Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 18:11

Θριαμβευτικό φινάλε σε μια ονειρεμένη σεζόν | Newcastle 1-3 Liverpool: Match Review

Η Liverpool επικράτησε 3-1 της Newcastle στο «St James' Park», πέτυχε την 32η νίκη της στην Premier League και έκλεισε με θριαμβευτικό τρόπο μια εκπληκτική σεζόν.

38η αγων. Premier League

Φινάλε με νίκη για τη Liverpool. Οι Reds, παρότι έμειναν πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς, κατάφεραν και έκαναν την ανατροπή κόντρα στη Newcastle στο «St James' Park» (1-3) και έκλεισαν με ακόμη μία νίκη την πρωταθληματική τους σεζόν.

Ο Gayle πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό άνοιξε το σκορ για τη Newcastle, ο Van Dijk πριν την ανάπαυλα ισοφάρισε, ο Origi έκανε στο δεύτερο μέρος την ανατροπή και λίγο πριν το τέλος ο Mane έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Η Liverpool ολοκλήρωσε τη χρονιά με 32 νίκες (ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Manchester City από την περίοδο 2017-18), 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, φτάνοντας αισίως τους 99 βαθμούς (18 παραπάνω από τους Citizens).

Δέχτηκε ψυχρολουσία από νωρίς αλλά ισοφάρισε

Από το πουθενά βρέθηκαν πίσω στο σκορ οι Reds πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό παιχνιδιού. Ο Gayle έπιασε στον «ύπνο» την άμυνα της Liverpool και μόλις στα 26'' έκανε το 1-0.

Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR και το γκολ μέτρησε κανονικά, το οποίο, μάλιστα, ήταν το πιο γρήγορο γκολ που έχει δεχτεί στην ιστορία της η Liverpool.

Η ομάδα του Klopp απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με τον Minamino στο 29ο λεπτό αλλά ο Dubravka απέκρουσε το δυνατό σουτ του 25χρονου έξω από την περιοχή, αλλά στη συνέχεια βρήκε την ισοφάριση.

Ο Oxlade-Chamberlain έκανε «γλυκιά» σέντρα από τα δεξιά, βρίσκοντας τον Van Dijk στην καρδιά της περιοχής, κι αυτός με κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 38ο λεπτό.

Η Liverpool θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ αλλά το ωραίο σουτ του Firmino στο 42ο λεπτό έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Dubravka.

Ανατροπή με Origi, ο Mane το τελευταίο γκολ της σεζόν

Από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, η Liverpool έδειξε ανώτερη στο γήπεδο, ανέβασε κατά πολύ την απόδοσή της και δεν άργησε να φτάσει στην ανατροπή.

Στο 58ο λεπτό, ο Origi έκανε ωραία κίνηση έξω από την περιοχή και με ωραίο τελείωμα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του για το 1-2.

Oxlade-Chamberlain, Minamino και Origi που είχαν ξεκινήσει στην επίθεση έδωσαν τη θέση τους στη βασική τριπλέτα της Liverpool (Salah, Firmino και Mane) στο 64ο λεπτό, και δύο λεπτά αργότερα ο Salah έχασε μεγάλη ευκαιρία, σημαδεύοντας το δοκάρι μέσα από την περιοχή.

Οι Reds συνέχισαν να πιέζουν, δεν άφηναν καθόλου χώρους στους γηπεδούχους και βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού.

Στο 89ο λεπτό, ο Firmino βρήκε στα αριστερά τον Mane, ο Σενεγαλέζος μπήκε στην περιοχή, συνέκλινε ωραία και με εκπληκτικό πλασέ σφράγισε τη νίκη για τη Liverpool, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Οι συνθέσεις

Newcastle: Dubravka; Manquillo, Fernandez, Rose (Watts 74′); Lazaro, Bentaleb (Longstaff 49′), Shelvey, Ritchie; Almiron (Carroll 70′), Saint-Maximin (Joelinton 46′), Gayle (Hayden 70′)

Liverpool: Alisson; Williams (Alexander-Arnold 85′), Gomez, Van Dijk, Robertson; Wijnaldum, Milner, Keita (Jones 85′); Oxlade-Chamberlain (Salah 64′), Origi (Mane 64′), Minamino (Firmino 64′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares