Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 18:53

Με δύσκολη νίκη συνεχίζει το απόλυτο | Chelsea 1-2 Liverpool: Match Review

Παρά το άγχος των τελευταίων λεπτών, η Λίβερπουλ επικράτησε δύσκολα 2-1 της Τσέλσι στο Stamford Bridge με γκολ των Αλεξάντερ-Άρνολντ και Φιρμίνο, έκανε το 6/6 και είναι ξανά στο +5 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη 25/9 (21:45 - Novasports 5 HD) με την ΜΚ Ντονς στο Στάδιο ΜΚ για τον τρίτο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας.

6η αγων. Premier League

Δύσκολο τεστ είχε η Λίβερπουλ στο Stamford Bridge αλλά τα κατάφερε περίφημα, παρά τα επιπόλαια λάθη προς το τέλος.

Στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής, η Λίβερπουλ πήρε σπουδαία νίκη (1-2) κόντρα στην Τσέλσι, διατηρήθηκε στην κορυφή με 18 βαθμούς και παραμένει στο +5 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ άνοιξε το σκορ με ασύλληπτη σουτάρα, ο Φιρμίνο πέτυχε το δεύτερο γκολ, ενώ για την Τσέλσι μείωσε ο εξαιρετικός Καντέ με εκπληκτική ενέργεια.

Οι παίκτες του Φρανκ Λάμπαρντ πίεσαν αρκετά στο τέλος και έχασαν τρομερές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν αλλά οι Reds ήταν αυτοί που πανηγύρισαν με τη λήξη.

Προβάδισμα με δύο γκολ από στημένα

Ιδιαίτερα γρήγορος ρυθμός στο ξεκίνημα, με τους Reds να το εκμεταλλεύονται και να παίρνουν νωρίς το προβάδισμα. Ο Μανέ κέρδισε φάουλ οριακά εκτός της μεγάλης περιοχής, ο Σαλάχ το εκτέλεσε πατώντας την μπάλα για τον Αλεξάντερ-Άρνολντ κι ο νεαρός δεξιός μπακ εξαπέλυσε μια σουτάρα που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κέπα για το 0-1 στο 14'.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά ο Αντριάν σταμάτησε εκπληκτικά σε τετ-α-τετ τον Άμπραχαμ στο 23', ενώ στο 27' η Τσέλσι σκόραρε με τον Αθπιλικουέτα αλλά ο Όλιβερ τσέκαρε το VAR και το γκολ ορθώς ακυρώθηκε καθώς ο Μάουντ ήταν σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Κι αφού δεν έγινε η ισοφάριση, όπως γίνεται πολλές φορές σε αυτές τις περιπτώσεις, η Λίβερπουλ βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ακριβώς στο μισάωρο, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ (όπως έκανε ο Σαλάχ σε εκείνον στο πρώτο γκολ) πάτησε στον Ρόμπερτσον, ο Σκωτσέζος έβγαλε μια φαρμακερή σέντρα στην καρδιά της περιοχής και ο Φιρμίνο, αφύλαχτος, με κεφαλιά από κοντά έκανε το 0-2.

Ο Σαλάχ έφτασε κοντά στο γκολ αλλά το σουτ του που έκανε χτύπησε στην πλάτη του Κρίστενσεν και κατέληξε κόρνερ στο 39', ενώ στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ο Άμπραχαμ λίγο έλειψε να μειώσει αλλά η κεφαλιά του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μείωσε ο Καντέ αλλά άντεξε στην πίεση

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε δυναμικά και στην επανάληψη και μόλις στο 46' έχασε τρομερή ευκαιρία για το τρίτο γκολ, με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να βγάζει ωραία σέντρα στην περιοχή και τον Φιρμίνο να πλασάρει στην κίνηση από τα αριστερά αλλά ο Κέπα έδιωξε σε κόρνερ.

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ έψαχνε τρόπους να γίνει απειλητική και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Και βρήκε την ελπίδα της στον υπερπαίκτη της, Ενγκολό Καντέ.

Ο Γάλλος μέσος προειδοποίησε στο 59' με μακρινό σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ αλλά στο 71' με μια καταπληκτική κούρσα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του (αν και οι παίκτες της Λίβερπουλ φάνηκαν να τον μαρκάρουν με τα... μάτια) και με ασύλληπτο πλασέ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Αντριάν, μειώνοντας σε 1-2.

Και κάπου εκεί το ματς πήρε "φωτιά". Έγινε ξανά ντέρμπι.

Η Τσέλσι ανέβασε τρομερά τον ρυθμό της στο παιχνίδι, αύξησε κατά πολύ την πίεση στην περιοχή των Reds, οι οποίοι πέρασαν δραματικά λεπτά μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού.

Στο 88' ο Μπατσουαγί έκανε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Αντριάν, ενώ ο Μάουντ έχασε τρομερή ευκαιρία στο 90' να ισοφαρίσει με τον πορτιέρο της Λίβερπουλ να βλέπει την μπάλα να περνάει ψηλά και την ομάδα του να κερδίζει κι άλλες ανάσες.

Το 1-2 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. "Σκασμένος" ο Λάμπαρντ, ανακουφισμένος ο Κλοπ, και η Λίβερπουλ ξανά στο +5 από τη Σίτι.

Οι συνθέσεις

Τσέλσι: Κέπα, Κρίστενσεν (42' Ζουμά), Τομόρι, Εμερσον (15' Μάρκος Αλόνσο), Αθπιλικουέτα, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Γουίλιαμ, Μάουντ, Αμπραχαμ (76' Μπατσουαγί)

Λίβερπουλ: Αντριάν, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον (84' Λαλάνα), Φιρμίνο, Μανέ (72' Μίλνερ), Σαλάχ (92' Γκόμεζ)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares