Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 21:05

Συνεχίζει ακάθεκτη με βραζιλιάνικη φινέτσα | Liverpool 3-1 Newcastle: Match Review

Παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, η Λίβερπουλ έκανε την ανατροπή στο πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ του Μανέ, και με ένα του Σαλάχ στο δεύτερο, επικράτησε 3-1 της Νιουκάστλ στο Άνφιλντ, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας με το απόλυτο των βαθμών. Απίθανα πράγματα κι από τον Φιρμίνο που χόρεψε... samba τους αντιπάλους του!

Επόμενος αγώνας για τους Reds την Τρίτη 17/9 (22:00 - Cosmote Sport 3 HD) με τη Νάπολι στο San Paolo για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

5η αγων. Premier League

Η Λίβερπουλ έδειξε να δυσκολεύεται στην αρχή αλλά όταν αυτή η ομάδα... πατάει το γκάζι, μοιάζει ασταμάτητη.

Ακόμα μια νίκη φέτος για τους Reds, αυτή τη φορά κόντρα στη Νιουκάστλ (3-1), έκανε το 5x5 στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με 15 βαθμούς.

Η ομάδα του Κλοπ δεν ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι, έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ από γκολ του Βίλεμς αλλά με δύο γκολ του Μανέ πριν το ημίχρονο πρόλαβε να κάνει την ανατροπή, για να έρθει ο Σαλάχ να βάλει το τρίτο και να καθαρίσει την υπόθεση-νίκη.

"Άρρωστα" πράγματα από τον Ρομπέρτο Φιρμίνο στο παιχνίδι, ο οποίος μοίρασε δύο εκπληκτικές ασίστ (η μία μάλιστα με τακουνάκι!) και ήταν απλά απολαυστικός από τη στιγμή που πέρασε στη θέση του Οριγκί στο πρώτο μέρος.

Αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα αλλά έκανε την ανατροπή

Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά μουδιασμένοι στο ξεκίνημα και στην πρώτη ουσιαστική φάση στο παιχνίδι που ανήκε στη Νιουκάστλ, δέχτηκαν το γκολ. Ο Βίλεμς βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, έφερε τη μπάλα στο δεξί, ξεφεύγοντας ωραία από τον Άρνολντ, και "κεραυνοβόλησε" τον Αντριάν για το 0-1 μόλις στο 7'.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντιδράσει ανεπιτυχώς με γεμίσματα από τα άκρα, είχε μια ανούσια κατοχή μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει καθόλου καθώς η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν τρομερά κλειστή.

Στο 26' ο Λάσελς φάνηκε ξεκάθαρα να κρατάει τον Μάτιπ στην περιοχή αλλά ο Μάρινερ δεν έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ωστόσο, δύο λεπτά μετά, η Λίβερπουλ κατάφερε να ισοφαρίσει στην πρώτη μεγάλη φάση της στο ματς με τον Ρόμπερτσον να κάνει ωραία ενέργεια από τα αριστερά, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μανέ κι αυτός με άπιαστο πλασέ έκανε το 1-1 στο 28'.

Το γκολ αυτό έδωσε νέα πνοή στο ματς, οι Reds ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Οριγκί τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι και αντικαταστάθηκε στο 37' καταχειροκροτούμενος από το Άνφιλντ. Στη θέση του πέρασε ο Φιρμίνο, ο οποίος λίγο αργότερα έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έβγαλε υπέροχη ασίστ στον Μανέ κι ο Σενεγαλέζος εκμεταλλεύτηκε τη λάθος αντίδραση του Ντρουμπάφκα, κάνοντας το 2-1 στο 40'.

Βρήκε το τρίτο γκολ και ηρέμησε

Οι Reds είχαν μια καλή ευκαιρία στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Βαϊνάλντουμ να σουτάρει εντός περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ στο 49' ενώ στο 55' η Νιουκάστλ απάντησε στις ευκαιρίες με το καλό σουτ του Κράφτ να περνάει άουτ.

Η Λίβερπουλ ήταν πολύ καλύτερη στο δεύτερο μέρος και έψαχνε απεγνωσμένα το τρίτο γκολ για να ηρεμήσει και να "κλειδώσει" το τρίποντο.

Στο 63' ο Φιρμίνο βρήκε με λόμπα(!) τον Ρόμπερτσον, ο Σκωτσέζος μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και προσπάθησε να τελειώσει τη φάση μόνος του αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς ο Ντουμπράφκα έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Το γκολ ήρθε τελικά στο 72', με τον Φιρμίνο να κάνει ακόμα υπέροχο βραζιλιάνικο τέχνασμα στο γήπεδο. Ο Βραζιλιάνος έκανε εξαίσια πάσα με τακουνάκι στον Σαλάχ μέσα στην περιοχή κι ο Αιγύπτιος με πλασέ από κοντά νίκησε τον Ντρουμπάφκα για το 3-1.

Εκπληκτικά πράγματα από τον Φιρμίνο στο ματς, ο οποίος μοίρασε ακόμα μια ασίστ στον Μανέ που σκόραρε από κοντά αλλά η φάση θεωρείται ως μη γενόμενη αφού ορθώς ο Βραζιλιάνος στο ξεκίνημα της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο Κλοπ περιχαρής πανηγύρισε ακόμα μια νίκη της ομάδας του.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Αντριάν, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (85' Σακίρι), Τσάμπερλεϊν (75' Μίλνερ), Μανέ, Σαλάχ, Οριγκί (37' Φιρμίνο)

Νιουκάστλ: Ντουμπράφκα, Κραφτ (67' Μανκίγιο), Σαρ (80' Φερνάντες), Λασέλ, Ντουμέτ, Βίλεμς, Χέιντεν, Σέλβεϊ, Ατσού, Αλμιρόν (67' Μούτο), Ζοέλιντον

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares