Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 23:03

Ο Ναξιώτης Μουράτος από τον Ολυμπιακό στο Ψυχικό

Βασίλης Μουράτος… Ένας αθλητής που επέλεξε να κάνει το μεγάλο βήμα και από τα γήπεδα της ΕΣΚΑ βρέθηκε στο ΣΕΦ και τους πρωταθλητές Ελλάδας, τον Ολυμπιακό.

Όμως, δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής και τώρα ελπίζει ότι η πρόσκαιρη μετακόμισή του θα του δώσει τη δυνατότητα επιστροφής με καλύτερες προϋποθέσεις. Ο Βασίλης Μουράτος είναι γέννημα θρέμμα των Κυκλάδων: με μητέρα από την Μονή της Νάξου και πατέρα από τη Κίμωλο πριν από δύο χρόνια πήρε το δρόμο για τον Ολυμπιακό. Πάλεψε, αλλά δεν βρήκε θέση στην βασική δωδεκάδα. Και φέτος μετά την ολοκλήρωση τους βασικού σταδίου της προετοιμασίας τους και τις πρώτες φιλικές αναμετρήσεις ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να παραχωρήσουν δανεικό τον 19χρονο γκαρντ προκειμένου να μπορέσει να πάρει χρόνο συμμετοχής σε κάποια άλλη ομάδα.

Η πρώτη κίνηση και σκέψη ήταν αυτή της ομάδας του Λαυρίου που αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία. Ο Μουράτος δεν ακολούθησε την υπόλοιπη αποστολή στην Κρήτη για το διεθνές τουρνουά του Ηρακλείου (23/9 - 25/9) και ξεκίνησε προπονήσεις με το Λαύριο, υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σερελή.

Όμως, οι παράγοντες του Ολυμπιακού έκαναν δεύτερες σκέψεις και με δεδομένο ότι η περιφερειακή γραμμή του Λαυρίου έχει Έλληνες και Αμερικανούς παίκτες. Οπότε επιλέχθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του Κυκλαδίτη γκαρντ η λύση του Ψυχικού… Η ομάδα των Βορείων Προαστίων επισημοποίησε τη συμφωνία με τον 19χρονο γκαρντ, ο οποίος θα παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό, προκειμένου να έχει σημαντικό χρόνο συμμετοχής και να βελτιωθεί υπό τις οδηγίες του Γιώργου Ρεμεντέλα.

Και η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Η διοίκηση της Α.Ε.Ψυχικού είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Βασίλη Μουράτου από τον Ολυμπιακό, υπό την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο. Ο 19χρονος γκαρντ που φορούσε τις δύο τελευταίες σεζόν την "ερυθρόλευκη" φανέλα, έκανε τα πρώτα του στους Αγίους Αναργύρους. Όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο μέλος των μικρών Εθνικών ομάδων, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική U18 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015, το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική U16 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2013 και την 4η θέση με την U19 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015".

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares