Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 21:59

Ο «νέος Μπολτ» σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 60μ.

Ο Κρίστιαν Κόουλμαν έχει βαλθεί να αποδείξει ότι όντως είναι ο διάδοχος του Γιουσέιν Μπολτ και ότι το μέλλον του ανήκει. Ο 21χρονος αθλητής πρόσθεσε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία στο παλμαρέ του πριν από λίγες ημέρες όταν «έσπασε» το παγκόσμιο ρεκόρ στα 60 μέτρα που κρατούσε σχεδόν 20 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κόουλμαν συμμετείχε σε ένα μίτινγκ κλειστού στίβου στο Κλέμσον της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ και κάλυψε τη συγκεκριμένη απόσταση σε 6.37, ξεπερνώντας τη σχετική επίδοση του θρυλικού Μόρις Γκριν, ο οποίος στις 3 Φεβρουαρίου 1998 είχε κάνει 6.39 σε μια αντίστοιχη διοργάνωση στη Μαδρίτη.

Μέχρι -τουλάχιστον- αποδείξεως του εναντίον, ο Γιουσέιν Μπολτ θεωρείται ο μεγαλύτερος σπρίντερ όλων των εποχών, όμως μετά από την απόσυρσή του από την ενεργό δράση αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων αθλητών, όπως αυτό της «χρυσής» ολυμπιονίκη στο χόκεϊ επί χόρτου Φατίμα Μορέιρα ντε Μέλο, ασχολούμενος με τα χόμπι του τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τα παιχνίδια με την τράπουλα. Πλέον, ο «θρόνος» του είναι άδειος κι είναι πολλοί αυτοί που τον «σφετερίζονται».

Ο Κόουλμαν δεν θεωρείται τυχαία ο «νέος Μπολτ», ούτε η προαναφερθείσα επιτυχία είναι η μόνη στη βραχύβια μέχρι στιγμής καριέρα του. Ο Αμερικανός αθλητής γεννήθηκε στην Ατλάντα της Τζόρτζια στις 6 Μαρτίου 1996 κι από τη στιγμή που μπήκε στο κολέγιο του Τέννεση δεν κοίταξε ξανά πίσω. Από τις πρώτες χρονιές του κατάφερε να διαπρέψει και σε ηλικία 20 ετών αποτελούσε ήδη μέλος της ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ.

Το 2017 μπορούμε να πούμε ότι ήταν η χρονιά που τον καθιέρωσε ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς έγινε ο πρώτος σπρίντερ μετά τον Τζάστιν Γκάτλιν που κέρδισε το εθνικό πρωτάθλημα στα 60 και τα 200 μέτρα στον κλειστό στίβο, αλλά και τους τίτλους στα 100 και στα 200 μέτρα στον ανοιχτό.

Ο νεαρός Κόουλμαν βρισκόταν ήδη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όμως ο χαρακτηρισμός «ο νέος Μπολτ» άρχισε να διαδίδεται από το τουρνουά NCAA του Όρεγκον όπου κατέκτησε εύκολα την πρώτη θέση στα 100μ. Στο ημιτελικό, μάλιστα, προκρίθηκε με 9.82 «σπάζοντας» το φράγμα των 10 δευτερολέπτων σε ηλικία μικρότερη από τον Τζαμαϊκανό υπεραθλητή.

Άπαντες περίμεναν την πρώτη μεγάλη μεταξύ τους σύγκρουση και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2017 φάνταζε ως το καταλληλότερο «πεδίο μάχης», με τον Μπολτ να έχει ήδη ανακοινώσει την απόσυρσή του και τη νέα ελπίδα του αμερικανικού αθλητισμού να βρίσκεται εκεί για να αποδείξει την αξία του. Τελικά, εκείνος που θριάμβευσε κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο ήταν ο 35χρονος Τζάστιν Γκάτλιν, όμως ο Κόουλμαν κατάφερε να κάνει, αν μη τι άλλο, αισθητή την παρουσία του, κερδίζοντας τον Τζαμαϊκανό τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό. Ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου μπροστά από τον Μπολτ, ο οποίος «αποχαιρέτησε» μια τεράστια καριέρα με το χάλκινο μετάλλιο.

Στην ίδια διοργάνωση ο Κρίστιαν Κόουλμαν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και στα 4x100 δείχνοντας στην παγκόσμια κοινότητα του κλασικού αθλητισμού δείγματα της αξίας του. Τα ρεκόρ του κι οι επιδόσεις του είναι, φυσικά, σπουδαίες όμως οι «μεγάλοι» αγώνες είναι αυτοί που κάνουν τους «μεγάλους» αθλητές κι ο Κόουλμαν, όπως και οι υπόλοιποι… επίδοξοι διάδοχοι του Μπολτ, έχει ήδη το βλέμμα του στραμμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Εκεί όπου θεωρείται ήδη το μεγάλο φαβορί και θα έχει την ευκαιρία να «αγγίξει» τη δόξα «γράφοντας» το όνομά του στην ιστορία με ανεξίτηλα γράμματα.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares