Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 01:35

Λέσβος: Δεν ξεκινούν τα πρωταθλήματα αν δεν αδειοδοτηθούν τα γήπεδα

Αναβολή επ' αόριστον στα πρωταθλήματα μπάσκετ αποφάσισε η ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου, κατά τη γενική συνέλευση των σωματείων της, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Αυγούστου.

Η διοργανώτρια αρχή και οι ομάδες ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελεγχθούν όλα τα ανοικτά γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες, όπως και το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης και να δοθούν άδειες καταλληλότητας - λειτουργίας. 

Μετά το τραγικό συμβάν της Χίου, όπου ένας νεαρός έχασε τη ζωή του όταν έπεσε πάνω του η μπασκέτα ανοικτού γηπέδου, οι άνθρωποι του αθλήματος στη Λέσβο ζητούν από τους δύο δήμους πλέον να ελέγξουν και να συντηρήσουν τους χώρους άθλησης, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα τραγωδία. 

Αναλυτικά: "Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 το απόγευμα διοργανώθηκε στη Μυτιλήνη η ετήσια συνέλευση των σωματείων της δύναμης της Τοπικής Επιτροπής Ε.Ο.Κ. Λέσβου στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη Λεσβιακή Καλαθοσφαίριση. Στη συνέλευση κυριάρχησε το πρόβλημα της παντελούς έλλειψης γηπέδων μπάσκετ, η χρήση του μοναδικού στο νησί κλειστού γυμναστηρίου Νεάπολης και κάποιων σχολικών γηπέδων τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες των σωματείων. Συζητήθηκε, επίσης, ο τρόπος διοργάνωσης των πρωταθλημάτων και η ομαλή εξέλιξή των αγώνων λόγω των καιρικών συνθηκών.

Μετά από τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε και σε συνδυασμό με τους κινδύνους που εγκυμονούν για τα παιδιά στα γήπεδα της Λέσβου από την εγκατάλειψη και τον πλημμελή έλεγχο και συντήρηση μετά δε από το θανατηφόρο συμβάν σε γήπεδο της Χίου, οι εκπρόσωποι των σωματείων αποφάσισαν να εκδοθεί επιστολή από την Τ.Ε. ΕΟΚ Λέσβου που να ενημερώνει για την ακαταλληλότητά τους, προς τους δύο Δήμους του νησιού μας.

Παράλληλα αποφάσισαν «ομόφωνα» την αναστολή επ’ αόριστον όλων των πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020 έως ότου οι αρμόδιες υπηρεσίες των δύο δήμων της Λέσβου εκδώσουν άδειες καταλληλότητας και λειτουργίας τόσο του κλειστού Νεάπολης όσο και των ανοικτών γηπέδων Παναγιούδας, Πλωμαρίου, Καλλονής, Μηθύμνης, Σκοπέλου, 2ου Λυκείου Μυτιλήνης, 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης τα οποία χρησιμοποιούν τα σωματεία για προπονήσεις και επίσημους αγώνες.

Δυστυχώς όταν σε ολόκληρη την Ελλάδα οι αγώνες όλοι διεξάγονται σε κλειστά γυμναστήρια με την απαραίτητη από το νόμο «άδεια λειτουργίας» εμείς στη Λέσβο σαν φτωχοί συγγενείς υπομένουμε και περιμένουμε μήπως και βρέξει «γυμναστήρια». Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Δεν θα βάλουμε ακόμη μία χρονιά σε κίνδυνο τους εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες παίζοντας σε ακατάλληλα γήπεδα."

Πηγή: sportlesvos.gr

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares