Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 11:31

Ο Μίκαελ Σκίμπε παραμένει προπονητής της Εθνικής για δύο ακόμα χρόνια

dsfgd.jpg

el.wikipedia.org

Μετά από σχετική συνεδρίαση, η ΕΠΟ αποφάσισε να ανανεώσει το συμβόλαιο της  με τον Μίκαελ Σκίμπε για την θέση του προπονητή της Εθνικής. Μπορεί ο αποκλεισμός από το μουντιάλ του 2018 να αποτελεί πρόσφατη πληγή, ωστόσο η ομοσπονδία εμπιστεύτηκε ξανά το Γερμανό τεχνικό.

Ας δούμε ποιοι λόγοι συνετέλεσαν σε αυτή την απόφαση

Με επίσημη δήλωση σε δελτίο τύπου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος επεσήμανε ότι ο Μίκαελ Σκίμπε «έδεσε» μια ομάδα ουσιαστικά ανύπαρκτη και δημιούργησε αρμονικές σχέσεις μεταξύ προπονητή και παικτών. Τόνισε επίσης ότι το ζήτημα της ηγεσίας της ομάδας έπρεπε να λυθεί.

Η αλήθεια είναι ότι ο Σκίμπε ήρθε το στην Εθνική τον Οκτώβριο του 2015, μετά από μία περίοδο μεγάλων αναταραχών. Η παραίτηση του Φερνάντο Σάντος έπειτα από το μουντιάλ στη Βραζιλία και οι δοκιμές για εξεύρεση προπονητή, είχαν διασπάσει την ομάδα. Αυτή την κατάσταση λοιπόν βρήκε ο Γερμανός αλλά μέσα σε 2 χρόνια κατάφερε να αποκαταστήσει το ομαδικό πνεύμα και να τονώσει την ομάδα με νέους παίκτες.

Πόνταρε σε αμυντικό σχήμα, έχοντας δηλώσει ότι «απέναντι σε ομάδες που αμύνονται μαζικά, δεν έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε αρκετές ευκαιρίες. Ο Μήτρογλου είναι ο μόνος Έλληνας επιθετικός». Μελέτησε επομένως σε βάθος τη σύσταση και τα πλεονεκτήματα της ομάδας, εφαρμόζοντας ένα «σύστημα Ρεχάγκελ», όπως υποστηρίζουν πολλοί.

Μια ακόμα ευκαιρία λοιπόν για τον Σκίμπε, λόγω διάθεσης, καλλιέργειας συνεργατικού πνεύματος  και συστήματος.

Που είναι στραμμένα τα βλέμματα σήμερα;

Σίγουρα η αποτυχία της ομάδας να μπει στους 32 του μουντιάλ αποτέλεσε μεγάλη ήττα αλλά και μάθημα. Η Εθνική κατάφερε να ανταγωνιστεί επάξια ομάδες όπως το Βέλγιο, το όποιο βρίσκεται 5ο στη διεθνή κατάταξη της FIFA. Τα καθοριστικά παιχνίδια όμως με την Κροατία έγιναν με πολλές απώλειες από ελληνικής πλευράς, όπως την απουσία Τοροσίδη, Μανωλά, Μάνταλου αλλά και τον τραυματισμό του Δώνη. Ο Γερμανός τεχνικός παραδέχτηκε ότι έγιναν πολλά λάθη χωρίς ωστόσο η ομάδα να υστερήσει σε δυναμική.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βέβαια ήταν ένα τεράστιο στοίχημα για την Εθνική, αν αναλογιστούμε ότι συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες απ’ όλο τον κόσμο. Σε όποιον όμιλο κι αν περνούσε, θα αγωνιζόταν απέναντι στους κορυφαίους του ποδοσφαίρου. Στο φετινό μουντιάλ, κυρίαρχα φαβορί είναι η Γερμανία και η Βραζιλία και αυτό λέει πολλά. Πρόκειται για δυο ομάδες- θρύλους του ποδοσφαίρου, που θα παλέψουν πολύ δυνατά για να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται.

Η Ελλάδα μπορεί να μην κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τη Ρωσία, έχει όμως στρέψει όλο της το ενδιαφέρον στην πρόκριση για το Euro 2020 και το νεοσύστατο UEFA Nations League του 2019, όπου οι νικήτριες ομάδες των τεσσάρων κατηγοριών προκρίνονται στον τελικό του Euro. Ο Σκίμπε έχει υποσχεθεί ότι αυτός και η ομάδα του, θα δουλέψουν πολύ σκληρά και με απόλυτη συγκέντρωση για να πετύχουν την πρόκριση στο Euro και όλοι περιμένουμε να δούμε στην πράξη τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares