Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 19:35

Πρώτα την χειροκρότησε, μετά την διέλυσε | Manchester City 4-0 Liverpool: Match Review

Η Manchester City τίμησε με guard of honour τη Liverpool για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μετά τη διέλυσε με 4-0 στο «Etihad».

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 5/7 με την Aston Villa (18:30 - Cosmote Sport 1 HD) στο Anfield για την 33η αγωνιστική της Premier League.

32η αγων. Premier League

Η Liverpool είναι εδώ και μια βδομάδα η νέα πρωταθλήτρια Αγγλίας. Ο Klopp και οι παίκτες του πανηγύρισαν (και δικαίως) με την καρδιά τους τις προηγούμενες μέρες. Η αμέσως επόμενη αναμέτρηση μετά και από την μαθηματική στέψη ήταν με τη Manchester City στο «Etihad». Ένα ματς στο οποίο είχε γίνει γνωστό ότι θα υπάρξει «pasillo» των «πολιτών» στη Liverpool.

Η City (προς τιμήν της) χειροκρότησε τους Reds πριν από τη σέντρα, αλλά στο παιχνίδι η ομάδα του Klopp δεν κατέβηκε ποτέ. Όσο κλισέ κι αν μοιάζει, έμεινε στα... μεθεόρτια της κατάκτησης του τίτλου και διαλύθηκε απ' την ομάδα του Guardiola με 4-0.

Πρόκειται μόλις για τη δεύτερη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα για τη Liverpool (μετά το 3-0 από τη Watford).

Το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού. Οι Reds, αν και ήταν επιθετικοί στα πρώτα λεπτά, δεν κατάφεραν σε καμία στιγμή του ματς να δείξουν ανταγωνιστικοί.

Η ομάδα από το Manchester έπαιξε κατά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο, εκμεταλλεύτηκε τις αδράνειες της Liverpool και πήρε μια σπουδαία νίκη γοήτρου.

Η έκβαση της φετινής σεζόν δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά σίγουρα η City δείχνει τις... ορέξεις της για την επόμενη χρονιά και στέλνει το μήνυμα ότι θα επιστρέψει δριμύτερη για να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο.

Η αδράνεια έφερε 3 γκολ σε 20 λεπτά για τη City

Ο Klopp είδε την ομάδα να μπαίνει δυναμικά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με τον Salah στο 3ο λεπτό να σουτάρει πάνω στον Ederson, ο οποίος στη συνέχεια της φάσης μπλόκαρε το συρτό σουτ του Firmino.

Ο Αιγύπτιος ήταν πρωταγωνιστής και στο 19ο λεπτό και θα μπορούσε να είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του αλλά σημάδεψε το δοκάρι από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Η City άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και λίγο αργότερα πήρε το προβάδισμα. Σε αυτό, βέβαια, βοήθησε και ο Gomez, ο οποίος τραβούσε παρατεταμένα τον Sterling στην περιοχή, και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο De Bruyne ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-0 στο 25ο λεπτό.

Οι citizens ήταν καταιγιστικοί και μέσα σε 20 λεπτά πέτυχαν άλλα δύο γκολ. Gundogan-Jesus-Foden συνεργάστηκαν ωραία, ο τελευταίος βρήκε τον Sterling στα αριστερά, κι εκείνος πλάσαρε τον Alisson για το 2-0 στο 35ο λεπτό.

Πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Foden συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον De Bruyne, κι ο 20χρονος πέτυχε το 3-0 στο 45ο λεπτό.

Δυσκολεύτηκε και στο δεύτερο μέρος η Liverpool

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο για τη Liverpool, η οποία όμως δεν κατάφερε ούτε στην επανάληψη να βγάλει αντίδραση.

Η ομάδα του Pep δεν κατέβασε ρυθμό και έχασε μαζεμένες ευκαιρίες για να πετύχει το 4ο γκολ. Στο 49ο λεπτό ο Alisson σταμάτησε το πλασέ του Jesus, ακολούθησε η παρέμβαση του Fabinho στην προσπάθεια του Sterling στο 50ό λεπτό και στην αμέσως επόμενη φάση, ο Van Dijk έσωσε στη γραμμή το πλασέ του Foden.

Η πρώτη ευκαιρία της Liverpool ήρθε στο 57ο λεπτό. Ο Alexander-Arnold εκτέλεσε απευθείας φάουλ από κοντινή απόσταση αλλά η μπάλα βρήκε στον Henderson και πέρασε άουτ.

Η City έψαχνε κι άλλο γκολ και το πέτυχε στο 66ο λεπτό. Σε ακόμη μια ταχύτατη αντεπίθεση των «πολιτών», ο De Bruyne βρήκε τον Sterling, αυτός πέρασε τον Robertson και έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, με τον Oxlade-Chamberlain να προσπαθεί να κόψει αλλά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 4-0.

Ο Salah προσπάθησε να σκοράρει στο 76ο λεπτό αλλά το σουτ του Αιγύπτιου κατέληξε στα χέρια του Ederson. Η θριαμβευτική βραδιά στο «Etihad» έκλεισε και με 5ο γκολ για την ομάδα του Pep, αλλά το τέρμα του Mahrez στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε μέσω VAR, καθώς στην αρχή της φάσης η μπάλα είχε ακουμπήσει στο χέρι του Foden.

Οι συνθέσεις:

Manchester City: Ederson; Walker (Cancelo 73′), Garcia, Laporte (Otamendi 78′), Mendy; Rodri, Gundogan, De Bruyne; Sterling (B.Silva 78′), Foden, Jesus (Mahrez 58′)

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Williams 76′), Gomez (Oxlade-Chamberlain 46′), Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Wijnaldum (Keita 62′); Salah, Mane (Minamino 84′), Firmino (Origi 62′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares