουν ανάγκη με τους εξής τρόπους:

·     Με πιστωτική κάρτα στο www.pastracretonaxiosa.gr

·     Με κατάθεση στον λογαριασμό της ΕΛΕΠΑΠ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 127 48009664

IBAN: GR32 0110 1270 0000 1274 8009 664

SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA

Αιτιολογία: PASTRA

ΠΗΓΗ: naxospress.gr

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares