Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 11:53

Σπάει ρεκόρ και συνεχίζει αήττητη | Tottenham 0-1 Liverpool: Match Review

Με τον Roberto Firmino να βάζει ακόμα ένα κρίσιμο γκολ, η Liverpool επικράτησε 1-0 στο Βόρειο Λονδίνο της Tottenham, πετυχαίνοντας την 20ή νίκη της σε 21 παιχνίδια και αύξησε τη διαφορά της στους 16 βαθμούς από τη Leicester.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 19/1 με τη Manchester United (18:30 - Cosmote Sport 1 HD) στο Anfield για την 23η αγωνιστική της Premier League.

22η αγων. Premier League

Τίποτα, τίποτα δεν τη σταματά!

Η εκπληκτική πορεία της Liverpool συνεχίστηκε και αυτή την αγωνιστική, καθώς πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Tottenham χάρη σε ακόμα ένα γκολ του Bobby Firmino, ο οποίος έφτασε τα 7 στο πρωτάθλημα και χάρισε στην ομάδα του τη 12η σερί νίκη της.

Οι «Spurs» πίεσαν για την ισοφάριση αλλά η φοβερή ομαδάρα του Klopp σημείωσε την 20ή νίκη της σε 21 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και έφτασε πλέον τους 61 βαθμούς - επίδοση που συνιστά το καλύτερο ξεκίνημα ομάδας στην ιστορία του Αγγλικού Πρωταθλήματος.

Δίκαιο προβάδισμα με το 7ο γκολ του Firmino στο πρωτάθλημα

Στην πρώτη της επίσκεψη στο Tottenham Hotspur Stadium, η Liverpool άρχισε με... τσίτα τα γκάζια και μόλις στο 2' έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί. O Firmino μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το σουτ αλλά ο Tanganga έβαλε σωτήρια την κόντρα και στην επαναφορά, ο Βραζιλιάνος βρήκε τον Oxlade-Chamberlain που έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Gazzaniga.

Η ομάδα του Mourinho απάντησε στις ευκαιρίες με τους Moura (5') και Dele Alli (13') χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα ο Alisson. Η συνέχεια ανήκε στους Reds που έφτασαν μέχρι και στο 78% κατοχή της μπάλας και μετά το πρώτο 20λεπτο, προσπαθούσαν υπομονετικά να «σπάσουν» την άμυνα των γηπεδούχων που είχαν υποχωρήσει.

Στο 23' ο Henderson με σέντρα μέσα στην περιοχή βρήκε τον προωθημένο Van Dijk που έπιασε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή αλλά ο Gazzaniga έδιωξε ενστικτωδώς, ενώ το σουτ εντός περιοχής που έπιασε στην κίνηση ο Mane στο 35' κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Η ομάδα του Klopp πίεζε και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα δύο λεπτά αργότερα. Ο Salah έδωσε στον Firmino μέσα στην περιοχή, αυτός... άδειασε τον Tanganga με τρομερή προσποίηση και με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Gazzaniga για το 0-1 στο 37'. 7ο γκολ για τον Bobby στο πρωτάθλημα, και όλα τα έχει πετύχει εκτός έδρας!

Με αυτό το γκολ, οι Reds σκόραραν για 21ο σερί ματς πρωταθλήματος από το ξεκίνημα της σεζόν, κάτι που είχαν να πετύχουν από το 1933-34.

Η Liverpool θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο τέρμα πριν την ανάπαυλα αλλά η προσπάθεια του Salah που ταλαιπώρησε την άμυνα της Tottenham στο 43', κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στάθηκε όρθια (και τυχερή) μέχρι το τέλος

Οι «Spurs» ανέβασαν την απόδοσή τους και φάνηκαν απειλητικοί στην αρχή του δευτέρου μέρους. Στο 46' το σουτ του Moura πέρασε άουτ και στο 57' ο Alisson μπλόκαρε σταθερά το Aurier μέσα από την περιοχή. Ένα λεπτό αργότερα, ο Firmino έχασε κι αυτός μια ευκαιρία, με το σουτ του Βραζιλιάνου να καταλήγει στα χέρια του Gazzaniga.

Οι Reds είχαν συνεχώς τη μπάλα στα πόδια, πίεζαν ψηλά και δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη της Tottenham, η οποία τα έβρισκε... σκούρα στην επίθεση χωρίς τον Harry Kane.

Το ματς είχε ρυθμό σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, η κατοχή μπάλας παρέμενε συντριπτικά υπέρ της Liverpool (63-37%) αλλά οι γηπεδούχοι στη συνέχεια έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Πρώτα χρειάστηκε να επέμβει ο Gazzaniga που απέκρουσε την κεφαλιά του Mane από τη μικρή περιοχή στο 65' και δέκα λεπτά αργότερα, ο Moura έδωσε στον Son αλλά ο Νοτιοκορεάτης μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η μεγαλύτερη όμως ευκαιρία στο παιχνίδι για την Tottenham χάθηκε στο 82'. Μετά τη σέντρα του Aurier, ο Lo Celso βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, έκανε την κοντινή προβολή αλλά... με κάποιον τρόπο δεν κατάφερε να σκοράρει.

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος. Ο νεοεισελθών στο ματς Origi έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ αλλά η ωραία προσπάθεια του Βέλγου κατέληξε στην αγκαλιά του Gazzaniga, κι έτσι η Liverpool πέτυχε ακόμη μια νίκη στην τρελή πορεία της φέτος, έχοντας, μάλιστα κρατήσει για έξι συνεχόμενα ματς απαραβίαστη την εστία της.

Οι συνθέσεις

Tottenham: Gazzaniga; Tanganga, Alderweireld, Sanchez; Aurier, Dele Alli, Winks, Eriksen (Lo Celso 69′), Rose (Lamela 69′); Lucas Moura, Son

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain (Lallana 61′); Salah (Shaqiri 90+1′), Mane (Origi 81′), Firmino

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares